Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Rezsicsökkentés - Jogerősek a szolgáltatók bírságai

A Tigázé kivételével az összes olyan hatósági eljárás befejeződött az utóbbi napokban, amely az áram- és gázszolgáltató társaságok számlájának formátumáról szólt - tudta meg a Népszabadság Fülöp Zsuzsannától, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szóvivőjétől.
A lap szerdai cikke szerint az E.ON-nak 7 millió, az EDF Démásznak pedig 3 millió forintos bírságot kell fizetnie amiatt, mert a februárban hozott számlaképrendelet és az átállásra adott kéthetes határidő elteltével a fogyasztóknak kiküldött számláik nem százszázalékosan feleltek meg az új előírásoknak. A két cég nem indít bírósági keresetet az eljárás miatt.

A Főgáznak 6 millió, a GDF Sueznek 10 millió, az Émásznak 4 millió, az Elműnek pedig 7,5 millió forintot kell jogerősen bírságként befizetnie.

Az Elmű esetében az elsőfokú határozatnál félmillió forinttal alacsonyabb az összeg. Ez a lap szerint feltehetőleg annak tudható be, hogy a hatóság első fokon kifogásolta azt is, hogy a rezsicsökkentés mértékét részletező kocka háttérszíne a cég esetében nem a Magyar Közlönyben megjelent narancssárga. Ám később ezt visszavonták, tekintve, hogy a rendeletben kétségtelenül nem adtak meg a színt pontosan meghatározó "színkódot".

Az Elmű-Émász bírósági pert indít, mert sokallja a bírság összegét. Úgy vélik, mindent megtettek a gyors átállás érdekében, és az előírás szerinti számlaadatokat már februárban minden fogyasztójuk megismerhette, ha akkor még nem is pontosan az előírás szerinti elrendezésben. A GDF Suez nem indít pert, a Főgáztól pedig a lap nem kapott információt.

Olvasóink írták

 • 8. dödike 2013. szeptember 26. 09:29
  „tonybacs.:Hosszabb mondatokra is képes,vagy megragadt az eleminél? /<moderálva>/”
 • 7. miracle 2013. szeptember 25. 19:18
  „szimre50803
  Én meg OV szobrát.”
 • 6. tonybacsi 2013. szeptember 25. 18:49
  „dődike langyos”
 • 5. szimre50803 2013. szeptember 25. 17:43
  „Én hiányolom a számlákról Németh Szilárd fényképét!!!”
 • 4. dödike 2013. szeptember 25. 17:25
  „Mióta rezsicsökkentés van a Győr-Hő sokszor csak langyos vizet szolgáltat,így sokkal többet kell használni ezáltal bejön nekik a hiány.”
 • 3. Tündenéne 2013. szeptember 25. 12:40
  „Megkaptuk a szemétszámlát. 180 ft-os különbség van az eddigihez képest, de 288 ft különbséget tüntet fel a részletezés. Hogy van ez?”
 • 2. oxana 2013. szeptember 25. 11:38
  „Amíg a színkódon megy a vita, nincs baj Magyarországon. Minden ország örülne, ha csak ilyen problémája lenne. Szegény gazdag Magyarország.”
 • 1. miracle 2013. szeptember 25. 09:57
  „"a hatóság első fokon kifogásolta azt is, hogy a rezsicsökkentés mértékét részletező kocka háttérszíne a cég esetében nem a Magyar Közlönyben megjelent narancssárga."
  Tiszta dedós óvodai színvonal ez már.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyes Tamás szeretné maga megmondani, mikor száll ki

Meggyes Tamás a Népszavának adott nyilatkozata szerint nem lesz országgyűlési képviselőjelölt, de… Tovább olvasom