Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Rétvári: a társadalmi szolidaritás újszerű európai formája az Erzsébet-program

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint az Erzsébet-program a társadalmi szolidaritás újszerű európai formája.
Rétvári Bence az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a kormány kiemelt feladatának tekinti a nehéz helyzetben lévők üdülésének, pihenésének elősegítését. Ezért szükséges, hogy törvényi szinten határozzák meg: a személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján kibocsátott Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó eredmény kizárólag szociális üdülési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra, és egyéb szociális programokra használható fel.

Emlékeztetett, hogy az Erzsébet-program célja, hogy jelentősen csökkentse azoknak a gyermekeknek a számát, akiknek részére nem biztosított a napi többszöri étkezés, az életkoruknak megfelelő egészséges táplálék, az aktív kikapcsolódás lehetősége.

Az Országgyűlés által tárgyalt törvényjavaslat kitér a program keretében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) által közfeladatként nyújtott szolgáltatásokra.

Eszerint az alapítvány szociális üdültetéssel, étkeztetéssel, az ifjúsági és gyermekprogramokban való részvétellel, külön törvény szerinti szociális és gyermekvédelmi támogatások folyósításával kapcsolatos feladatokat lát el. Hangsúlyozta: az Erzsébet-utalvány kibocsájtásával kizárólag állami tulajdonú szervezet foglalkozik.

Az államtitkár közlése szerint a kormány több milliárd forintos plusz forrást teremtett az Erzsébet utalványok forgalmazásának bevezetésével. Hozzátette: eddig 75 ezer ember kapott támogatást üdülési szolgáltatás formájában. Ezen túlmenően több mint 10 ezer ember táborozhat kedvezményesen Erzsébet-táborban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egységesítik a BKV-buszok színét

Egységes, égkék színt kapnak a BKV buszai, hogy egyértelműen azonosíthatók legyenek –… Tovább olvasom