Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Robbantással fenyegették meg a Balaton Sound fesztivált

A július 12-én kezdődő Balaton Sound elnevezésű zenei rendezvény miatt robbantással fenyegetőzött egy névtelen levél, amit Zamárdi polgármesterének küldtek el.
A fenyegető levél miatt az önkormányzat a rendőrséghez fordult - közölte Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere. A hétfőn kipostázott, kézzel írott levél tartalmáról elmondta: a névtelen szerző azt állítja, sok környékbeli tüntetni akar a polgármesterei hivatal előtt, de vannak, akik radikálisabb eszközökkel, például Molotov-koktélok dobálásával akarnak hangot adni tiltakozásuknak az üdülőhely nyugalmát zavaró rendezvény miatt.

"Sajnos egyre kevésbé toleránsak az emberek, az pedig különösen is sajnálatos, hogy könnyen fenyegetőznek, ahelyett, hogy igyekeznének egyezségre jutni, nagyobb megértést mutatni" - mondta a Balaton parti település polgármestere a négynapos rendezvény elleni tiltakozás kapcsán. Megjegyezte: ilyen forráshiányos időszakban nem teheti meg a település, hogy elutasít egy olyan, várhatóan sikeres rendezvényt, ami vendégeket vonz Zamárdiba, és így jelentős bevételt jelent. Hozzátette: az önkormányzat húszmillió forintos bevételre számít, amiből egyebek mellett utat aszfaltoznak majd az üdülőterületen.

Csákovics Gyula emlékeztetett, a múlt évben az egyetemisták és főiskolások találkozóján (EFOTT) 30-40 ezren vettek részt, ami vendéglátósoknak és szobakiadónak is jelentős nyereséget hozott, a üdülőtelep pedig egy újabb aszfaltozott utat kapott a bevételből.

Akkor is voltak, akik tiltakoztak, főként az éjszakába nyúló programok miatt - mondta a polgármester, aki a mostani rendezvényre való "felkészítésként" július 7-ére üdülőhelyi fórumot hirdetett, ahol a zenei fesztivál szervezői személyesen tájékoztatják a nyaralótulajdonosokat a rendezvény részleteiről. A többi között arról, hogy kérésére éjfélkor vége lesz a koncerteknek.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a rendezvény a tavalyihoz hasonlóan sikeres lesz, amire szerinte az jelent garanciát, hogy a Balaton Sound programjában neves és igényes zenét játszó együttesek szerepelnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos merénylő Kabulban

Tovább olvasom