Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Ringa rt: hivatalos egyeztetés

Megkezdődött a hivatalos egyeztetés a Ringa rt.-nél tervezett termelésátszervezés következtében előállt helyzet kezelésére.
A szakszervezet és a társaság megbízottjai többnapos egyeztetésre számítanak. A budapesti megbeszélésen az ÉDOSZ-székházban a szakszervezet tárgyalóküldöttségét Kapuvári József, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének (HDSZ) elnöke, a Ringa Húsipari Rt. részéről Tóth Ervin vezérigazgató vezette. A tárgyalásokra a jogszabályi előírásoknak megfelelően a hétnapos kivárást követően került sor.
Kapuvári József, a HDSZ elnöke a tárgyalás szünetében elmondta, hogy a Ringánál szeptember 1-jétől szüneteltetik a vágást és a darabolást, de tovább folyik a húskészítmények gyártása. Ez azt jelenti, hogy a termelésben részt vevő dolgozók jó része nem dolgozhat majd tovább, és az állásidőre meghatározott juttatásokat kapja.

Kapuvári József utalt arra is, hogy a megbeszélések során a szakszervezet képviselői behatóan megismerhették a Ringa álláspontját. Ezzel kapcsolatban a szakszervezeti vezető elmondta, hogy valóságosnak ismerik el a társaság veszteségét, ám úgy gondolják, hogy az átmeneti jellegű. Kapuvári József megfogalmazása szerint a Ringa rt.-nél „Danone-szerű termelésátszervezés folyik", ezért a dolgozóknak többletjuttatásokat kellene adni.

Tóth Ervin, a Ringa Húsipari Részvénytársaság vezérigazgatója elmondta: a cégnél az első héthavi veszteség már meghaladta az egymilliárd forintot. Az igazgatóság arra kapott felhatalmazást a közgyűléstől, hogy minden eszközzel akadályozza meg a veszteségtermelést.
„ A veszteségtermelés megakadályozása érdekében a létszámleépítéstől az eszközeladásig sok minden szóba kerülhet" – mondta a vezérigazgató. Közölte azt is, hogy pénteken teszik közzé a sajtóban a kapuvári üzem eladásáról, illetve bérletéről szóló pályázati felhívást. A pályázat részleteiről ugyanakkor nem nyilatkozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robog a számítógépvásárlási program

Fontosabb tudnivalók a sulinetről >> Tovább olvasom