Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Réthelyi tovább vezeti a minisztériumot

Réthelyi Miklós a leváltását firtató kérdésre szerdán azt mondta, hogy továbbra is vezeti a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, az egy éve kapott megbízatásának tartalma ugyanis továbbra is fennáll és ebben Orbán Viktor is megerősítette személyes találkozójukon.

A szakminiszter szerdán az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának ülésén a tárcája egy évéről számolt be, ahol a jövőjét firtató ellenzéki képviselői kérdésre válaszolva elmondta: miniszterként vesz részt a bizottság ülésén és azt tervezi, csütörtökön is bemegy a minisztériumba, azt vezeti tovább.

Réthelyi Miklós hozzátette: arra törekszik, hogy az a bizonytalanság, amelyet a sajtó már napok óta fenntart, megnyugtató módon rendeződjön, és ennek "minden alapja megvan".

A miniszter az MTI-nek a bizottság ülése után elmondta: a keddi kormányülést követően személyesen beszélt a saját jövőjéről Orbán Viktor miniszterelnökkel. Mint mondta: ezt a megbeszélést ő maga kezdeményezte. "A miniszterelnök azt mondta, végezzem tovább a munkámat" - közölte és hozzátette, hogy megnyugtató választ kapott.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint nincs alapja a leváltásával kapcsolatos sajtóhíreknek, úgy válaszolt: attól kezdve, hogy ez a megbeszélés megtörtént, megnyugodva végzi a munkáját.

A Népszabadság szerdán azt írta: Orbán Viktor kormányfő már két hete keresi, de egyelőre nem találja Réthelyi Miklós utódját.

A lap értesülései szerint miniszterelnök nem tervez a kormányt illetően általános tablóátalakítást, de a humáncsúcstárca esetén már hetekkel ezelőtt szóba hozta a közvetlen környezetében: indokoltnak látná a változtatást, hiszen olyan stratégiai fontosságú ágazatokban kell a kormánynak sikert felmutatni, mint az oktatás, illetve az egészségügy. Hozzáteszik: Réthelyi Miklós miniszter nem azzal döntötte el sorsát, hogy a miniszterelnökkel szembeszegülve mégis kinevezte Horváth Ádámot az Operaház igazgatójának; ez csak az utolsó csepp volt a pohárban.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. június 08. 17:53
    „Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Vajon kinek az ötlete volt egy ilyen semmitmondó, de semmit érő minisztérium kreálása? Mi is itt a felelősség?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vetőmag-előállítás a hazai mezőgazdaság fejlődésének alapja

A kiváló vetőmag-előállítás a minőségi növénytermesztés alapja, egyben a honi agrárium fejlődésének… Tovább olvasom