Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Rezsicsökkentés: sok probléma került felszínre

A rezsicsökkentés következtében sok fogyasztóvédelmi probléma került felszínre - közölte Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa kedden Budapesten az MTI-vel.
Az országgyűlési képviselő, a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának tagja a testület keddi ülése után elmondta, ezt a véleményt azt követően fogalmazta meg a bizottság, hogy meghallgatta az energiaszolgáltatók és a területen működő hatóságok képviselőit.

Megjegyezte: a gondok megfogalmazása a rezsicsökkentés egyik "pozitív mellékhatása", az emberek ugyanis a rezsicsökkentés kapcsán elkezdtek a saját ügyeikkel foglalkozni.

Emlékeztetett: a kormány és a Fidesz-KDNP-frakció azt vállalta programjában, hogy a magyar gazdaság függetlenségét és a magyar családok érdekeit szolgája. A rezsicsökkentés mindkét kritériumnak eleget tesz - húzta alá.

Megerősítette, hogy november 1-jétől a villanyáram, a gáz és a távfűtés ára tovább csökken, 11,1 százalékkal. Az emberek tehát 20 százalékkal kapják olcsóbban ezeket a szolgáltatásokat a múlt év decemberi árakhoz képest.

Simon Gábor (MSZP), a bizottság elnöke újságírók előtt elmondta: az MSZP támogatta, hogy csökkenjenek a családok terhei, a rezsicsökkentést is támogatta. Kiemelte: nem támogatják viszont, hogy a rezsicsökkentés eredményeként a szolgáltatók költségcsökkentéseinek terhei a lakosságnál jelenjenek meg.

A bizottsági elnök pártja nevében felszólította a kormányt és a Fidesz-KDNP-frakciót, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy ne a kiskeresetűek, ne a kisnyugdíjasok, ne a családok viseljék a szolgáltatók terheit.

Simon Gábor a bizottság elnökeként azt javasolta: folyamatos ellenőrzés eredményeként évente készüljön hatósági jelentés, amely a kormány, az Országgyűlés, valamint a fogyasztóvédelmi bizottság számára világos visszajelzést ad az aktuális helyzetről, és így a testület a felmerülő hibák javításában részt vállalhat.

Olvasóink írták

  • 2. pozdorja 2013. október 22. 20:42
    „"az emberek ugyanis a rezsicsökkentés kapcsán elkezdtek a saját ügyeikkel foglalkozni"

    Nem pedig a korrupt politikusok dolgaival ugye? Kell a gumicsont a népnek, és amíg azon rágódnak nem veszik észre, hogy a velőscsontot lenyúlják.
    Freudi elszólás?”
  • 1. öröksoproni 2013. október 22. 18:25
    „A legnagyobb probléma az lesz, hogy a költségcsökkentések következményeként százasával fogják a dolgozókat elbocsátani. Most akkor nagyon megérte a rezsicsökkentés, ha gyártjuk a munkanélkülieket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még ősszel a kormány elé kerülhet az új büntetés-végrehajtási kódex

Befejeződött a készülő büntetés-végrehajtási kódex társadalmi vitája, így az valószínűleg még az… Tovább olvasom