Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Részvénypiaci randevú

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szeretne minél több befektetőt csalogatni a hazai értékpapírpiacra. Horváth Zsolt vezérigazgató arról beszélt, hogyan és miért akarja a társaság a misztikum felhőit eloszlatni ennek a befektetési lehetőségnek a környékéről.
– A BÉT a gazdaság fontos intézménye. Az a funkciója, hogy a pénzt eljuttassa azokhoz a cégekhez, amelyeknek tőkére van szükségük. A tőzsde azoknak is hatással van az életére, akik befektetőként nem jelennek meg a piacon. Ezért szeretnénk, ha minél többen közel kerülnének hozzá, megismernék tevékenységét – mondta Horváth Zsolt vezérigazgató, aki lapunknak annak apropóján nyilatkozott, hogy Győr lesz a következő állomása a hazai értékpapírpiac bemutatkozó körútjának.

A rendezvény programjából a befektetési szolgáltatók termékbemutatóit emelte ki és tájékoztatójából az is kiderült, hogy a hangsúlyt a szervezők a közérthető információkra helyezik.

A nyílt napra olyanokat is várnak, akiket eddig nem érdekelt a részvényvásárlás. A népszerűsítő kampányt leginkább az indokolja, hogy hazánkra lehangoló megtakarítási szerkezet jellemző. A Magyarországon élők pénzügyi megtakarítási vagyona eléri a tízezer-milliárd forintot, ám annak kezelése rosszul történik. Az összérték 65 százaléka olyan eszközökben áll, ami a készpénzzel egyenértékű, azaz minimális hozamot „eredményez", és ha az inflációval összevetjük, akkor veszteséget.

A vezérigazgató belátja, hogy tízezer forinttal nem érdemes tőzsdézni, de párszor százezerrel igen és a várhatóan hozzánk is begyűrűző tengerentúli, európai trend azt mutatja, hogy egyre több lakossági befektető forgat kisebb összegeket az internet révén a börzéken.
(Szakemberek nem találják elképzelhetetlennek a tőzsde mint tantárgy bevezetését. Erről bővebben a 13. oldalon olvashatnak.)
A Budapesti Értéktőzsde Rt. nyílt napot tart Győrben március 3-án, szerdán a Széchenyi István Egyetem (Egyetem tér 1.) főépüle-

tének aulájában. A program délután egy órakor kezdődik és este hétig tart. Ez idő alatt szakmai kiállítás várja az érdeklődőket, melyen a tőzsde partnercégei vesznek részt. Kettőkor kezdődik a kerekasztal-beszélgetés a régió meghatározó vállalatainak vezetőivel „Győri cégek – európai lehetőségek" címmel. Fél négytől beszélgetés lesz brókercégek, adatszolgáltató cégek, elemzők részvételével. Öt órától ingyenes tanfolyamon a tőzsdei alapismeretekről hallhatnak az érdeklődők. Bővebb információ a www.bet.hu honlapon található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Generációváltó lakóparkok

Újabb és újabb, kisebb-nagyobb területek épülnek be Győrött olyan lakóházakkal, amelyek lakásai nem… Tovább olvasom