Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Rendőrök vitték ki a tüntetőket a Képviselői Irodaházból

Elállták a bejáratot, hangoskodtak - például megafonon "gyilkosok!"-at skandáltak - a Képviselői Irodaház portájánál péntek délelőtt a Nem Adom A Házamat Mozgalom képviselői.
A mozgalom képviselői egy, a devizahitelesekkel kapcsolatos, Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő által szervezett kerekasztal-beszélgetésre érkeztek, de nem engedték be őket az épületbe. A jelenlévők egy része később önként távozott, a többieket rendőrök kísérték ki.

A bejáratnál azt az információt kapták - mondta el a mintegy 25 fős társaság egyik tagja, Jávor Kálmánné az MTI-nek -, hogy szervezetük 27 tagja ki van tiltva a Képviselői Irodaházból egy korábbi, hasonló megbeszélés idején tanúsított magatartásuk miatt.

Rendőrök vitték ki a tüntetőket a Képviselői Irodaházból. Fotó: MTI (galéria)

A jelenlévőknél transzparensek voltak, melyeken a "Ne fizess!", "Minden végrehajtás betiltása" feliratok szerepeltek. Többen papírgalacsinokat és papírrepülőket dobáltak be a kapuk mögötti, elzárt területre.
Z. Kárpát Dániel nem sokkal háromnegyed tizenegy előtt érkezett az épületbe, és a megjelenteket arra kérte, hogy egy külső helyszínen tartsák meg a megbeszélést. Hangsúlyozta: jelenlegi céljuk nem a demonstráció, hanem a kérdés megbeszélése, ezt pedig akkor érhetik el, ha a ház rendjét betartják.

Újságíróknak elmondta: a devizahitelezés problémájában érintett civil szervezeteket invitáltak a kerekasztal-beszélgetésre, vagyis nem név szerint hívták meg az embereket, így "megjelennek olyanok is, akik magukat felhatalmazva érzi, hogy ebben a kérdésben megnyilvánuljanak".

"A hatalmas társadalmi felháborodás ide vezet, ekkora feszültségek halmozódnak fel" – jelentette ki, hangsúlyozva ugyanakkor: ezek levezetését békés, tisztességes úton kísérlik meg.

A jobbikos politikus kérésére a résztvevők nagy része önként elhagyta az épületet, míg mások maradtak, mondván, hogy az irodaházban lehetnek azok a döntéshozók, akikkel beszélni akarnak. A több mint tucatnyi házban maradó összekapaszkodva skandált és énekelt - például a Himnuszt -, őket végül rendőrök kísérték ki az épületből dél körül.

Korábban írtuk:

Elállták a bejáratot, hangoskodtak - például megafonon "gyilkosok!"-at skandáltak - a Képviselői Irodaház portájánál péntek délelőtt a Nem Adom A Házamat Mozgalom képviselői, akik egy a devizahitelekkel kapcsolatos, Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő által szervezett kerekasztal-beszélgetésre érkeztek, de nem engedték be őket az épületbe.

A bejáratnál azt az információt kapták - mondta el a mintegy 25 fős társaság egyik tagja, Jávor Kálmánné az MTI-nek -, hogy szervezetük 27 tagja ki van tiltva a Képviselői Irodaházból egy korábbi, hasonló megbeszélés idején tanúsított magatartásuk miatt.

A jelenlévőknél transzparensek vannak, melyeken a "Ne fizess!", "Minden végrehajtás betiltása" feliratok szerepelnek.

Az épület előtt rendőrségi kisbusz áll.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnőtt a hepatitis A-sok száma Borsodban

Az idén 466 beteget, főleg 14 év alatti gyerekeket kezeltek kórházban, tavaly hatvanat. Tovább olvasom