Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Rendvédelmi tüntetés - Elégettek egy izraeli zászlót - Galéria

Garázdaság miatt eljárást indít a rendőrség amiatt, hogy a rendvédelmi dolgozók pénteki, budapesti tüntetésén elégettek egy izraeli zászlót - közölte az MTV Híradója.

20.42 -  A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője, Horváth Katalin Fanni az MTI megkeresésére ezzel kapcsolatban csak annyit mondott: a rendőrség dokumentálja és figyelemmel kíséri az eseményeket, és ahogy eddig megtette, ezután is megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az interneten péntek este több helyen is közzétett felvételen az látszik, hogy a tüntetők gyűrűjében meggyújtanak egy fehér textildarabot, amelyen a hivatalos izraeli zászló középponti jelképe, a kék Dávid-csillag látható.

Az áprilisban megkezdett demonstrációsorozattal a rendvédelmi dolgozók kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, és azt szeretnék elérni, hogy a hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. Emellett jobb munkakörülményeket, korszerű védő- és munkaeszközöket kérnek.

A demonstráció résztvevői reggel Kossuth Lajos szobra előtt gyülekeztek; a folyamatosan duzzadó tömeg estére már pár ezer főt számlált. A Kossuth Lajos téren felépített színpadon egy lécekből ácsolt akasztófát helyeztek el, annak köteléről egy csokor szegfű és egy zacskó narancs lógott - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.

19.54 - Pintér Sándor  belügyminiszter pénteken megjelent a rendvédelmi dolgozók budapesti,  Kossuth téri tüntetésén, és bejelentette: hétfőn tárgyalásra várja a  szakszervezeti vezetőket.  

"Hétfőn reggel nyolc órára várom a szakszervezeti vezetőket  az irodámba" - közölte Pintér Sándor.  

A belügyminiszter beszédében azt mondta, az utcai demonstráció  nem "tárgyalásos szituáció". Hangsúlyozta, hogy a rendvédelmi  dolgozókra vonatkozó törvényeket nem az utcán kell eldönteni, és  arra kérte a megjelenteket: gondolkozzanak együtt, valamint közösen  találják meg a megoldást.  

Közölte, azért jelent meg a demonstráción, hogy a rendvédelmi  dolgozók tudják: képviseli az érdekeiket.  

Pintér Sándor kitért arra: a tűzoltók még az idén megkapják a  2004 és a 2006 között ki nem fizetett túlóradíjukat.

A belügyminiszter a megjelentektől azt kérte, hogy a  "hivatásukhoz híven fejezzék be a napot".   A tömeg többször kifütyülte a tárcavezetőt a beszéde közben, és  azt skandálták: "elkúrtad!"  

A szakszervezeti képviselők Pintér Sándor beszédét követően azt  mondták, hogy hétfőn elmennek a tárgyalásra, és azt követően  tájékoztatást adnak majd annak eredményéről. 
   
Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének  főtitkára nem értett egyet a többi szakszervezeti vezetővel, és azt  mondta, hogy nem eredmény a belügyminiszter hétfői meghívása.

18.54 - Elégettek egy  izraeli zászlót a rendvédelmi dolgozók pénteki tüntetésén, a  fővárosi Kossuth Lajos téren felépített színpadon pedig egy lécekből  ácsolt akasztófát helyeztek el, annak köteléről egy csokor szegfű és  egy zacskó narancs lógott - jelentették az MTI tudósítói a  demonstráció helyszíneiről.

Az áprilisban megkezdett figyelemfelkeltő demonstráción a szakszervezetek kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, és azt szeretnék elérni, hogy a hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. A rendvédelmi dolgozók jobb munkakörülmények kialakítását sürgetik, továbbá azt kérik, hogy korszerű védő- és munkaeszközöket kapjanak.

A demonstráció résztvevői Kossuth Lajos szobra előtt gyülekeztek már péntek reggel 10 óra óta; a folyamatosan duzzadó tömeg estére már pár ezer főt számlált.

Rendvédelmi tüntetés. Fotók: MTI

A demonstrálók a különböző szakszervezetek logóival ellátott formaruhákban jelentek meg, de például a tűzoltók - néhány kivételtől eltekintve - teljes bevetési ruhában voltak. A szakszervezeti és a nemzetiszínű zászlók mellett sok fekete lobogót lehetett látni a tüntetésen.

A tüntetők délután elhagyták a Kossuth teret és sípolva, kürtölve, dudálva az Akadémia utcán a Belügyminisztérium elé vonultak. A vonulás alatt és a minisztérium előtt több füstbombát is eldobtak; az Akadémia utcában hamarosan semmit sem lehetett látni.

A Belügyminisztérium előtt néhány percre felsorakozott a párezres tömeg - többen azt skandálták: "gyertek ki, gyertek ki!" - majd lassan továbbindultak a József Attila utca és a József nádor tér felé.

A téren, József nádor szobránál, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál elégettek egy izraeli zászlót.

A rendezvény - komoly rendőri biztosítás mellett - békésen zajlik. Az MTI tudósítói nem láttak szélsőséges szervezetek egyenruháit viselő embereket - néhány kivételtől eltekintve - a helyszínen.

Olvasóink írták

132 hozzászólás
 • 132. Cloeon_dipterum 2011. május 10. 23:34
  „Ez nem hír!”
 • 131. Sagittarius 2011. május 10. 09:36
  „http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/nyugdijas_tuzolto_gyujtotta_fel_az_izraeli_zaszlot_a_demonstracion/2218171/

  62. Hsz.”
 • 130. miracle. 2011. május 10. 07:32
  „Egy vízió így 2011. derekán

  A jelenleg nyugdíjban lévő kollegákra az alábbi menetrend szerint fognak lecsapni.
  (A magánnyugdíj-nevében a magán szó nem elírás-ellopása volt a főpróba. Bejött. Mindenki önként vállalta,hogy visszalép.Igaz külső nyomásra de nem ez a lényeg.)

  1. A nyugdíjast behívják felülvizsgálatra. Jóslatom szerint 80%-90%-uk alkalmas lesz valamilyen feladatra.(természetesen csak a tiszthelyettes-zászlós kategória)

  2. Kiértesítik, hogy a "bizottság" alkalmasnak találta fegyveres szolgálatra. (Itt esetleg részletezik, hogy a jelenlegi egészségi állapotából kifolyólag A-Z -ig kategóriába tartozik - ha ez nincs addigra meg teremtik a jogalapot)

  3. Kiértesíti a volt vagy esetlegesen egy központi gyűjtő (CSURMA) szolgálati hely ,hogy jelenjen meg év, hó, nap, óra, perckor. (Természetesen itt már kötelezettségei vannak.)

  4. Jelentkezik!

  5. A sajnálatos események tükrében szüksége van a hazának a szolgálataira, mert az államadósság oly mértékű, hogy az ön ellátása ilyenformán nem biztosítható. - Mondják -. Majd aláiratják mindenkivel a saját kérésére hivatásos állományba való visszavétel passzust. (Erre utaltam a magánnyugdíj főpróbával) Majd megkezdődik az integrálás.

  6. "Szerencsésebb" esetben a volt szolgálati helyre - nem tudni milyen beosztásba - helyezik vissza szerencsétlenebb helyzetben egy másik beosztásba amit vagy elfogad vagy nem. - jelenlegi választása nem befolyásolja a jövőbeni történéseket - Aki elfogad valamit azt felszerelik és irány a "rizsföld".
  Aki nem fogadja el a felajánlott beosztást vagy kettőt vagy hármat az a HSZT szerint : irány Darány

  7. A napi hírek alapján :akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető lesz az, aki visszaél a társadalombiztosítási, szociális, vagy más jóléti juttatással, így például a ROKKANTNYUGDÍJJAL, vagy a TÁPPÉNZEL. (hivatásosoknál ez betegszabadság de ne lovagoljunk a szavakon)
  Ennek a bűncselekménynek 20 ezer forint lesz az értékhatára.
  Tehát aki azon töri a fejét ,hogy majd betegre jár vagy megint leszázalékoltatja magát vigyázzon.

  8. Következnek az EÜ szűrések és a fizikai felmérők megbízhatósági vizsgálatok ahol valamilyen okból x%- ki fog rostálódni, x%- ra rá tudnak húzni valami kis stiklit a magánéletében ,illetve lesz aki azt mondja ,hogy - kapjátok be - aztán leszerel.
  Végkielégítés nincs, munknélküli nincs. Bár a kormány azt mondja: senki sem marad ellátatlanul...
  Kérdés ,hogy az eddigi 120.000 ft-os nyugdíj helyett amiért megdolgozott az egyén ellátásnak minősül-e a 28.800 ft-os ellátás, ha lesz ilyen egyáltalán.

  9. Aki esetleg valamilyen csoda folytán mégis a nyugdíjrendszerben marad az számíthat rá,hogy az ellátása ilyen-olyan jogszabály módosítások után más néven de csökkentett formában kerül kiosztásra - tekintettel az államadósságra -.

  10. Aki esetleg munkaügyi vagy egyéb a költségvetést érintő perekben töri a fejét, azt elfelejtheti. Ugyanis a kormány erről is gondoskodott...  Aki nem hiszi járjon utána...”
 • 129. háté 2011. május 08. 22:08
  „Ez amikor valaki okosnak akar látszani, és bizony
  A szélén piros-fehér-zöld "fürészfogas" zászlók, az 1948-as gyalogsági, lovassági és Kossuth, majd a Jobbik Magyarországért Mozgalom díszített zászlói!

  -amit láttál az Palesztinában történt, így készítettetek propaganda felvételt, hogy gyilkolhassátok az ártatlan,- hazájukban élő Palesztin népet.
  Velünk ez nem tudjátok eljátszani kufárok.”
 • 128. Sagittarius 2011. május 08. 10:30
  „Most már aztán tényleg ideje lenne létrehoznunk itt egy "meir" ellenes egységfrontot!”
 • 127. tejfelesszájú 2011. május 08. 08:56
  „Dávid csillagos rongyot égetni bűncselekemény, dávid csillagosoknak bűncselekmények ezreit elkövetni államilag védett.”
 • 126. meir 2011. május 08. 07:04
  „Mellesleg!!
  eppen a Magyar zaszlok kozt is letezik olyan ami teljesen feher alapu,az angyalos koronas teljes Nagy Magyar cimerrel a kozepen es korben piros-zold kis haromszogdiszitesekkel!!
  tessek talan utana keresni!! 1849 utan volt ilen!!”
 • 125. meir 2011. május 08. 07:01
  „115-os,-meg a 122-es!
  tevedtetek fickok!!
  -en speciel az arrol keszult Video felvetelt is lattam!!
  amint rafesti valaki-(akarki)-egy textil anyagra a MI Allami Szimbolumunkat az Zaszlova-valik automatikusan!!
  gondolom ha valaki az Angyalos Tolgyfalombos Koronas Nagy-(teljes)- Magyar cimert festene egy lepedore,abban az esetben ugyancsak zaszlorol lenne szo!!??
  ha ti ezt nem igy latjatok,...................kar a szoert!!”
 • 124. samsungi 2011. május 08. 06:58
  „Tudósítónk a demonstráció helyszínén járt. Azon emberek demonstrációján, akik nevetséges összegért (fizetésnek nem lenne képem nevezni) áldozzák fel az életüket értünk, családunk biztonságáért. Igen, az életüket. Mind elvont, mind pedig gyakorlati értelemben. Az ő önfeláldozásukat és munkájukat nem ismeri el a társadalom kellő mértékben, de a kormány immáron odáig jutott, hogy azt az évi másfél milliárd forintot is megvonja tőlük, mely annak a lehetőségét teremti meg, hogy 25 év szolgálat után, - amennyiben ezt egészségi állapotuk azt indokolttá teszi -, elmehessenek ún. szolgálati nyugdíjba, mely a rendes öregségi nyugdíjuk kb. 65%-a. (Mondjuk ennek a felét levelezgeti el a kormány feleslegesen a kis kérdőívecskéivel alkalmanként, és stadionépítésre is a többszörösét költjük.)
  http://egyenlito.blog.hu/2011/05/07/kossuth_ter_visszater_2?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index”
 • 123. háté 2011. május 07. 23:30
  „Azért sikerült bebizonyítani, egy kis rongydarab égése micsoda pánikot kelt, a hatalomban.
  Bizony, nap mind nap bebizonyosodik, hozzá nem értésük, ami a cionista főnökeik hátsófél tisztításában teljesedik ki.
  Mit csinálnának, ha bála égne? - ugye sintér-elvtárs, van miért riadozni?

  116-csak a kurva magyarázkodik! - nézd vissza a hozzászólásaidat, kijön abból egy bárc.. k. is.”
 • 122. SC 2011. május 07. 19:07
  „115. zeta62
  "Lesz még nagyobb is az arca, amikor az arabok ideüldözik őket..."
  Ámen!:-)))”
 • 121. knifemaster 2011. május 07. 18:18
  „118. Eva- 2011.05.07. 17:53
  Hol is volt az az ott pontosan?
  Nevezzük már nevén a gyereket!”
 • 120. zeta62 2011. május 07. 17:56
  „Garázdaság miatt eljárást indít a rendőrség amiatt, hogy a rendvédelmi dolgozók pénteki, budapesti tüntetésén elégettek egy izraeli zászlóhoz hasonlító textíliát - adja hírül az index.hu.

  Már visszakozik a zsindex is :D
  Már nem izraeli zászló! :D”
 • 119. drKotász 2011. május 07. 17:55
  „118. Eva
  Senkit sem érdekel hogy neked mi tetszik, jó lesz ha hozzászoksz, vagy megszöksz amíg teheted.”
 • 118. Eva- 2011. május 07. 17:53
  „113-hoz

  a csudát!
  de ami félelmetes, az félelmetes!

  rendvédelmisek a jobbikkal együtt!
  ott már jártunk, és nem tetszett.”
 • 117. samsungi 2011. május 07. 17:15
  „116. Sagittarius 2011.05.07. 16:46
  Ez vissza fele is igaz, a fene aki fog magyarázkodni neked
  uff”
 • 116. Sagittarius 2011. május 07. 16:46
  „Tisztelt személyemhez szónoklatot intézők!
  Nem azért nem válaszolok, mert nem tudnék mit, vagy változott az álláspontom. Nem! -éppen ellenkezőleg. Akit nem tudtam jobb belátásra bírni az érveimmel, annak úgy is hiába pofáznék, úgy kell neki.
  Másrészt pedig jóatyám örökbecsűjére hivatkozom, miszerint " csak a kúrva magyarázkodik!"
  Uff, én beszéltem...”
 • 115. zeta62 2011. május 07. 16:16
  „112. SC 2011.05.07. 15:59

  meir sima provokátor, uszít itt minden ellen, ami nem zsidó. Persze, hogy tudja, hogy nem izraeli zászlót égettek, csak arra erősen hasonlító rongyot, de így aki nem látta a képeket, azokat meg akarja téveszteni. Szokásos xarkeverés, már ahogy azt tőlük megszoktuk. Lesz még nagyobb is az arca, amikor az arabok ideüldözik őket...”
 • 114. kolombela 2011. május 07. 16:15
  „67. pancser 2011.05.07. 11:59
  Téged valóban az háborít fel, hogy zászlót égettek, vagy inkább az, hogy egy Dávid -csillagos textíliát. Szerintem a Dávid-csillagégetés zavar, ha magyar zászló lett volna, most kussolnál.”
 • 113. kolombela 2011. május 07. 16:00
  „24. Eva- 2011.05.06. 21:38
  Most jöttem rá, hogy te nem csak hivatásos ballibsi védő, hanem még hivatásos rettegő is vagy.
  Nem is értem, hogy eddig miért nem tűnt fel nekem?”
132 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc új pártot alapíthat?

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök közölte, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall az MSZP átalakítására tett "utolsó erőfeszítés˝. Tovább olvasom