Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Rendőrnek mondták magukat, feldúlták a lakást

Tizenöt, magát rendőrnek mondó ember rontott rá egy családra szerda este a Pest megyei Valkón; a családot fenyegették, a lakást feldúlták, majd szó nélkül távoztak - közölte az érintett családfő csütörtökön az MTI-vel, hozzátéve, hogy az incidens miatt feljelentést tett a rendőrségen.
Balázs Zoltán elmondta: egy rendőrségi kommandós ruhát viselő férfi és tucatnyi, civil ruhás társa berontott a Petőfi Sándor utcai családi házukba, majd a szobaajtókat betörve kutatásba kezdtek, s azt tudakolták, kik tartózkodnak az épületben, "miért vannak ilyen sokan".

Mint hozzátette, a magukat rendőrnek mondó férfiak többszöri kérésére sem voltak hajlandóak igazolványt mutatni, ezért hívta a rendőrséget. Az ismeretlenek megkérdezték, ki lakik az épületben, majd amikor erre választ kaptak, szó nélkül azonnal autóba ültek és távoztak.

Balázs Zoltán - aki 2002-től független önkormányzati képviselő volt a településen - közölte, hogy szerda este unokái és gyermekei voltak nála és a fellépés megrémítette őket. Miután értesítette a hatóságot, két járőr érkezett a valkói házhoz, azt követően ő feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi kijelentette: soha nem került összeütközésbe a törvénnyel, ezért nem érti, miért jelentek meg nála rendőrök, és miért nem közölték, hogy mit vagy kit keresnek.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: ilyen intézkedésük nem volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntekre ígért az MTI-nek tájékoztatást.

Olvasóink írták

 • 3. meir 2009. november 14. 04:15
  „2-es!!
  Haaat ugye ez azert nem bakfitty!!!!
  -es ezek utan tessenek komolyan venni azt hogy;-"szolgalunk es vedunk"!! kit?? hogyan?? mivel??
  de ugye mint irtam volt,mashol is;
  -"szabad"orszagban-"szabad"ujsagirok,.................azt ijak meg amit "SZABAD"!!!!!!”
 • 2. tejfelesszájú 2009. november 13. 09:27
  „Kisalföld!
  Ennek a hírnek utána járnának?

  Több száz **** támadta meg a rendőrkapitányságot - a terroristák helyett az esetet nyilvánosságra hozókat üldözi az rendőrség

  Bánfalvi Zorán újabb levele:
  Tisztelt Morvai Krisztina!
  A nagykátai rendőrkapitányságot ért ***támadással kapcsolatban információt kaptam arról, hogy Zajacz Ágnes, a kapitányság vezetője belső vizsgálatot indított, hogy melyik rendőr árulta el nekem a történteket, és felelősségre akarják vonni.
  Jó lenne, ha a nemzeti hírportálok ezt az információt is megjelentetnék, mert a nagykátai vezetés, élükön Zajacz Ágnessel és Veres Ferenccel, ahelyett, hogy a támadás elkövetőit keresnék, saját beosztottjaik után kutakodnak.
  Szégyen, ami ott zajlik.
  Tisztelettel:
  Bánfalvi Zorán
  Korábban írtuk: Az alábbi levelet Morvai Krisztinának írta egy megfélemlített magyar.
  Úgy három héttel ezelőtt egy éjjel több száz *** megtámadta a Nagykátai Rendőrkapitányságot.
  Az előzmény az volt, hogy az egyik járőr az utcán megvert, majd előállított egy cigánygyereket. Ezután cigányok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták törni, azért, hogy Darázs József rendőrt, aki előállította a cigánygyereket, meglincselje. Bent csupán három rendőr tartózkodott. A háromszáz méterre lakó rendőrkapitány, Zajacz Ágnes, aki korábban még az év rendőre is volt, és a bűnügyi vezető, Veres Ferenc nem mertek bemenni a kapitányságra megvédeni kollégáikat.
  Az őrjöngő *** azt üvöltözték, hogy kinyírják a járőrt. A bent rekedt rendőrök a készenléti rendőrséghez, a Pest Megyei Főkapitánysághez könyörögtek segítségért. Jelenleg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben.
  Azért írtam önnek, mert sehol nem jelent meg híradás az eseményről, megpróbálják eltitkolni, hogy a gyáva kapitány, aki, mint mondtam, csupán 300 méterre lakik a kapitányságtól, és a gyáva bűnügyi vezető megtarthassa székét.
  Az esemény megtörtént, arról közvetlenül a megtámadott kapitányság akkor szolgálatban lévő ügyeletesétől értesültem, aki 20 évig kollégám volt.
  Az ügyben részt vevő rendőröket is meg tudom nevezni.
  Kérem, tegye lehetővé, hogy az esemény nyilvánosságra kerüljön! Azért az nem mindennapos, hogy több ***cigány be akar törni egy kapitányságra, hogy ott rendőrt lincseljenek!
  Tisztelettel:
  Bánfalvi Zorán ny.r.ftzls.

  Forrás: nemzeti hírportálok”
 • 1. tejfelesszájú 2009. november 13. 09:15
  „Az a baj, hogy a rendőrségi vezetők olylan hiteltelenek lettek, hogy bármit is mondanak....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végére a lakosság 40 százaléka megkapja az oltást

Az egészségügyi miniszter szerint év végére elérheti a 40 százalékot azok aránya, akik megkapták az… Tovább olvasom