Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Rezsicsökkentés: egy hét alatt 150 ezer aláírást gyűjtött a Fidesz-KDNP

Egy hét alatt 150 ezer aláírást gyűjtött össze a Fidesz-KDNP a rezsicsökkentés megvédése érdekében.
Egy hét alatt 150 ezer aláírást gyűjtött össze a Fidesz-KDNP a rezsicsökkentés megvédése érdekében - közölte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus értékelése szerint a múlt szerda óta összegyűlt 150 ezer aláírás példátlan sikernek számít - különös tekintettel a zord időjárási körülményekre -, és azt mutatja, hogy a magyar emberek bíznak a rezsicsökkentésben, együttműködnek a kormánytöbbséggel annak megvédésében.

Hozzátette, a Fidesz-KDNP bízik abban, hogy aláírás-gyűjtési akciójuk ebben az ütemben folytatódik, valamint abban is, hogy ezzel mindenkit emlékeztetni tudnak: 2002 és 2010 között a gáz ára a háromszorosára, a villanyé a kétszeresére emelkedett, az energiaszolgáltatók pedig csaknem ezermilliárd forintos haszonra tettek szert az energiaszektor privatizálása óta.

Kocsis Máté azt is mondta: mindenkinek fel akarják hívni a figyelmét, hogy az emberek és a kormány együtt képesek megvédeni a rezsicsökkentést mind a magyarországi, mind a nemzetközi támadásoktól.

Arra az újságírói felvetésre, amely szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség vezetője lakossági fórumokon arról beszél, hogy esetleg rezsiadót vezetne be a Fidesz, a kormánypárt kommunikációs igazgatója azt válaszolta: ez Bajnai Gordon "adóperverziója", mert bármilyen témával is találkozik a volt miniszterelnök, az adó az első gondolata.

"Bár tudjuk, hogy neki ez a mindene, de nem gondolkodunk rezsiadóban, nincs ilyen terv" - mondta Kocsis Máté.

Olvasóink írták

 • 8. Valaki 2013. március 28. 08:44
  „Ezermilliárdokat talicskáztak ki
  A A A
  MH-összeállítás
  - 2013. március 28., csütörtök
  Az emberek helyett az extraprofitot felhalmozó, főleg energetikai és pénzügyi cégektől vár anyagi áldozatot az Orbán-kormány
  Becslések szerint az energiaszolgáltató cégek az elmúlt évek leforgása alatt 400-750 milliárd forintnyi profitot vittek ki az országból. A rezsicsökkentés ellenére a tőzsdén lévő társaságok közül továbbra is ezen cégek fizetik ki a legmagasabb osztalékot. Szakértők arra intenek: több év távlatában a hazánkban jelen levő multik éves szinten 1200-2000 milliárd forintot vonnak ki a gazdaságból. Az elmúlt másfél év kiugró adata, hogy csak a pénzintézetek 2500 milliárdnyi forrást vittek ki az országból.

  Az elmúlt másfél év alatt 2500 milliárd forintnyi forrást vittek ki a bankok hazánkból (a kép illusztráció) (Fotó: Csudai Sándor)
  Bár cáfolják az érintett, különadókkal terhelt - főként energiai és banki - társaságok, hogy az elmúlt két évtized leforgása alatt extraprofitot halmoztak volna fel, becslések alapján csak az energiaszolgáltató cégek az elmúlt évek leforgása alatt 400-750 milliárd forintnyi profitot vittek ki az országból. A pénzintézeti szektor képviselői pedig az elmúlt másfél év leforgása alatt mintegy 2500 milliárd forintnyi forrást áramoltattak ki a pénzintézetekből. Mint ismert, a Horn-kormány alatt került külföldi kézbe - négy nap leforgása során - a magyar energiaszektor. E privatizációs bevételekből 250 milliárd forintot a központi költségvetési hiány befoltozására fordítottak. Az ügyletek megalapozottságáról annyit, hogy az Állami Számvevőszék 1995. évi magánosításról szóló jelentésében megállapította: az energiaprivatizáció szakmailag előkészítetlen volt! Ráadásul nyolcszázalékos eszközarányos nyereséget garantáltak a vevőknek, amely hatalmas ,,biznisz" bárhol a világon. Egyébként pedig hiába vetett ki újabb terheket a kormány a közműszolgáltatókra, az állami rezsicsökkentési program ellenére a Budapesti Értéktőzsdén lévő vállalatok közül továbbra is az energiaszolgáltató cégek fizetik ki a legmagasabb osztalékot. Ide tartozik, hogy a különadó ellenére is nyereséget produkál a Magyar Telekom: a távközlési cég papírját szinte mindenki az éves egyszeri osztalékkifizetés miatt veszi meg.

  Lapunknak nyilatkozó szakértők azt mondták, hogy a téma megértése kapcsán nem a jelenlegi helyzetből kell kiindulni, hanem abból, hogy húsz éven keresztül a lakosságot terhelő adókból pótoltuk ki a politikai osztály bűneit, hibáit. Most először történt meg az, hogy a vállalkozásokat is megterheltük adókkal.

  Kelet-Európában tipikusan aluladóztatják a vállalkozásokat és felüladóztatják a lakosságot. Jelenleg pedig a magyar állam finanszírozásának radikális átrendezését láthatjuk. A témával foglalkozók szerint rendkívül beszédes, hogy a Magyarországon jelen levő multik éves szinten nagyjából 1200-2000 milliárd forintot vonnak ki a gazdaságból. Ugyanakkor szükség van Magyarországon a multik jelenlétére, viszont sehol a világon nincs olyan eltolódás ezen vállalkozások javára, mint Kelet-Európában, illetve hazánkban.”
 • 7. ISU 2013. március 27. 21:31
  „Fagyoskodjanak csak, megérdemlik ha egyszer elgurult a gyógyszerük.”
 • 6. LAZA 2013. március 27. 18:53
  „5.
  6 millió lesz!
  Minden héten száz ezerrel nő.
  Ki ellenőrzi?
  Ostoba kérdés.
  A fidesz maga mint mindent az országban.
  Jómagam csak azt nem értem,hogy minek fagyoskodnak?”
 • 5. Eva- 2013. március 27. 17:49
  „ellenőrizi azt majd valaki?!
  vagy csak fognak arra hivatkozni?

  akkor miért csak ekkora a szám?
  Miért nem 4 millió?

  az jobban hangzana!”
 • 4. oxana 2013. március 27. 14:01
  „A külföldi támadás jönni fog, ha nem is rezsicsökkentés miatt. Inkább azzal foglalkozzanak, ha már ennyi szabadidejük van.”
 • 3. öröksoproni 2013. március 27. 13:55
  „Hogy ezermilliárdos haszonra tehettek szert - ellenőrizte valaki ezt a számot? - , abban a Fidesz ugyanannyira benne van, mint az akkor kormányon lévők, akik garantálták a profitot. Én nem emlékszem, hogy a Fidesztől tiltakozásától lett volna akkor hangos az ország, mert abból ők is profitáltak.”
 • 2. kerteszb 2013. március 27. 13:33
  „Csak ennyi droid volt kéznél?”
 • 1. pozdorja 2013. március 27. 13:24
  „Jó mulatság, férfimunka volt.
  Bizonyára igen nehéz rávenni valakit hogy aláírja a "kevesebbet akarok fizetni" lapot.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordokat döntöget a márciusi csapadék a Tiszántúl északi részén

A márciusi csapadék területi átlagának háromszorosa, 95,3 milliméter hullott le eddig a Tivizig… Tovább olvasom