Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Robbanás Várpalotán: megműtötték a győri kórházba vitt fiúkat

A 14 éves fiúk egy ház udvarán robbanótestre bukkantak. A Győrben műtött két sérültnek további beavatkozásokra lehet szükségük.
 
Világháborús  tüzérségi eszköz okozhatta a gyerekek sérüléseit

 
Szakértői  vélemény szerint első világháborús tüzérségi eszköz  indítószerkezetének detonátora robbant fel kedd délután Várpalotán,  négy gyereknek okozva sérüléseket – közölte a Veszprém Megyei  Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.  
   
Gaál Csaba elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint az  indítószerkezetet a gyerekek a Vörösmarty utcai családi ház udvarán  találták.  
   
A robbanás következtében négy tizennégy éves gyerek sérült meg,  akik közül a két súlyos sérültet a győri kórházban ápolják.  
   
Oláh Attila, a győri kórház orvos igazgatója az MTI-nek  elmondta: a kórházban ápolt gyerekek állapota stabil, túl vannak az  életveszélyen.  
   
Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója közölte: a két  könnyebb sérült kórházukban megfigyelés alatt van, egyikük  valószínűleg még a nap folyamán elhagyhatja az intézményt.


Megműtötték a fiúkat

Megműtötték a  várpalotai robbanás két sérültjét Győrben, a fiúk már nincsenek  közvetlen életveszélyben - közölte az intézmény orvosigazgatója szerda reggel.   
   
Oláh Attila azt mondta: a koponyasérülés miatt valószínűleg  nem kell már operálni a két fiút, de további beavatkozásokra lehet  szükségük, mivel végtagjaik "tele vannak repeszekkel, szilánkokkal".   
   
Józsa Zoltán, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház  traumatológiai osztályának főorvosa kedden arról tájékoztott, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki a két fiú  koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak  repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.   
   
Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi  Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy családi ház udvarán robbant  fel a robbanótest, és a sérültek 14 évesek.  
   
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit közölt, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a  körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata  bevonásával vizsgálják.   
   
Talabér Márta (Fidesz-KDNP), a település polgármestere az  MTI-nek azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a  Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták. Az M1 Híradó  tudósítása szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban  hasonló körülmények között, egy robbanásban életét vesztette.
Kedden írtuk

Megműtik a két, Győrbe szállított fiút

Meg kell műteni azt a két fiút, akit a délutáni várpalotai robbanás után a veszprémi kórházból a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállítottak - közölte az intézmény orvos-igazgatója kedd este.

Oláh Attila elmondta, a fiúk állapota stabil, repeszek okozta koponyasérülésük miatt műtik meg őket, az egyik gyermeken már meg is kezdték a beavatkozást. A fiúk állapota súlyos, de nem életveszélyes - tette hozzá.

Az M1 Híradó tudósítása szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban hasonló körülmények között, egy robbanásban életét vesztette.

Korábban írtuk:

Két gyermek életveszélyes, egy súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában - tájékoztatott a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa.

Józsa Zoltán közölte, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

Az MTI úgy értesült, hogy a két fejsérült fiút Győrbe szállítják át további kórházi kezelésre.

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy egy családi ház udvarán történt a robbanás, a sérültek 14 évesek.

A régi lőtér területe Várpalotán 2014. június 17-én. A területhez közeli Vörösmarty utcában három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest. MTI Fotó: Krizsán Csaba
A régi lőtér területe Várpalotán június 17-én. A területhez közeli Vörösmarty utcában három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az MTI fotóriportere a helyszínen azt tapasztalta, hogy a rendőrség mintegy 30 méteres szakaszon lezárta a családi ház előtti területet és tart a helyszíni vizsgálat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit mondott, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják.

Az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei mentésvezetője, Bóna Balázs elmondta, hogy a mentők a helyszínen négy 14-15 éves fiút láttak el, őket szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel vitték a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba.

Talabér Márta a település polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták.

Az önkormányzati vezető a helyszínen azt tapasztalta, hogy sem a ház, sem a környező épületek nem rongálódtak meg a detonációban.

A veol.hu Veszprém megyei hírportál az utcában élők beszámolója alapján úgy értesült, hogy a családban már történt hasonló eset.

Az utca egyébként a várpalotai honvédségi lőtér közvetlen szomszédságában van, gyakorlatilag az utca végében kezdődik a lőtér.

Korábban írtuk:

Három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában - tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden.

Csépányi Barczi Petra elmondta, hogy a sérülteket - mindannyian 14 évesek - a veszprémi kórházba vitték. A gyerekek egy ház udvarán bukkantak a robbanótestre.

Rendőrök helyszínelnek Várpalotán a Vörösmarty utcában 2014. június 17-én, ahol három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Rendőrök helyszínelnek Várpalotán a Vörösmarty utcában június 17-én, ahol három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az Országos Mentőszolgálat Veszprém megyei mentésvezetője elmondta, hogy szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel szállították kórházba a fiatalokat.

Bóna Balázs tájékoztatása szerint háromnegyed háromkor kapták a bejelentést, hogy egy várpalotai Vörösmarty utcai családi háznál robbanás történt. A mentők a helyszínen négy 14-15 éves fiút láttak el, őket szilánkos sérülésekkel és nagy légnyomás okozta tünetekkel vitték a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba.

A kórház traumatológiai osztályának főorvosa közölte, hogy két fiúnál agyrázkódás gyanúja áll fenn, a másik két gyermek arcán, kezén és combján "idegentest okozta szilánkos sérüléseket szenvedett".

Rendőrök helyszínelnek Várpalotán a Vörösmarty utcában 2014. június 17-én, ahol három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Rendőrök helyszínelnek Várpalotán a Vörösmarty utcában június 17-én, ahol három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Józsa Zoltán hozzátette: pontos diagnózis csak a jelenleg is folyó röntgen és ultrahang vizsgálatok után adható, de minden bizonnyal a fiúk nem szenvedtek maradandó sérüléseket.

A veol.hu Veszprém megyei hírportál úgy értesült, hogy a gyerekek valószínűleg a Várpalota közelében található lőtéren találták a veszélyes robbanóanyagot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapestre látogatott a türkmén államfő

Áder János kiemelte, remélhetőleg az elkövetkező években gyarapodnak a két ország közötti gazdasági,… Tovább olvasom