Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Révész István – matematika, fizika, technika szakos tanár

Szeged, 1941. márc. 29. Sz.: Révész István üzemvezető, Kéri Ilona htb. Ht.: Horvay Margit tanár. Gy.: Norbert, István.

T.: Szent Imre Ált. Isk, Földműves utcai Ált. Isk., Árpád téri Ált. Isk., 1947-55, Ságvári Endre Gimn., 1955- 59, 600. sz. Ipari Szakmunkásképző, 1959- 61, JGYTF matematika-fizika és technika szak, 1961-65, úttörővezetői tanfolyamok, internetkezelő-tanfolyam.

Mh.: Rókusi Ének-zene Ált. Isk., Szegedi Úttörőház, Mező Imre Ált. Isk., Tanárképző Főiskola 1.sz. Gyak. Ált. Isk., Rókusi 2.sz. Ált. Isk., Dózsa György Ált. Isk., Arany János Ált. Isk. tanára, igazgatója.

Főbb műve: Programmodulok c. szakkönyv. A technika tanításának és a számítástechnika oktatásának bevezetésekor különböző szakmai folyóiratokban jelentek meg cikkei. A technika tanításával és a számítástechnika oktatásával kapcsolatos országos- és helyi rendezvényeken tartott előadásokat. A Deszki Falunkért Egyesület elnöke, a Deszki Hírnök felelős kiadója és szerkesztője. Autodidakta módon tanult meg klarinétozni és szaxofonozni, zenekarokban is játszott.

Hobbi: zenehallgatás, szervezés. Mint úttörővezető a turisztikával és az igazi (sátor)táborozással éveken át foglalkozott, ezt szeretné ismét életre kelteni.

Sz.v.: Itt születtem, itt tanultam, itt dolgozom.

Pv.: Volt több nagyszerű tanárom, mint Kubinyi Zoltán, Csillik László, Somfai László, Kolláti István.

6772 Deszk, Kossuth u. 19.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy László – jogász

Tovább olvasom