Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Rezsicsökkentés: újabb milliós bírságok az energiaszolgáltatóknak

Újabb többmilliós bírságokat szabott ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság energiaszolgáltató cégekre hibás számlakép miatt.
Újabb többmilliós bírságokat szabott ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság energiaszolgáltató cégekre hibás számlakép miatt - közölte Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője kedden Budapesten.

Tájékoztatása szerint az E.ON-t hétmillió, a Fővárosi Gázműveket hatmillió, az EDF Démászt pedig hárommillió forintra büntette meg a hatóság első fokon. Hibás gázszámlát 1,4 millió, hibás villanyszámlát pedig 4,4 millió háztartás kapott - jegyezte meg.

Németh Szilárd sajtótájékoztatóján felidézte, hogy korábban a GDF Suez gázszolgáltatási ágazatára tízmillió, az Elműre pedig nyolcmillió forintos bírságot rótt ki a fogyasztóvédelem ugyancsak hibás számlakép miatt. E két büntetés is azért volt ilyen magas, mert kétmillió háztartás kapott hibás formátumú számlát - közölte.

A kormánypárti politikus arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság hasonló esetekben tavaly összesen 799 ügyben járt el, és 159 millió forint bírságot szedett be. Az idén április 30-ig már 273-szor büntetett a hatóság, a bírságok összege pedig 104 millió forintot tett ki - tájékoztatott.

Németh Szilárd végül emlékeztetett, hogy az újabb rezsicsökkentéssel kapcsolatos, pénteken benyújtott törvényjavaslata nyomán a fogyasztóvédelmi hatóság teljes körűen ellenőrizheti majd, hogy a szolgáltatók megfelelően tájékoztatták-e a lakosságot a rezsicsökkentésről.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. load 2013. május 23. 14:35
  „35.festéktüsszentő
  Bár nem tartozok a kedveseid közé, de lenne néhány kérdésem.
  - Milyen összefüggést látsz a rezsicsökkentés ellenzőinek nettó átlagbére, és az álláspontjuk között?
  - Először 2011-ben a nyugdíjpénztári vagyon felhasználásával sikerült 3% alá vinni a költségvetési hiányt. Tavaly két megszorító csomag (egyszeri intézkedés) eredménye lett az 1,9%-os deficit. Melyik a harmadik év?
  - Hogyan képzeled el egy külföldi bank kivonulásának forgatókönyvét a több százmilliárdos évtizedekig tartó kintlevősége (hitelállománya) mellett? Írja le veszteségként, vagy kompenzálja magát a betétesei pénzéből?
  - A rezsicsökkentéssel nekem - személy szerint - csak annyi a bajom, nem ösztönöz energia megtakarításra, nem ösztönöz korszerű energiatakarékos megoldások használatára, versenyképtelenné teszi a vállalkozásokat, mert a lakosságról levett terhek rájuk terhelődnek, és a többet fogyasztók (jellemzően a jobb módúak) több támogatást élveznek, mint a szegények.
  - A szolgáltatás díjának kötelező csökkentése a nem külföldi tulajdonú szolgáltatókat is sújtja. Mennyi lesz ezek után a száz százalékban önkormányzati tulajdonban levő Pannon-Víz Zrt. eredménye 2013-ban? A vízmű üzleti tevében 5 milliárdos veszteséggel számol.
  Jó-e ez a városnak és a fogyasztóknak, meglátszik-e ez majd a szolgáltatás színvonalán?
  - A rezsicsökkentéses kampány vajon nem a kormánypárt 2014-es választással kapcsolatos politikai céljait szolgálja-e, ami a választások megnyerése után okafogyottá válik?
  Hogyan látod mindezeket?”
 • 35. festéktüsszentő 2013. május 23. 10:01
  „Kedveseim!

  Nem szívesen állok neki vitatkozni, mert mindenki fújja a magáét (én is :-) ) és tökre nem érdekli mit ír a másik. Ez a fórum arra való, h elmondjuk a véleményünket, és nem arra h meggyőzzük a másikat.

  Na tehát.
  Kiváncsi lennék, akik fennhangon szárnyaik alá vették a szolgáltatókat, hogy mennyi pénzből élnek havonta. Habzik a szájuk, és emlegetik, hogy cserébe csekkadó meg úgy is a fogyasztó szívja meg stb. Kiváncsi lennék, h hogy alakult az elmúlt 3 évben a nettó jövedelmük.
  Emlegetik a kormány és Matolcsy dilettantizmusát. 3 éve huhogják h a tőke kivonul Moról, újra a nyereg alatt fogjuk puhítani a húst. A multik, közszolgáltatók kivonulnak, hagynak minket a levünkben főni. Aztán közben mit hallani a hírekben? Ciprus,Izland,Görögország összeomlott. Olaszo, Spanyolo, Portugáliában tüntetések a munkahelyek elvesztése miatt. Magyarország? Nem túl rózsás a helyzet, de már 3 éve 3% alatt vagyunk, és várhatóan megszüntetik a túlzott deficit eljárást ellenünk, ami egy halom pénzt jelent majd az országnak. Persze nem adják könnyen, meg kell küzdeni ilyen Viviane Reding félékkel, de gyáva embernek nincs hazája.

  Szolgáltatók:
  A tőkés olyan, h ahol nincs profitja, attól a cégtől rövid úton megszabadul. Ezzel szemben egysem akart kivonulni innét Moról. Talán ha egy osztrák bank ... Piszok jól élnek ők itt. Az összes "sarc" ellenére is. Hatalmas pénzeket visznek ki az országból ilyen-olyan trükkökkel. Persze nekik ez a céljuk. A kormánynak meg az, hogy ezt kicsit fékezze. Nem is értem h mi ezzel a bajotok. Ez egy Sándor György klasszikust juttat eszembe. http://www.youtube.com/watch?v=66uKqpdH0Uo Érthetetlen. Persze a szolgáltatóknak nem teccik a fék, és felbérenek ilyen Viviane Reding féléket, h csapjanak jó nagy zajt az EU-ban. Majd attól megijed a "<moderálva>" aztán visszakozik. Aztán mikor nem visszakozik, ... na azt látjuk most. Megy az adok-kapok, húzd meg - erszed meg.

  És végül mi azzal a baj, h költségcsökkentés okán kivitte az ügyfirodát a világvége 2-be? Az kedves fórumtársak, h abból a hatalmas haszonból sem hajlandó egy fityinggel sem többet mint amennyit muszáj. Nevetséges egy multi szájából azt hallani h költségcsökkentés okán viszi ki, mikor egy butikos, egy virágbolt egy pékség meg tudja fizetni a belvárosi bérleti díjat. Sokkal inkább a pimaszságot érzem benne: Majd kijöttök utánam Gyárváros szélére is ha akartok valamit tőlem. Márpedig fogtok akarni ha nem akarsz halálra fagyni az otthonodban. És nem mindenki tudja ám interneten, de még nagyon telefonon sem elintézni az ügyeit. Ja és valaki emlegette h majd jönnek vissza a "kávéfőzős" telefonos ügyfélszolgálatok. A mai IVR rendszer mennyivel jobb, tessék már elmondani?”
 • 34. Gőcze_László 2013. május 23. 08:55
  „ad. #27.)
  A provokátorokkal, az <moderálva> nem érdemes foglalkozni, különösen nem az <moderálva> provokátorokkal.”
 • 33. Demalgon 2013. május 23. 07:57
  „<moderálva>”
 • 32. Demalgon 2013. május 23. 07:56
  „<moderálva>”
 • 31. machers 2013. május 22. 19:31
  „26. Valaki 2013.05.22. 12:35
  erwinke,
  nem elég, hogy itt trollkodsz több nicknév alatt, még hazudsz is?
  Csak egy példa:
  a TESCO 2011-ben 80,5 milliárd forint adót fizetett Magyarországon.
  http://www.tescoplc.com/index.asp?pageid=17&newsid=613”
 • 30. Santos 2013. május 22. 17:32
  „8.Demalgon,nálad már valóban berobbant valami.Nem észlelsz valami fúrcsán locsogó valamit a nyakad fölött?”
 • 29. miracle 2013. május 22. 17:06
  „festéktüsszentő
  Nem mindegy amúgy, hova költözik az ügyfélszolgálat? Én pl soha nem járok egyetlen ügyfélszolgálatra sem, minek, feltalálták már a postát, a telefont és az internetet is.
  És valóban, elgondolkozhatnál rajta, - ha már szeretett kormányod nem teszi, - hogy miért látja ennyi ember úgy, hogy helytelen belepofázni abba, hogy menni a gáz ára. Vagy menjünk vissza cucialista tervgazdálkodásba, ahol az árak néhány év alatt eltávolodtak a valóságtól, majd 10-20 év múlva kupán vágott minket a gazdasági (és politikai) összeomlás ?
  Sör egyébként nem drága? Kenyér, utazás? Nyaralás? Pékeket nem kéne megszorongatni? Ők csak 10 ezren szívnának, mi meg 10 millióan jól járnánk. Hogy gondolják, hogy havi 110 ezret keresnek, mikor mint tudjuk 47-ből is meg lehet élni.”
 • 28. öröksoproni 2013. május 22. 16:38
  „Valaki
  Én nem is ezt vitatom, csupán azt kérdezem meg halkan, hogy miért sz..rik oda valaki, ahonnan eszik.”
 • 27. Valaki 2013. május 22. 12:36
  „gőcike, nagyon felhúzott a párt! :)))
  Mikor jársz le?”
 • 26. Valaki 2013. május 22. 12:35
  „ne rizsázz ökörsoproni, a multik adózás nélkül viszik ki a mérhetetlen hasznukat.
  Ezt sem tuttátok.:))”
 • 25. Valaki 2013. május 22. 12:34
  „10. Eva- 2013.05.22. 07:23

  6. Valaki 2013.05.21. 21:54

  Te pedig mész a jurtába, mert másra nem lesz pénzed az együttműködő környezet híján
  az eladhatatlan termékeid miatt

  Ja, mert a pufalkáskormány előtt nem volt áram és gáz.
  Nagyon gázok vagytok.:))”
 • 24. Gőcze_László 2013. május 22. 10:44
  „Lehet sok mindent csinálni. Egy darabig még következmények nélkül, aztán jöhet a vízözön?

  Azt is el lehet dönteni, hogy a kéményseprés rezsióradíja az eddigi négyezerről kétezerre módosuljon. Lehet, csak éppen nem biztos, hogy ésszerű, már ha egyáltalán tudatában vannak annak, hogy mit is takar a rezsióradíj kifejezés?
  Úgy vélem, hogy a kinyilatkoztatónak erről halvány lila dunsztja sincs, ugyanis ha lenne, legalább nagy vonalakban igazolta volna a felezésre vonatkozó elképzelését.
  A következmény? Ugyan már, kit érdekel. Nos, a kémyényeseprő cég munkatársait mindenképp. Egy részüktől kényszerűen meg kell majd válniuk, más részüknek csökkenni fog a szociális ellátása. Majd otthon tisztálkodnak, mossák a munkaruhát, nem kapnak kedvezményes étkeztetést stb, a legrosszabb esetben még a bruttó fizetésük is csökkenhet.
  Szóval, lehet így is, de jobb lenne legalább egy kicsit gondolkodni, mielőtt nagyhangon előadnak valamit.
  A diktafonokat meg tessék kikapcsolni, elkobozni, mert végtelenül unalmas a hülyeség ismételgetése, mint ahogy a szolgáltatók vegzálása a kormányt, illetve annak döntéseit dicsőítő közlemények elmaradása miatt!”
 • 23. furioso 2013. május 22. 10:27
  „A rezsicsökkentésnek tapsolók figyelmébe:
  http://hetivalasz.hu/itthon/kirugasok-a-magyar-cegnel-64166
  Egymillió új munkahely (elvesztése) 10 év alatt!!!”
 • 22. oxana 2013. május 22. 10:12
  „15. bn

  Az egy lépés is hamarosam elfog tünni és utána dörzsölik a szemüket a villanyszámla láttán, akik most a csökkentés mellett vannak.

  Valakinek meg ajánlom, már most szerezzen be sok gyertyát, mert nem fogja tudni megfizetni a számlát. Tévézni átjárhat a szomszédba, télen meg jól felöltözve kilehet bírni a fütetlen lakásban.”
 • 21. öröksoproni 2013. május 22. 10:07
  „Valaki, Mekkmester
  Az általam ismert Fidesz-<moderálva> nagy részének a vállalkozása a multikhoz köthető, azért tudnak nyereséget termelni és talpon maradni, mert egy multival vannak üzleti kapcsolatban. Ezalatt tudathasadásos módon a multit szidják - orvosi eset.

  A multi nem egyenlő a közszolgáltató cégekkel, akik azért valamennyire karbantartják a hálózatot, viszonylag normális az ügyfélszolgálatuk. Én még emlékszem az állami szolgáltatók ügyfélszolgálataira, a hívószám nélküli eseménytelen és hiábavaló várakozásra, a kávéfőző "ügyintéző" kiskirályságára. Ha állami kézbe kerül minden közszolgáltató, ki a frász fogja kifizetni a fenntartási költségeket? Ugyanúgy a fogyasztó. A mesterségesen alacsonyan tartott árak a Kádár-rendszer jellemzői voltak, az eredmény: ükunokákig eladósított nép. Ugyanerre tartunk.”
 • 20. furioso 2013. május 22. 09:08
  „imre1964!
  És az mindegy (kiszámoltad?), hogy a "rezsicsökkentés" ellentételezéseként mennyi pluszt fizetsz a + 2 %-os ÁFÁ-ban, a sárgacsekk adóban, a tranzakciós adóban, meg további kb. 28 adóban, amit ez a kormány és királyod szabadított ránk?
  Ember, gondolkozz! Ne csak a propagandát kajoljad!”
 • 19. imre1964 2013. május 22. 08:58
  „18. furioso
  Mint lentebb leírtam nem vagyok Fideszes és soha nem is szavaznák rájuk.
  Ez részemről csak egy vélemény volt mert nekem nem mindegy hogy mennyi a gázszámla,villanyszámla stb stb”
 • 18. furioso 2013. május 22. 08:41
  „imre1964!
  Elnézést, rosszul fogalmaztam. Helyesen: szeretett pártod és kormányod...”
 • 17. furioso 2013. május 22. 08:25
  „imre1964!
  Majd akkor figyeljél, ha "szeretett pártunk és kormányunk" veszi át a jelenlegi közműszolgáltatók üzemeltetését! Mert ez a cél. Majd akkor kapkodd a fejed, akár az ellátás biztonsága, akár a szolgáltatás ára tekintetében...”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közbeszerzés: a NAV 265 új autót kap

A NAV Központi Hivatala 265 darab új személygépkocsira írt ki nyílt közbeszerzést, de a tényleges… Tovább olvasom