Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Részeges Izidor

Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 kanál víz, 1 kanál kakaó, 7 kanál liszt, késhegynyi sütőpor.
A 6 tojássárgáját a cukorral, vízzel kikeverjük, a fehérjéket habbá verjük. Összekeverjük a liszt, kakaó és sütőpor keverékével. Sütőpapírral bélelt tepsibe (35 x 25-ös méretű) tesszük és előmelegített sütőben, 2-es fokozaton körülbelül 20 percig nyitás nélkül, majd tűpróba után még 10 percen át készre sütjük. A kihűlt tésztát kivesszük a tepsiből és a tetejére jön a töltelék, majd a krém.

Töltelék: 25 dkg darált dió, 1,5 dl rum, 15 dkg porcukor keveréke.
Krém: 4 egész tojás, 6 kanál porcukor, 1 kanál kakaó, 2 kanál liszt.
Gőz fölött sűrűre főzzük a krémet, kevergetjük, hogy kihűljön. Amikor kihűlt, 20 dkg Rama margarint keverünk bele, majd a diós töltelék tetejére simítjuk.

A sütemény tetejét csokidarával megszórjuk, és felkockázva kínáljuk.

Wenesz Istvánné, Lébény

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom