Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Repülő tőrök klánja

Két rendőr lázadók után nyomoz, egyikük beépül, a kulcs pedig egy vak terroristalány: mindez az ezer évvel ezelőtti Kína belviszályaiba és bambuszerdeibe helyezve. A Hős rendezőjétől, a Hős írójának tollából, főszerepben a Hős legszebb hősnője!
rendező: Yimou Zhang

forgatókönyvíró: Yimou Zhang, Feng Li, Bin Wang
operatőr: Xiaoding Zhao
zene: Shigeru Umebayashi
producer: William Kong, Yimou Zhang
vágó: Long Cheng

szereplő(k):
Takeshi Kaneshiro (Jin)
Ziyi Zhang (Mei)
Andy Lau (Leo)
Dandan Song (Yee)A film sztorija

Kína, i.sz. 859. A Tang dinasztia hanyatlásnak indult, a korrupt kormány ellen mindenütt lázadás tört ki. A legnagyobb és legtekintélyesebb mozgalom egy titkos szövetség, a Repülő Tőrök Klánja, melynek célja a kormány és a hozzá nem értő uralkodó elleni szervezkedésen kívül a társadalmi egyenlőtlenségek megszűntetése.

A szövetség hamar népszerűvé válik, és bár a kormánynak sikerül megölnie a vezérüket, egy új, titokzatos vezető fellépésével a Klán még inkább megerősödik. A kormány két kapitánya, Leo és Jin kapja a megbízást, hogy az új vezért elfogja.

Leo kapitány arra a következtetésre jut, hogy Mei -a helyi Peony Pavilion gyönyörű vak táncosa -nagy valószínűséggel a régi vezér lánya. Tőrbe csalják, és kínzással próbálják vallomásra kényszeríteni.

Miután Meiből nem sikerül vallomást kicsikarni, a két kapitány cselhez folyamodik: Jin kapitány magányos harcosnak adja ki magát, és hősiesen kiszabadítja a lányt, ezzel elnyeri feltétel nélküli bizalmát. Együtt indulnak a lázadók tábora felé, a hosszú út során azonban Jin és Mei akaratuk ellenére egymásba szeretnek... www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képeslapküldés anyák napjára

Ha nem lehet vele, ha nem ölelheti meg személyesen édesanyját, lepje meg egy kedves, szívhez szóló… Tovább olvasom