Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Rendőrségi akció a Tescónál! - több mint 20 embert előállítottak

A rendőrség több mint húsz embert előállított a Tesco gyáli logisztikai bázisáról kedden, és közokirat-hamisítás miatt eljárás indult ellenük.

A Tesco gyáli logisztikai bázisán történt rendőrségi akció nem céges munkavállalókat érintett - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt. szerdán az MTI-vel, a Magyar Nemzet aznapi számában megjelent információra reagálva.

A napilap cikke szerint a rendőrség több mint húsz embert előállított a Tesco gyáli logisztikai bázisáról kedden, és közokirat-hamisítás miatt eljárás indult ellenük. A lap úgy tudja, a rendőrség egyebek mellett hamis targoncavezetői engedélyeket talált a helyszínen, ahonnan egyes gyanúsítottakat bilincsben vittek el, többek esetében pedig már kedden 72 órás bűnügyi őrizetbe vételről döntöttek.

A Tesco közlése szerint a cég azt a tájékoztatást kapta a rendőrségtől, hogy senkit nem vezettek el bilincsben a gyáli rendőrségi vizsgálat során.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte: a "rendőrségi vizsgálat nem Tescós munkavállalókra vonatkozott. Az érintettek egy magyar munkaerő-kölcsönző cég alkalmazottai voltak". A magyar munkaerő-kölcsönző cég - egyelőre nem tudni, hogy szándékosan-e - megtévesztette a Tescót, ezért a vállalat megteszi a szükséges jogi lépéseket ellene - közölték.

Mint írták, a magyar munkaerő-kölcsönző vállalkozással kötött szerződés szerint a Tesco számára kiközvetített munkaerő minden a munkavégzéshez szükséges irattal, jogosítvánnyal és képzettséggel rendelkezik. Ezt a vállalat rendszeresen, szúrópróbaszerűen ellenőrzi is. Ugyanakkor természetszerűleg nem áll a Tesco módjában esetleges szándékos okirat-hamisítást felderíteni.

A Tesco elhatárolódik magyar alvállalkozója tevékenységétől, és minden jogában álló lépést megtesz azért, hogy ilyen félrevezetés a jövőben ne fordulhasson elő. A Tesco "saját munkavállalóit minden esetben jogszerűen, a Munka Törvénykönyvének megfelelően alkalmazza, és a munkavégzéshez szükséges iratokat minden esetben bekéri" - szögezték le a közleményben.

Korábban:

A rendőrség több mint húsz embert előállított a Tesco gyáli logisztikai bázisáról kedden, és közokirat-hamisítás miatt eljárás indult ellenük - írta a Magyar Nemzet szerdán.

A lap úgy tudja, a rendőrség egyebek mellett hamis targoncavezetői engedélyeket talált a helyszínen, ahonnan egyes gyanúsítottakat bilincsben vittek el, többek esetében pedig már kedden 72 órás bűnügyi őrizetbe vételről döntöttek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdára ígért részletes tájékoztatást az ügyről, így arról is, milyen egyéb törvénysértések gyanúja merült fel a logisztikai telephelyen tartott akció során - írta a lap.

A gyáli logisztikai központ - a herceghalmi és a budaörsi mellett - a Tesco működésének egyik legfontosabb bázisa, itt bonyolítják le az úgynevezett frissáru-elosztást - jegyzi meg a Magyar Nemzet.

Olvasóink írták

 • 17. pancser 2011. október 27. 19:04
  „16-hoz: Úgy látszik néha-néha egy a véleményünk. Azért emlegettem a jogosítványt, mert vannak bizonyos néprétegekből valók akiket még senki nem látott gk. vezetést tanulni és mégis vezetnek. MO-n a papír uralkodik. Azért nem mindenhol. Ugyanis a nyelvtudást követelő cégeket a legkevésbé sem érdekli a papír. Behívják a delikvenst és a humán erőforrás vezető (HR) elbeszélget vele és néhány perc alatt eldönt megfelelő szinten érti-e a nyelvet a jelölt. Targoncáséknál itt még nem tartunk, baleset nem volt tehát csak a papírral voltak gondok!”
 • 16. szabo1936 2011. október 27. 16:43
  „Jogositvany egy targoncahoz ha jol emlekszek ra a targonca amgolul "fork-lift" it Amerikaban egy seged munkast 15 perc ki-oktatas utan hasznaljak mint targonca vezetot 2 napi 8 oras muszak utan o mar mindenre kitanult targonca vezeto.Burokracia az ur Mo-on.Mikor fogjak ot a jogositvanyt a talicsakra bevezetni abol is lehet majd penzt csinalni?”
 • 15. SC 2011. október 27. 16:25
  „Ha már értelmetlen dolgokat írogatsz, legalább tisztelj meg minket avval,hogy magyarul teszed...Ne kelljen kódfejtőt,nyomolvasót bérelnünk...:-)”
 • 14. pancser 2011. október 26. 23:29
  „13! "SC" Ebbe belekeveredtél mit kiscica a gombolyagba! Tényleg nem érted..... ne ne már, ezt egy jobbikos ne értené? Érted te ezt csak a kérdés nehéz, mármint a megoldása.”
 • 13. SC 2011. október 26. 22:58
  „12. pancser 2011.10.26. 18:57

  "SC", ha már targonca vezetői engedély miatt visznek el embereket bilincsben, légy szíves intézkedni, hogy a jogsi nélkül vezetőket is bilincsbe verve szállítsák el az utakról. Mit szólsz az ötletemhez? A profilodba vág éppen.
  Mit szívsz?:-)
  Mert hogy a mondandódnak se füle se farka,az biztos.:-)))”
 • 12. pancser 2011. október 26. 18:57
  „"SC", ha már targonca vezetői engedély miatt visznek el embereket bilincsben, légy szíves intézkedni, hogy a jogsi nélkül vezetőket is bilincsbe verve szállítsák el az utakról. Mit szólsz az ötletemhez? A profilodba vág éppen.
  Kedves "Vanessa"! Mosonmagyaróváron a legenda szerint egyes dicső vállalkozók el tudták intézni vagy 18 évvel ezelőtt, hogy nem jöjjön két gyár a városba. Mosonszolnok így lett az ország egyik leggazdagabb faluja, a városiaknak meg ki kellet utazniuk falura munkáért. Ilyenek ám egyes magyar vállalkozók, szerintem rosszabbak mint a nyugatiak, ott van a vállalakozásoknak valamiféle kultúrája, nálunk ezt az önzés, a gátlástalanság, adóelkerülés stb. helyettesíti. Persze nem mindenki ilyen.”
 • 11. SC 2011. október 26. 17:54
  „pancser,megható ez a vallomás.:-)))”
 • 10. SC 2011. október 26. 16:43
  „3. vanessa
  Igen vanessa,most a tesco rabszolgái,cselédei...
  <moderálva>”
 • 9. pancser 2011. október 26. 15:56
  „Szeretünk Tesco! hát ugye bajban vannak egyesek a magyar üzletlánc miatt, 4 milliárd áfacsalás a környékén, kell valami elterelő! Mi ez a nagy csönd a 4 milliárd elcsalt áfa körül? Bezzeg ha a Tesco csinálta volna az elvtársak habzó szájjal minden nap leközölnék minden lehetséges fórumon. De ugye ez az abc vagy hogy hívják, egyáltalán nem élvonalbeli lánc viszont a legmagyarabb bolt, tulajdonosai, igen csak közel keveredtek egy kényes ügyhöz.”
 • 8. Goldmund 2011. október 26. 14:08
  „7. Karcsika 2011.10.26. 12:24
  6. olvasom
  A Tescoban legutoljára.

  Egyetértek! :-)))))))))”
 • 7. Karcsika 2011. október 26. 12:24
  „6. olvasom
  A Tescoban legutoljára.”
 • 6. olvasom 2011. október 26. 11:58
  „#2,
  akkor hol vásárolnál?”
 • 5. vanessa 2011. október 26. 11:47
  „el kéne olvasni az egész cikket Hunicum, mert nem a Tescosok voltak, ja te csak a a föcimet olvasod , ennyit tudsz”
 • 4. pappe 2011. október 26. 11:30
  „Mivel az Antall-kormánytól kezdve a mai napig tartott/tart a privatizáció (régebbi nevén a gyarmatosítás), ezért ebbe bele kell törődni. És igenis munkahelyeket teremtenek, a profit meg vándorol a külföldi tulajdonosok zsebébe. Talán ezt a rendszerváltozásos dolgot másképpen kellett volna lerendezni és akkor most nem itt tartanánk. Viszont mivel így történt (és ez már a történelem része), ezért ez van és ezt kell szeretni. Vagy nem szeretni. Utóbbiak a háborgók, de érdemi beleszólásuk a dolgok folyásába (sajnos) nincsen!”
 • 3. vanessa 2011. október 26. 11:05
  „Jo napot!és adsz munkát a Tescos dolgozoknak Hunicum?vagy nálad lesznek rabszolgák, cselédek, ez magyar mentalitás.Le vagy ragadva nagyon a mélymagyarságoddal..Nem kevés ember veszti el a munkáját ha ki mennek,”
 • 2. Hunicum 2011. október 26. 10:51
  „Elhúzhatna az országunkból.”
 • 1. pappe 2011. október 26. 10:09
  „Valaki feljelentést tett, az tuti. Ezek szerint nem alaptalanul...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar vállalkozások: szándékosan késve fizetik a számlákat

A magyar vállalkozások egymás számlainak mintegy 80 százalékát szándékosan késve fizetik ki, a… Tovább olvasom