Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Robbanóanyagokat találtak egy nyírbátori telephelyen

Tucatnyi éles puskagránátot, valamint több mint száz, robbanóanyagot is tartalmazó gyakorlógránátot és más tüzérségi lövedéket találtak a rendőrök Nyírbátor közelében, egy külterületen lévő telephelyen.

A rendőrség kedden este bejelentés alapján tartott helyszíni szemlét a kisváros határán kívül eső telepen - mondta a százados.

A körbekerített, de éjjel őrizetlenül álló ingatlanon ládák százaiban éles lövedéknek látszó eszközöket találtak, ezért értesítették a készenléti rendőrség tűzszerészeit - tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrök a tűzoltók segítségével egész éjjel kutattak a gyakorlógránátok között működőképes szerkezetek után és reggelig több mint száz, veszélyesnek ítélt robbanóeszközt szállítottak el.

Az ügyben a nyírbátori rendőrkapitányság robbanóanyaggal, robbanószerrel és lőszerrel való visszaélés büntette megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást.

Az üggyel kapcsolatban Tarcsa Csaba rendőr ezredes, a szabolcsi főkapitányság bűnügyi igazgatója az MTI-nek elmondta: a jelenlegi adatok szerint a telephely magántulajdonban lévő cége korábban honvédségi eszközök megsemmisítésére kötött szerződést. A dokumentumok alapján a megállapodásban foglaltakat már teljesítette, így a nyomozásnak azt kell tisztáznia, hogy a most megtalált robbanóanyagok hogyan kerültek a telephelyre.

A megindított büntetőeljárásnak jelenleg nincs gyanúsítottja - jegyezte meg Fülöp Gergely, hozzáfűzve, hogy a robbanóanyaggal való visszaélést a bíróság kettőtől, tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja.

Olvasóink írták

  • 2. sztiv 2010. május 20. 07:28
    „Gyakorlógránáttal ugyan a riadalmon kívül szerinted mit tudnának okozni vele?
    Szerintem valaki simán lenyúlta a zsét, amit a megsemmisítésére szántak, oszt kitette a telepre.”
  • 1. meir 2010. május 20. 00:19
    „vajon mire keszul a helyi jobbik??? ugye nem nehez kitalalni??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három nap alatt háromhavi eső esett Somogyban

Három nap alatt háromhavi eső esett Somogyban. A megyében nyolcszáz bejelentést kaptak a tűzoltók -… Tovább olvasom