Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Repülős Gizi most Balatonbogláron bukott le

A Balaton-parton fogták el a napokban a Repülős Gizi néven ismertté vált veterán tolvajt; besurranásos lopás miatt indított eljárást ellene a Fonyódi Rendőrkapitányság - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata kedden az MTI-t.

A több mint ötven éve besurranásos lopásokat elkövető 85 éves asszony ezúttal Balatonbogláron bukott le. A múlt pénteken jelentették a Fonyódi Rendőrkapitányságon, hogy egy balatonboglári családi házba besurrant valaki az ott lakók figyelmetlenségét kihasználva, értékek után kutatott, és magával vitt két gyűrűt.

A fonyódi rendőrökhöz már korábban eljutott annak a híre, hogy Repülős Gizi felbukkant a környéken, különböző parókákkal álcázva magát. A rendőrök forró nyomon indultak a nyomába, majd a balatonlellei rendőrőrs járőrei rövid időn belül elfogták és előállították.

Kihallgatása során a nő tagadta a bűncselekmény elkövetését.
K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismert tolvajjá, és azért kapta a Repülős Gizi nevet, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság. Legutóbb ez év februárjában Bicskén állították elő a rendőrök, mert egy családi házból emelt el pénzt.

Olvasóink írták

 • 7. quaestor 2011. április 27. 18:08
  „6. igazszó 2011.04.27. 08:54
  Van igazság abban amit írsz, de a lopás akkor is lopás, és nem magasztalni való tett, hanem elítélendő kortól, nemtől, bőrszíntől függetlenül.
  Én személy szerint igencsak zokon venném, ha akár Gizi néni, akár más, bármit is eltulajdonítana tőlem. Sőt, ha tetten érném, biztos, hogy nem mosolyogva tessékelném ki a házamból további jó utat és egészséget kívánva neki. Hidd el, sokan mások is így reagálnának.”
 • 6. igazszó 2011. április 27. 08:54
  „Ezt a "bűnözést" egész más oldalról közelítem meg most.Lehet, hogy megbotránkoztató, de érdemes végiggondolni is, feltenni a kiérdést, ugyan miért teszi?
  Ha belegondolunk, 85 éves Gizi néni, nem egy nyavajgós, nem süpped magába, nem rokkant nyugdijas, csupán az adott lehetőségeit használja ki. Ügyes, fürge, jó eszü, kedves, megnyerő küllemű....de 85 éves is ráadásul.
  Kinek segítenek ebben az országban, kinek apanaszát hallják meg, kinek az érdekeit, vagyonát, házát védik? Ne felejtse senki szem előtt, hogy messze nem a rászorultak támogatják, házát, vagyonát, és ezer sebből vérez azon intézkedések, melyek a gazdagok, az eddig munkát nem végzettek, gyakorlatot nem szerzettek akarnak diktálni mindenki feje felett átnyulva eltaposni!
  Gizi néni ezt már rég tudta, hogy igy lesz, tudását csiszolta, és ha nem is tiszteletre méltó a tette, és nem is követendő, (senkienek nem tanácsolom) de csak attól vesz el, akinek van! Ha egyszer, akiknek segíteni kellene, lehetőségük van, és nem az országban élők, a perifériára szorult, mélyszegénységben élő embereknek segítenek, hanem azokon élősködnek, a legszegényebbek utolsó morzsáját is elveszik, és még tőlük kérnek adományokat, mintegy büntudatot ébresztve bennük, ha nem adnak, akkor ezekután semmin nem lehet meglepődni!

  Senki nem gondol arra, hogy sokan mélyszegénységben élnek, gyógyszereiket kiváltani sem tudják, napi megélhetésért küzdenek, munkát nem kapnak, kihasználja a kormány, munkaadók, problémájával magára marad, és sorolhatnám tovább....
  Egy problémát sokféle szempontból lehet vizsgálni, sőt ismeret nélkül el is lehet itélni valakit, véleméynt is lehet mondani.Kérdés, hogy ugyanolyan helyzetben valaki tudna-e másként tenni? Ha egy problémát nem egészében nézzük meg, és nem a gyökerétől, alap problémától akarjuk megoldani, akkor az csak burjánzik! Rákényszerít embereket, hogy mindenki úgy oldja meg a problémáját, ahogy még képes, és ha senkit nem érdekel, akiknek dolguk lenne tenni ellene, és sehonnan segítséget nem kap - Magyarországon!!!, mert mindenki az ő gondján akar meggazdagodni (lakásmaffiózok, pályázati pénzek lenyúlása...) akkor saját kezébe kell vennie életét, ügyét, és úgy, ahogy még egyáltalán 85 évesen is képes rá!
  Gizinéninek nagyon jó egészséget, és hosszú életet kívánunk a nyugdijasklub nevében! Mi büszkék vagyunk rá, hogy ő legalább nem kiszolgáltatott, nem hajléktalan, még tud menni, ha kell futni, van humora, tud tenni 85 évesen is! Nagy tanulság az ő esete, és ha belegondolunk milyen régóta figyelmeztető jel a tettei soroztata! Ideje lenne felébredni az illetékeseknek, nem a büntetés mértékét növelni, hanem valóban segíteni, azoknak, akik ily módon hivják fel a figyelmet. Jlenleg mindig azoknak segítenek, akik hangosabban tudnak sírni, és nem is gondolják, hogy sokan hang nélkül szenvednek! MIKOR TESZNEK AZ IGAZSÁGÉRT, AZOK, AKIKNEK HÁJOG NŐTT A SZEMÜKRE ÉS SAJÁT MEGGAZDAGODÁSUK ÉRDÉKBEN, A PROBLÉMÁT LÁTNI SEM AKARJÁK, NEMHOGY TENNI ELLENE!!”
 • 5. igazságmondó 2011. április 27. 07:52
  „Szerintem zárt osztályon a helye”
 • 4. senkialadár 2011. április 26. 23:45
  „végre olvasható olyan bűneset aminek nem kisebbségi az elkövetője”
 • 3. quaestor 2011. április 26. 21:33
  „Na ja. Bakács is megélhetési bűnbe esett a szalámival...”
 • 2. peet2 2011. április 26. 21:00
  „Ő legalább csak "mániából "lop és egyszerre sohasem nagy értéket, nem ugy mint egyes politikusaink.
  Különben is már rég fel kellet volna kérni szakértőnek a BM bünmegelőzési osztályára .Kell oda a tapasztalt szakember”
 • 1. quaestor 2011. április 26. 20:46
  „85 éves létére még mindig lop, nem semmi. Miért nem csukják börtönbe? Kit érdekel, hogy mennyi idős.
  Nagyon gáz ez a nő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábólintottak: szigorú cigistop januártól

Januárjától minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás; munkahelyen, éttermekben és kocsmákban csak szabad levegőn, illetve a bejárat előtt lehet rágyújtani. Megszűnnek a vasúti dohányzókocsik. Tovább olvasom