Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Robbanás a buliban - Nem volt engedélye a tulajnak

A szigetszentmiklósi pincehelyiség tulajdonosának nem volt engedélye, s a tűzoltóság sem járult hozzá a működéséhez.

Az MTI-nek Kecskés István, a szigetszentmiklósi önkormányzat szóvivője pénteken este elmondta: még magáncélokra sem lehetett volna használni annak a szigetszentmiklósi épületnek a pincéjét, ahol a szilveszteri tűzeset történt. Az épületre, amely egy üzlethelyiséget és egy pincét is magában foglal, 2009 őszén kértek használatbavételi engedélyt, ám azt az önkormányzat illetékes hatósága nem adta meg - tette hozzá. Az elutasítás egyik oka az volt, hogy az építés és a bővítés során jelentősen eltértek a benyújtott tervektől: így az épület és a pince is jóval nagyobb lett a tervezettnél. Kecskés István hozzátette: az elutasítás másik oka pedig az volt, hogy a tűzoltóság sem járult hozzá a kért papírok kiadásához.

A szilveszteri mulatságnak helyet adó pince a kelleténél kisebb belmagasságúra épült, így a szabályok értelmében azt még magáncélra sem lehet használni - fejtette ki. A szóvivő elmondása szerint a tulajdonos fennmaradási engedélyt ugyan kérhetett volna, de helyette inkább megfellebbezte a korábban elutasított kérelmet. Kecskés István beszámolt arról is, hogy a tulajdonos eredetileg szórakozóhelyként, hidegkonyhai termékeket forgalmazó vendéglátó-ipari egységként szerette volna üzemeltetni a pincéjét, és ez ügyben működési engedélyért fordult a polgármesteri hivatalhoz, ám ezt a kérelmét is elutasították - főként a tűzoltóság véleményére alapozva.

A szigetszentmiklósi önkormányzati tűzoltóság osztályvezetője, Hajdú Imre a nap folyamán az MTI-nek elmondta: egyelőre nem jelenthető ki egyértelműen, hogy valamilyen pirotechnikai eszköz okozta volna a szigetszentmiklósi Ősz utca egyik pincehelyiségében a szilveszter éjjel történt robbanást, illetve tüzet. Hajdú Imre elmondta, hogy az elsődleges információk szerint körülbelül ötvenen szilvesztereztek az élelmiszer-áruház pincéjéből átalakított helyiségben, ahol még belépőt is szedtek. Kiderítésre vár - tette hozzá -, hogy a pince bejelentett, hivatalos szórakozóhelyként üzemelt-e, vagy egy magánterületen tartott, zártkörű rendezvényről van-e szó. A robbanás, illetve a tűz a tánctérben keletkezett, de hogy pontosan mitől és miként, arra az eddig lefolytatott vizsgálat alapján nem lehet választ adni - fűzte hozzá Hajdú Imre. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az első bejelentés 0 óra 20 perckor futott be Szigetszentmiklósról. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol szakértők bevonásával jelenleg is tart a vizsgálat és a tanúmeghallgatás. Ismeretlen tettes ellen közveszélyokozás miatt indult eljárás - tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.

Olvasóink írták

  • 1. ungi 2010. január 03. 10:26
    „Erdekes modon ide nem ir senki! Pedig ez is egy csalas, hisz feketen üzemelt ez a vendeglatohely. Ha nem lett volna a tüzeset, senki nem is jött volna ra, hogy van. Igaz? A bevetel utan pedig gondolom nem adozott a tulaj! Ez hidegen hagy mindenkit, pedig ez is a lopasnak egy fajtaja. Es hany ilyen müködik meg az orszagban? Vagy csak az a lopas, amit a politikusok csinalnak? Erdekes!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a január 1-jei KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom