Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Rengeteg dinnye lesz

Elkezdődött a dinnyeszüret, az idén várhatóan 200-220 ezer tonna dinnye terem Magyarországon, az előző évinél 50-70 ezer tonnával több.
Elkezdődött a dinnyeszüret, az idén várhatóan 200-220 ezer tonna dinnye terem Magyarországon, az előző évinél 50-70 ezer tonnával több. A jó termés annak köszönhető, hogy a tavaszi fagyok nem érintették a legfontosabb dinnyetermő területeket az országban, az időjárás kedvezett a növények fejlődésének – mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) ügyvezető igazgatója.

Annak ellenére nagyobb lesz a termés, hogy az utóbbi években a dinnye termőterülete fokozatosan csökkent 10 ezer hektárról 7 ezer hektárra. A területcsökkenést azonban ellensúlyozta a korszerűsödő technológia, például a fóliasátrak, az öntözés egyre kiterjedtebb alkalmazása. Így jelenleg átlagosan egy hektáron már 40 tonna dinnye terem. A magyar dinnye több mint kétharmadát, mintegy 150 ezer tonnát az országhatárokon kívül értékesítik. A dinnyéből a termelők együttes árbevétele az idén elérheti a 10-12 milliárd forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenben sikerült megállapodni a kolíciós egyeztetésen

Július 1-jéig új mellékletekkel egészíti ki a koalíciós megállapodást az MSZP és az SZDSZ, a jövő… Tovább olvasom