Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Rendőrök vitték el a Jobbikos politikust

Rendőrök vittek el egy jobbikos önkormányzati képviselőt és szakértőjét a péntek reggeli képviselő-testületi ülésről Mohácson, miután egymáshoz bilincselték magukat.


A péntek reggeli képviselő-testületi ülésen Szekó József (Fidesz-KDNP) mohácsi polgármester régi ellenlábasa, Németh Imre a Jobbik helyi képviselőjének, Polgár Károlynak a tanácsadójaként jelent meg.

A polgármester felszólította Némethet, hogy távozzon az ülésteremből, erre ő összebilincselte magát Polgár Károllyal. Ezután vitték el a rendőrök őket.

A mohácsi önkormányzat és a rendőrség is későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Olvasóink írták

 • 18. pamplona 2010. október 31. 21:24
  „Jogállami fellépés a la Fidesz!”
 • 17. vonLichthofen 2010. október 30. 05:30
  „12Julianusz,
  hogy a te nagyatyádnak mennyire igaza volt - mezőgazdasági szempontból - az nem vitatható.
  Ámde, mi köze van a szomorúan bóbiskoló vagy a vitázül felálló kalásznak a jogtalanul, önkényuralmi módszerekkel, barbár módon letartóztatott Jobbikosokhoz?Eddig úgy tudtam, hogy a rendőrség NEM tartozik a polgármester parancsnoksága alá. A / egy polgármesternek nincs semmivel sem több joga utasítgatni a rendőröket mint nekem.”
 • 16. akela4 2010. október 30. 01:43
  „Minden ülés nyilvános és azon az ott lakók is részt vehetnek, ezt a polgármester úrnak és a pribékeknek kellene jobban a fejükbe vésni!
  Remélem precedens értékű ítélet születik, mert ez valóban megengedhetetlen!”
 • 15. Patriot 2010. október 29. 19:55
  „Jobbik cirkusz egy újabb előadását láthatta a közönség és az előre értesített média.
  Gárda öltöztetés-vetkőztetés után, rendőrterrortól sanyargatott, riadt szemű jobbikos képviselőkről láthatunk egy végeláthatatlan történetet.”
 • 14. janika 2010. október 29. 19:41
  „" nüs" még nem cenzuráztak ki?”
 • 13. nüs 2010. október 29. 18:25
  „Amiről a kisalföld már nem ír

  Az eseményekkel kapcsolatban a mohácsi Jobbik is kiadott egy közleményt, ezt alább olvashatják:
  Sajnálatos, hogy a mai napon újra bebizonyosodott, hogy Mohácson abszurd módon antidemokrácia uralkodik. A nyilvános képviselőtestületi ülésen bárki részt vehet, így Németh Imrének, a Mohács Jobbik egyik szimpatizánsának is joga van hozzá. Nem is tett mást, csak leült a hallgatóságnak fenntartott székek egyikére, várta, hogy elkezdődjön a testületi ülés. Nem történt rendzavarás egészen addig, amíg a biztonsági őr (természetesen jogtalanul) fel nem szólította, hogy hagyja el a termet. Ekkor Polgár Károly, a Jobbik Mohács elnöke, önkormányzati képviselő, a védelmére kelt. Hogy nagyobb hangsúlyt adjon szavának, gyorskötözővel odabilincselte magát Németh-hez. Ekkorra már a rendőrség is megérkezett, többszöri felszólítás után végül Polgár Károlyt és Németh Imrét is bilincsben elvezették a rendőrök.
  Szekó József polgármester kijelentésére, - miszerint a jobbikos választók nem azért szavaztak Önökre, hogy balhét csináljanak - azt válaszoljuk, hogy a szavazóink elvárják tőlünk, hogy minden lehetőséget és módot megragadjunk a törvények betartatására és küzdjünk a törvénytelenségek ellen.
  A Jobbik Mohácsi alapszervezete felháborítónak és egyben elszomorítónak tartja, hogy Mohácson ismét csorbultak az emberi jogok, a szólásszabadság és a demokrácia. A polgármester visszaélt hivatalával, a rendőrség pedig jogtalanul állította elő Polgár Károlyt és Németh Imrét. Természetesen megtesszük a szükséges lépéseket, feljelentést teszünk a rendőrök és Szekó József polgármester ellen hivatali visszaélés miatt, valamint az Önkormányzati Törvény megsértése miatt.
  Schindl Anikó Jobbik Mohács alelnök, önkormányzati képviselő”
 • 12. Julianusz 2010. október 29. 17:05
  „11! Tudod nagyapámnak volt egy mondása: Az üres kalász kiemelkedik a többi közül, fenn tartja a fejét, mindenki figyelmét magára irányítja, de amelyik tartalommal van tele, annak lefelé áll a feje, nem feltűnő, de ő az igazi.”
 • 11. vonLichthofen 2010. október 29. 15:25
  „6Julianusz,
  ezt ugy érted, hogy a magyar történelem nem volt egy CIRKUSZ 1947 től 2010 Oktober végéig?
  Beleértve a viselt jelmezeket is?
  Ugy érted szintén, hogy a polgármester nem követett el törvénytelenséget hivatalos tisztjében amikor magánsérelmei okáén utasitott ki egy választójoggal bíró és adófizető magyar állampolgárt egy nyílt és hivatalos eseményről?

  Igazságérzeted és látásmódod eléggé kint van a vinkliből.”
 • 10. GD 2010. október 29. 14:58
  „Már alig várom az "Orbán szerdát" ahol a narancsos főguru megmondja a tutit meg a régi-régi dakota bölcseleteket. Lényeg,hogy a fidesz gondolkodik és cselekszik az emberek helyett ahogy ők jónak látják.”
 • 9. fióka 2010. október 29. 14:36
  „fideszdiktatura lassan elkezdődik az AVO-s korszak”
 • 8. igazszó 2010. október 29. 13:31
  „Egyet azért nem értek, mégpedig azt, hogy egy közgyülésen bárki részt vehet, akit érdekel városa ügye! Mehallgathatja, ha igénye van rá, és ezt inkább tisztelni kellene! Most mi volt itt a baj?Kinek a bögyét bökte ez az ember?”
 • 7. miracle 2010. október 29. 13:23
  „Úgy kellett volna hagyni őket, kulcsot meg bedobni egy kútba.”
 • 6. Julianusz 2010. október 29. 12:11
  „CIRKUSZ!!!! Ehez nagyon értenek! De cirkusszal, jelmezzel nem lehet sem országot irányítani, sem dolgozni!”
 • 5. lkinga 2010. október 29. 12:10
  „mint az oviban...”
 • 4. mecsoka 2010. október 29. 12:08
  „Ezt most úgy elképzeltem :D”
 • 3. fióka 2010. október 29. 11:49
  „hajrá jobbik”
 • 2. Deir_Yassin 2010. október 29. 11:48
  „Mit képzel a Fidesz? Mindenki azt kér fel tanácsadónak akit akar.”
 • 1. kefefejű 2010. október 29. 11:36
  „Úgy látom, hogy hülye politikusok vannak a parlamenten kívül is. A szomorú az, hogy ezen már meg sem lepődik az átlagember...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két ember halt meg kihűlés következtében Szabolcsban

Két ember halt meg kihűlés következtében Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Tovább olvasom