Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Riasztópisztollyal lőtt a vascsővel támadó szomszédra

A két bakonysági szomszéd között régóta rossz viszony volt, most a hangos zene miatt robbant ki a vita.
Több lövést adott le szomszédjára riasztópisztolyával egy férfi a Veszprém megyei Bakonyságon - közölte Bankó Magda, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője csütörtökön. A meglőtt férfit könnyű sérülésekkel kórházban ápolják - tette hozzá.

A szomszédok között régóta rossz viszony volt, most a hangos zene miatt robbant ki a vita - mondta a szóvivő. A férfi, aki gáz riasztópisztolyát engedéllyel tartotta magánál, akkor vette elő a fegyvert, amikor szomszédja a hangos zene miatt folytatott vita hevében vascsővel támadt rá - ismertette Bankó Magda.

A felfegyverzett férfi több lövést adott le a szomszédra, aki nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A meglőtt férfit kórházba szállították, a lövöldöző ellen pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség - közölte a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 12. Kránitzné 2011. december 30. 20:00
  „11. pappe 2011.12.30. 12:33
  Akkor miért is indult ellene eljárás?”
 • 11. pappe 2011. december 30. 12:33
  „10-hez: "a jog azt mondja az önvédelemről, hogy a védekezés mértéke nem haladhatja meg a támadás mértékét" Ebben nincs igazad, mert pár éve változott a Btk ebben a kérdésben és idézem:

  A Btk. 29. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

  (2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.

  (3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.”
 • 10. smidi91 2011. december 30. 10:50
  „Ha láttátok a www.fegyvervideo.hu oldalon a teszteket amikor igen közelről lövik arcon a "támadót" gázzal azon kívül más baja nem lesz, hogy taknya-nyála folyik össze.
  De azért kíváncsi lennék ilyen esetben egy pár dologra. Pl ha most aki gázpisztollyal védekezett egy vascső ellen az lenne a gyakorlat, hogy Magyarországon csak kinyiratni van magam jogom!?
  A másik része, hogy a jog azt mondja az önvédelemről, hogy a védekezés mértéke nem haladhatja meg a támadás mértékét. Nem is tudom, de épp ésszel belegondolva egy vascső nagyobb sérülést okoz még egy tár gázpatronnál is. Mivel ott a fejemet verhetik szét könnygáztól meg ahogy már írtam taknya-nyála folyik az illetőnek.”
 • 9. Milan1991 2011. december 30. 10:26
  „http://www.hirado.hu/Hirek/2011/12/30/09/Kiengedtek_a_korhazbol_a_gazpisztollyal_meglott_ferfit.aspx?source=hirkereso”
 • 8. Vanderer 2011. december 30. 10:14
  „Hogyan okozott sérülést riasztó pisztollyal?Fejbe verte vele?Még gáz lőszerrel sem okozhat sérülést.Közvetlen közelről a szemébe lőve igen.Vasrúddal(csővel)támadó vadbarom ellen mivel szabad védekezni?Biblia idézettel?
  Hülye egy ország a miénk.”
 • 7. Hyppolit 2011. december 30. 09:57
  „Én is hiszek a rendőrségi szóvivőnek. Szóval vascsővel akarta a kedves szomszéd észre téríteni azt, akit zavart az üvöltő zene. Nem kizárt, hogy akár pár másodpercen múlhatott az élete, hiszen egy "jól" eltalát koponyára mért ütés akár azonnali halálhoz vezethet. A leírtak alapján megítélésem szerint a legrosszabb esetben is csak önvédelemről lehet szó, döbbenettel olvasom, hogy a magát megvédeni igyekvő férfi ellen súlyos testi sértés miatt eljárást indítottak. Én nem is tudom, mit tettem volna a helyében, de szerintem hasonló helyzetben mindenki védené a saját életét, még az is, aki eljárást indított. A többi már jogi útvesztő kérdése...”
 • 6. tovari 2011. december 30. 08:35
  „Nézzetek körül a neten a történteknek, aztán megvilágosodtok, miért is olyan nagy bűn megvédeni magad, ha rád támad egy .....
  Persze fordítva ez csak egy ártatlan "diákcsíny" lenne”
 • 5. ibi 2011. december 30. 07:53
  „Bakonyoszlopon hasonló .
  http://www.origo.hu/itthon/20111229-riasztopisztollyal-lott-a-vasvillaval-tamado-szomszedra-egy-ferfi-bakonysagon.html”
 • 4. tonybacsi 2011. december 30. 07:46
  „nem vasvilla,,,VASCSŐ”
 • 3. imre1964 2011. december 30. 07:39
  „Meleardil
  Teljesen igaz amit leírtál, de sajnos amíg a hatalom ezeket védi nem tudunk tenni semmit.
  Remélem egyszer olyan kormány lesz aki a saját népét védi .”
 • 2. Meleardil 2011. december 29. 23:17
  „Nahát, de érdekes! Szóval engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyver, de a közleményben "meglőtte" és "lövöldöző" szerepel.

  Vasvillával támadt a szomszédra, de őt (szegényt!) kórházban ápolják, szó sem esik a letartóztatásáról. Fogadjunk, hogy legfeljebb garázdaság lesz a vád, a büntetés felfüggesztett ejnye-bejnye. Még csak véletlenül sem emberölési kísérlet! Elvégre a vasvilla az egy tipikusan biztonságos sporteszköz, nem okoz sérülést! Ellenben a gázpisztolyos az "felfegyverzett" volt.

  Ugyanakkor a magát megvédő ellen már folyik is az eljárás, mert "lövöldözött". Ja... Csak úgy, széles jókedvében. A legszebb mondat ezután jön! A "sértett(???)" "...nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett...", amiből ugye egyenesen következik, hogy "a lövöldöző ellen pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség".

  Világos! A vasvillás támadó csupán tréfálkozott, de a gázpisztolyos őrjöngő ölni akart! Szabad e megtippelnem, hogy a gázpisztolyos hóhér sápadtarcú volt, a vétlen áldozat pedig a szigorúan védett fajhoz tartozott? Merthogy ilyen esetekben szoktak hasonlóan érdekes "jegyzőkönyvek" születni.”
 • 1. Karcsika 2011. december 29. 22:03
  „Vasvillával rámtámadnak, védekezem, majd lehet, hogy lecsuknak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ csütörtöki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a december 29-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom