Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Rogán: a kormány vizsgálja meg az alapdíjak megszüntetését!

A Fidesz azt javasolja a kormánynak, vizsgálja meg a közműszámlákon szereplő alapdíjak jelentős csökkentésének vagy teljes megszüntetésének lehetőségét - közölte Rogán Antal, a párt parlamenti frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
A közműszámlákon szereplő alapdíjak jelentős csökkentésének vagy teljes megszüntetésének vizsgálatát javasolja a Fidesz a kormánynak - közölte Rogán Antal hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője szerint ideje megszüntetni a magyar családok "lehúzását".

A Fidesz azt is kezdeményezi a kabinetnél, hogy a mérőórák cseréjének költsége a jövőben ne a fogyasztókat terhelje, valamint hogy a mérőórákon jelzett fogyasztás és a számlázás kerüljön szinkronba, ami alapvetően a Főgáznál fontos kérdés, mert sok esetben a számlázás alapjául szolgáló fogyasztási egység nem egyezik meg a mérőórán mutatott értékkel - mondta a politikus.

A kormánypárt "3+1" javaslatának része a bekötési, bekapcsolási díjak és fejlesztési hozzájárulások felülvizsgálata is az építési vállalkozók szövetségével való egyeztetést követően - ismertette a frakcióvezető, hozzáfűzve, hogy ezek a költségek az ország különböző területein változóak, a hálózatbővítési díjak minimum 60-70 ezer forint között mozognak.

Rogán Antal a közműalapdíjakról azt mondta, hogy ezek "nem kis költséget" jelentenek a családoknak, hiszen például a villamos energiánál ez évi 2-3 ezer forint, a gáznál 10-15 ezer, a távhőnél pedig 57-84 ezer forint. A mérőórák cseréjéről szólva megjegyezte, hogy a díjszabások itt is nagyon eltérőek, de akár 115 ezer forintba is kerülhet a csere.

Mindezen intézkedéssel akár évi százezer forintnál többet is spórolhatnak a fogyasztók - hangsúlyozta. Hozzátette, azt kérték, hogy a kormány a következő ülésén foglalkozzon ezekkel - az alapvetően rendeleti módosításokkal megoldható - kérdésekkel, amelyeket egyébként az elmúlt hetekben tartott rezsifórumok résztvevői fogalmaztak meg.

Mint kiemelte, a rezsifórumok résztvevőinek tapasztalatait összegezve "azt mondhatjuk, hogy az emberek véleménye szerint a fogyasztáson felül vannak olyan tételek a számlákban és a díjakban, amelyekkel a szolgáltatók újabb bőrt próbálnak lehúzni a magyar családokról. Ezeket pedig meg kell szüntetni".

Megjegyezte azt is, hogy ha a kabinet kéri az ügyben a parlament összehívását, mert mégis törvényi változtatások szükségesek, a Fidesz képviselőcsoportja támogatni fogja azt.

A frakcióvezető jelezte, ha a kormány megteszi megoldási javaslatait, és a fogyasztók javára dönt, "az fájni fog a szolgáltatóknak, de azt gondoljuk, itt az ideje, hogy a lehúzásokat megszüntessük".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turulmadárszobrot loptak Gyöngyösről

A gyöngyösiek tizenkét éve minden esztendőben bronzból készült alkotásnál emlékeztek meg a 48-49-es… Tovább olvasom