Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Rendőrlakást avattak Ivánban

Községi összefogással rendőrlakást hoztak létre Ivánban. A felújított házból kialakított garzonlakást dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány avatta fel.
Egy soproni származású, korábban a budapesti rendészeti biztonsági szolgálatnál tevékenykedett törzsőrmester, Árva Kornél (26) költözhet abba a körzeti megbízotti lakásba, amelyet tegnap adtak át ünnepélyes keretek között Ivánban. A nemrég nősült fiatalember szeptembertől kezdi meg felelősségteljes munkáját.
Üzenetértéke lehetett az ivániak számára annak a sok rendőrautónak, amelyet tegnap a helybéliek a Fő utcában, a körzeti rendőr megbízotti lakás avatóján láthattak. Az ünnepségen a megye és Sopron rendőri vezetése, illetve Iván önkormányzati képviselői vettek részt. Linter Tibor, a falu polgármestere kijelentette: a községvezetés mindig fontosnak tartotta a közbiztonság javítását. Amikor felvetődött, szolgálati lakás létrehozásával kérjenek körzeti megbízotti rendőri státust, az ivániak összefogtak. Alig két hónap alatt sikerült egy régi, leromlott házból szép, korszerű, összkomfortos garzonlakást megvalósítani. „Köszönet a cél érdekében adakozó vállalkozóknak, és a sok társadalmi munkát végző helyi mesterembereknek” – hangsúlyozta a polgármester, aki messzemenő együttműködést tapasztalt Sopron és a megye rendőrségétől is, hogy körzeti megbízotti szolgálat kezdje meg működését a településen. Az ünnepségen dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Farkas Gábor alezredes, a soproni kapitányság vezetője méltatta az ivániak szép példáját. Az avatáson Somfai Árpád, a falu plébánosa áldotta meg szenteltvízzel a szolgálati lakást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.05.

Tovább olvasom