Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Robbanás történt egy bátonyterenyei lakásban

Csak egy kutya volt abban a lakásban, amelyikben gázrobbanás történt szerdán a Nógrád megyei Bátonyterenyén. Az alsó szomszéd, egy 33 éves nő szenvedett könnyebb sérülést.
Csak egy kutya volt abban a lakásban, amelyikben gázrobbanás történt szerdán a Nógrád megyei Bátonyterenyén. Az alsó szomszéd, egy 33 éves nő szenvedett könnyebb sérülést.

A 14 lakásos épület lakhatatlanná vált, de ideiglenesen a szomszédos épület is alkalmatlan a visszaköltözésre - közölte közös sajtótájékoztatóján a rendőrség és a katasztrófavédelem. A Liget út 24. számú háromszintes épület egy második emeleti lakásában történt a robbanás, a lakás utcafronti fala kidőlt - mondta Dankóné Nagy Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy 33 éves nőt könnyű sérüléssel szállítottak kórházba, és mint Lengyel Tamás városi kapitány elmondta, a nő az alsó szomszéd. Az a lakás, ahol a robbanás történt, üres volt, egyedül a kutya volt bent, az állat karcolásokkal úszta meg a balesetet - tette hozzá. Berecz György megyei katasztrófavédelmi igazgató és Noskó Zsolt szóvivő arról adott tájékoztatást, hogy a mentőkutyával szintenként átvizsgált 24. és 22. számú épületekben lezárták az áramot és a gázt, a 33 éves nőn kívül más nem sérült meg.

A 24. számú épületben mind a 14 lakás lakhatatlanná vált, ez 30 embert érint, a szomszédos 22. számúban pedig 27-en nem tudnak egyelőre visszaköltözni lakásaikba. Nagy-Majdon József (Fidesz), Bátonyterenye polgármestere elmondta: minden lakó elhelyezését meg tudják oldani, és felmérik majd, kinek van biztosítása.

Azt már tudják, hogy a társasháznak van - tette hozzá. Bátonyterenyén szakértők bevonásával jelenleg is tart még a helyszíni szemle, a vagyonvédelemről éjszaka a rendőrök gondoskodnak. Azt egyelőre nem tudják, mi okozta a robbanást, a helyszínen tűzvizsgáló is dolgozik, de a vizsgálat napokig is eltarthat.

Korábban:

Robbanás történt szerdán Bátonyterenyén egy háromszintes ház második emeleti lakásában, az MTI úgy tudja, egy ember könnyebben sérült meg.

A Nógrád megyei város polgármestere azt mondta, mindenkit el tudnak helyezni, aki nem tud visszamenni lakásába, és segítségre szorul.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a Liget út 24. számú épület érintett lakásában egy férfi könnyebben sérült meg. Mentőhelikopter is érkezett, de a szemtanúk szerint nem vitt el senkit.

Robbanás volt egy bátonyterenyei háromszintes házban
Nagy volt a tömeg kora este a bátonyterenyei Liget úton, a robbanás hírére érkező ismerősök, rokonok, kíváncsiskodók között ott vannak a sérült, valamint a szomszéd épület lakói is.

Az egyik rendőrségi autóból hangosbeszélőn arról tájékoztatták az embereket, hogy a 22. és 24. számú házak lakói egy tűzoltóval felmehetnek a lakásba, hogy bezárják, gyógyszert, vagy bármilyen tárgyat hozzanak le.

Az ott lévők úgy tudják, hogy a robbanás miatt kidőlt a lakás fala. A helyszínen villogó lámpás tűzoltóautók, mentő, rendőrautók, helyszínelők sorakoznak a szűk utcában, a ház közeléből rendőrök tessékelik vissza az embereket a lezárt területen kívülre.

Nagy-Majdon József (Fidesz), Bátonyterenye polgármestere az MTI-nek azt mondta: az este folyamán is tart annak felmérése, hogy hány lakónak van szüksége segítségre. Négy üres lakásban akár hosszabb távon is el tudják helyezni a rászorulókat, de ha kell, az önkormányzat további szükséglakásokat is biztosít, egy helyi vállalkozó pedig ingyenesen ajánlotta fel fogadója szobáit. A balesetről a rendőrség és a katasztrófavédelem késő estére ígér hivatalos tájékoztatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KDNP szerint a közigazgatási dzsungelt kell rendbe tenni

A KDNP a szocialisták által a jelenlegi kormányra hagyott "államigazgatási dzsungel" rendbetételének… Tovább olvasom