Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Rock a romokon

Tizedszer rendezik meg a nyári programsorozatot Cseszneken. A végvár romjainál július 13-tól hat egymást követő hétvégén a történelmet dalban is megidézve szórakozhatnak az érdeklődők.
A cseszneki vár
A Cseszneki Nyár idei programját július 13-án este nyolc órakor Dinnyés József várdalnoki estje nyitja meg az ódon kőfalak közt, a várudvarban. Dinnyés – akit Bob Dylan méltó magyar megfelelőjének, „ Bob Dinnyésnek " is neveznek – már második alkalommal lép fel e helyszínen. Az Edda zenekar szintén helyismerettel rendelkezik a településen és a közeli kőbányában, ahol július 20-án este kilenctől a szabadtéri színpadon ad koncertet. Újdonságnak számít viszont a július 27-i Egri csillagok című előadás, Gárdonyi Géza regényének látványos musicalfeldolgozása. Csesznek ezzel a bemutatóval kíván emléket állítani a végvári vitézek hősiességének.

Jól illeszkedik a rendezvénysorozatba és a környezet miliőjébe a tárogatófesztivál is, melynek keretében augusztus 3-án vendégművészek és népi zenekarok szórakoztatják a nagyérdeműt. Az esten hangzik el többek között Balogh József tárogatóművész erre az alkalomra komponált „ Cseszneki fanfárja " .

A tárogatófesztivál a cseszneki várjátékokból nőtte ki magát, amely augusztus 10-én lesz. Az egész napos program a nyár legnagyobb rendezvénye. Egyik érdekessége, hogy a műsorok egyszerre két helyszínen zajlanak: a cseszneki várban és a Kőbányai Szabadtéri Színpadon. Lesz lovagi torna, bajvívás, lovas íjászat, tánc, erősember-bemutató és kézművesvásár. A tavalyi év zárórendezvénye az István, a király volt, amely elnyerte „ A millennium méltó megünneplése " címet. A telt házas műsor sikerére tekintettel az idei évadot augusztus 18-án este kilenc órakor ismét Szörényi és Bródy rockoperája zárja, tudtuk meg Nagy Ferenctől, a programok főszervezőjétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékmustra

Gáztűzhelyeket, különféle elektromos berendezéseket és gyermekjátékok bizonyos fajtáit ellenőrizte… Tovább olvasom