Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Részletes beismerő vallomást tett P. László - videó Pécsről

Részletes beismerő vallomást tett a rendőrségi pszichológus, Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon kedden tartott hétórás kihallgatásán – mondta Sólymos Sára, a gyanúsított kirendelt védője a kihallgatás után újságíróknak Pécsen.
Részletes beismerő  vallomást tett a rendőrségi pszichológus Bándy Kata meggyilkolásával  gyanúsított P. László a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon kedden  tartott hétórás kihallgatásán - mondta Sólymos Sára, a gyanúsított  kirendelt védője a kihallgatás után újságíróknak Pécsen.  

Az ügyvéd közlése szerint P. László részletes beismerő  vallomásában úgy nyilatkozott, hogy tettét szexuális indíttatásból,  egyedül követte el, és csak az eset után szembesült azzal, hogy  meggyilkolta a nőt.  

A gyanúsított azt vallotta, hogy alkohol és szintetikus  kábítószer hatása alatt volt a nő halálának éjszakáján, így az eset  elkövetésekor is.   Sólymos Sára közlése szerint a gyanúsított azt  mondta: a nőt a férfi lakásának ajtajában szólította le. Ezután a nő  a saját házát is elhagyva a lakásától mintegy 400 méterre lévő  Vadász utca irányába ment tovább, ő pedig követte.   

P. László a beszámolója szerint egy Vadász utcai buszmegállónál  még beszélt a nővel, onnan már ő hurcolta át a buszmegállótól ötven  méterre lévő bokros részre, annak a helynek a közvetlen közelébe,  ahol a holttestet megtalálták. A gyanúsított azt mondta, fegyvere  nem volt.   A kirendelt ügyvéd elmondása szerint a gyanúsított  szexuális kapcsolatba akart lépni a nővel, de tervét nem sikerült  megvalósítania. Védencét idézve Sólymos Sára azt mondta: a nő  ellenállt, ezért a férfi fojtogatni kezdte; a dulakodás közben a nő  egy árokba gurult, ezután P. László elhagyta a helyszínt.   

A védő azt mondta, P. László nem volt tisztában azzal a ténnyel,  hogy megfojtotta a nőt; abban a tudatban hagyta el a helyszínt, hogy  a sértett életben van.

A gyanúsított Sólymos Sára elmondása  szerint a vallomásában úgy nyilatkozott, hogy a másnap a testén lévő  karmolásokból és a nő nála lévő mobiltelefonjából következtette ki,  mi történhetett előző éjszaka. Ezután a férfi a hírekből, az  internetről szerzett információk alapján szembesült tettének  következményeivel.

Nyilatkozott a sajtónak P. László kirendelt védője - az MTI felvételei.

Sólymos Sára azt mondta, P. László biztos volt abban, hogy elfogják, ezért a múlt hét második felében gyalogosan indult útnak édesanyja kelebiai otthona felé, később külföldre menekült volna. Végül Bóly mellett fogták el vasárnap délelőtt. A védő megerősítette: a rendőri intézkedés közben megsérült a gyanúsított, az orra tört el, miközben menekülés közben a földre kényszerítették. Az ügyvéd elmondta, a rendőrök egyértelmű bizonyítékkal rendelkeznek, hiszen a nő körme alatt talált szövetminták ismeretei szerint a gyanúsítottól származnak, valamint megtalálták a férfinál az áldozat mobiltelefonját is. Sólymos Sára azt mondta, aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolhatják meg P. Lászlót, s tettéért életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat. A Pécsi Városi Bíróság szerda délelőtt dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról - közölte Hajdu István, a bíróság elnöke kedden az MTI-vel.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett.

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. Az országos rendőrfőkapitány egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

{liveinfo}0ajygc{/liveinfo}

Előzmények:

Akár további nőket is megerőszakolhatott, illetve megölhetett volna a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László, ha nem fogták volna el alig pár nappal a brutális bűncselekmény után – mondta a 26 éves férfi "elkövetési módszere" és jellemvonásai alapján a pécsi gyilkosság felgöngyölítésébe szakértőként bevont Kovács Lajos nyugalmazott ezredes kedden az MTI-nek.

A korábban az Nemzeti Nyomozó Iroda "döglött ügyek osztályát" vezető rendőr előrebocsátotta: a pécsi rendőrök az első perctől kezdve az ilyenkor szokásos protokollnak (eljárásnak) megfelelően, kiválóan végezték a dolgukat, ám a mielőbbi eredmény elérése érdekében néhány idősebb, hasonló típusú ügyeken edződött kolléga, így az ő véleményét is kikérték.

A holttest megtalálását követő közös gondolkodás során arra jutottak, hogy Bándy Kata csak akkor sétálhatott önként a lakásától 500-800 méterre lévő, igen nehezen megközelíthető szeméttelepig, ha erre egy ismerőse kérte. Ellenkező esetben erőszakkal, kocsival hurcolhatták oda (mert gyalogosan ilyen távon ez szinte lehetetlen), valószínűleg többen – taglalta a kriminalisztikai szempontú feltételezéseket az ezredes.

Szerinte az azóta elfogott, és beismerő vallomást tevő P. László nem lett volna képes egymaga autót vezetni, leendő áldozatát lefogni, netán már a kocsiban megerőszakolni, megfojtani, illetve a fiatal nő táskáját kiüríteni, vagyis elképzelhető, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt, de ez a feltételezés még bizonyításra vár.

Kovács Lajos arra a kérdésre, mi támasztja alá , hogy a bűncselekményt autóban követték el, azt felelte: ez csupán az egyik verzió. Az is lehet, hogy a pszichológusnőt az elhagyatott füves területen lévő dombon ölte meg a tettes, majd onnan görgette le a mélybe, utána dobva üres táskáját, ám ennek ellentmond, hogy a dombon az elrabolt holmiból származó egyetlen nyomot sem találtak.

A nyugalmazott ezredes megjegyezte: noha a szakértők még nem támasztották alá a nemi erőszak tényét, a helyszínen tapasztaltak alapján szinte biztos, hogy ez történt. A feltételezett gyilkosról szólva az életellenes ügyek nagy tapasztalatú nyomozója úgy fogalmazott: primitív személyiség, aki mindent, beleértve áldozata legapróbb tárgyait is, erőszakkal akar megszerezni. Jellemét jól példázza a blogjában írt kijelentése: "...én vagyok a f.... gyerek".

Az éjszaka egyedül hazafelé sétáló fiatal, csinos pécsi pszichológus elleni halálos támadás kísértetiesen hasonlít a kiskunlacházi H. Nóra-ügyre – vélekedett az ezredes. A 14 éves Nórát 2008. november 23-án a helyi diszkóból hazafelé tartva a település egyik elhagyatott részén erőszakolta, majd fojtotta meg az azóta jogerősen életfogytiglanra ítélt Pocsai József. A közelben lakó tettest (nála a tinédzser táskájából elrabolt holmival) hosszas, megfeszített felderítő munka eredményeként találta meg a rendőrség – emlékeztetett Kovács Lajos. Mint mondta, a pécsi konzultáció közben többször is felelevenítette ezt a bűnügyet, rávilágítva az elkerülendő "nyomozati résekre".

A pécsi nyomozás folytatását, illetve befejezését olyan rutinmunkának nevezte, amelyet az őrizetbe vett P. László többszöri kihallgatásának hozadékát is felhasználva a helyiek kiválóan elvégeznek majd. A felkért "idős" zsaruk tevékenysége valószínűleg véget ért – tette hozzá.

Kovács Lajos felidézte, hogy negyven évnyi aktív ténykedése során körülbelül nyolc-tíz hasonló bűncselekmény nyomozásában vett részt. Minden ilyen esetben a kora hajnali órákban egyedül gyalogló fiatal nőt erőszakoltak és öltek meg. A legnagyobb visszhangot kiváltó ügyek közül a Szergej bohóc magyar felesége elleni, a hetvenes években Budapesten történt támadást, illetve a kiskunlacházi gyilkosságot emelte ki az ezredes.

A 25 éves Bándfy Kata rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen.

Olvasóink írták

 • 5. ahaha 2012. július 18. 09:23
  „"....A 25 éves Bándfy Kata..."
  Kérem, a nevét javítani, mert a cikkben tévesen jelent meg!
  Egyébként meg:
  http://www.femina.hu/hirhatter/bandy_kata_gyilkossag_felelosok

  Címoldal / Hírháttér
  Bándy-ügy: miért nem ült a gyilkos börtönben? A rendőrség hallgat
  Behívója volt, mégis szabadon mászkálhatott. Rejtély, hogy ki a felelős, falakba ütköztünk.”
 • 4. ahaha 2012. július 18. 09:18
  „http://www.femina.hu/hirhatter/bandy_kata_gyilkossag_felelosok

  Címoldal / Hírháttér
  Bándy-ügy: miért nem ült a gyilkos börtönben? A rendőrség hallgat
  Behívója volt, mégis szabadon mászkálhatott. Rejtély, hogy ki a felelős, falakba ütköztünk.”
 • 3. Pretorianus 2012. július 17. 19:30
  „ATX!
  És ha a megérdemelt 20 napos büntetésének letöltésére bevonult volna,akkor ez az egy gyilkosság sem történt volna...”
 • 2. AntiFricc 2012. július 17. 18:57
  „1
  A vérében van... <moderálva>!”
 • 1. ATX 2012. július 17. 17:10
  „"Akár további nőket is megerőszakolhatott, illetve megölhetett volna " Akár. Vagy akár nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

IMF/EU-tárgyalások: egyeztetnek

A Nemzetközi Valutaalap tárgyalóküldöttségével kedden megkezdődtek a hiteltárgyalások Budapesten. Tovább olvasom