Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Rendőri szigorra számítsunk a zebrák környékén

Márciusban gyakrabban ellenőrzik a gépjárművek sebességét a gyalogos-átkelőhelyek közelében, a szabálysértőkről pedig felvételt készítenek a rendőrök.

Fokozott közúti ellenőrzésekkel szeretne javítani a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésének biztonságán a rendőrség, ezért március 1. és 31. között szigorúbban ellenőrzi a gépkocsivezetők által elkövetett szabályszegéseket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn a honlapján.

Márciusban gyakrabban ellenőrzik a gépjárművek sebességét a gyalogos-átkelőhelyek közelében, a szabálysértőkről pedig felvételt készítenek a rendőrök. Mindezzel az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet: a zebrát mindig kellő körültekintéssel, fokozott óvatossággal és olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy ha kell, az átkelőhely előtt időben meg tudjon állni a gépkocsivezető - írták.

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít márciusban a gyalogosok és kerékpárosok éjszakai láthatóságára is, valamint ellenőrzi a kerékpárok kötelező tartozékait, és igyekszik kiszűrni az ittas bicikliseket. A közlekedési szabályokat megszegőkkel szemben minden esetben határozottan fel fognak lépni - tették hozzá.

Az ORFK kiemelte, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok egyre gyakrabban szándékosan hagyják figyelmen kívül a közúti jelzéseket: nem az átkelőhelyen vagy tilosban mennek át az úton.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. piroskaésabarkasz 2010. március 07. 22:13
  „A zebrák féljenek csak az oroszlánoktól!Minek oda rendőr?”
 • 88. Agent 2010. március 03. 07:44
  „Nos, ma megnéztem jobban ezt a mérőhelyet, szerencsére a szembe sávot mérték, mert az Adyváros felé vezető sávot a felüljáró tetejétől egészen a jobbra kanyarodó sáv kezdetéig (ahol már lassít az ember) kitakarja egy óriásplakát, Isten áldja azt aki odatette ezzel lehetetlenné téve a mérést:)”
 • 87. Agent 2010. március 02. 17:01
  „Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy külföldön persze alap, hogy a gyalogosnak van elsőbbsége a zebrán ez rendben is van, itthon sem probléma, de tőlünk nyugatabbra nem látni főutat/kétszer két sávos utat keresztező villanyrendőr nélküli gyalogos átkelőhelyet.”
 • 86. félxcica 2010. március 02. 16:32
  „Hát igen! Nem ártana ha a gyalogos átkelőhelyen lassabban mennének az autósok mert sok helyen fél órát kell várni hogy valaki megáljon és áttengedjen. Ilyen például: Kapuváron a Berg Gusztáv utcába vezető gyalogos átkelőhely is. Nagyon forgalmas és veszélyes is átmenni.”
 • 85. TBK 2010. március 02. 16:22
  „Azért az is remek dolog, hogy gyalogosként úgymond "pofátlannak" kell lenni, hogy ha át akarok kelni egy-egy gyalogos átkelőhelyen. Vagy pedig megőszülhetek amíg akad egy egy autós aki megáll és át enged.
  Szóval itt is ott is van mire figyelni!”
 • 84. Agent 2010. március 02. 12:17
  „Tét,, ABC-nél lévő átkelő, nénje áll a bringával, hogy menne át, megállok, néz rám, intek neki, hogy tessék menni ,erre visszalép kettőt és rémülten néz. Erre én gáz és el.”
 • 83. SPAN 2010. március 02. 12:11
  „Kapuvár 2010.03.01 09:30 Főtér gyalogátkelő.
  Elindul 1 balról mire áttér arra szemből egy pár ér oda és kapásból elindul mert áll a forgalom.
  Aztán mire ők is áttérnének elindul szemből megint valaki.
  Ez így ment kb.2 percig.
  És az I re a pontot az a figura tette aki eközben végig a zebra melett a járdán beszélgetett.
  Elindúlt ő is mire letisztult volna a zebra.
  Ja és ezen a részen kamera figyel.”
 • 82. Megakrieger 2010. március 02. 10:43
  „Mankapunka (54.)
  az, hogy hogyan hajtják be, az egy dolog (egyébként lefoglalják a biciklidet ha máshogy nem...), de ledolgozni és leülni akkor sem lehet a helyszíni bírságot!

  ---

  valóban, pontatlanul lett megfogalmazva legutóbb a részemről:
  a kerékpárosoknál a szoros jobbra tartási kötelezettség szűnt meg, helyette az általános jobbra tartási kötelezettség kötelező rájuk nézve, de ha ezt kombináljuk az egyirányú úttal, akkor szerintem életveszély!
  Amúgy is csak példaként hoztam fel többek között ezt is arra, hogy nem biztos, hogy a kerékpárosok ilyen könnyítések után sóvárogtak, szerintem jobban örültek volna új kerékpárutaknak, ha már ennyire sikerült elkanyarodnunk a cikk témájától!

  lehet itt sünözni, de teljesen felesleges: szerintem minden kerékpáros világítsa ki magát, és a gyalogátkelő helynél is fokozottan tartsuk be a szabályokat, nem olyan teljesíthetetlen dolgok ezek, és cserébe sokkal biztonságosabbá válhat a közlekedés, sőt, egy kis előzékenység talán még a hangulatunknak is jót tesz!”
 • 81. Agent 2010. március 02. 09:47
  „78, nem igazán, kb. egy éve már mértek itt, ugyanennyivel mentem (naponta járok itt), de nem jött büntetés, lévén az összes autó ugyanennyivel megy, előttem/mögöttem, mellettem, sőt még a szemben két sávban is, aztán az, hogy éppen melyik sávon melyik autót mérték, az a kérdés, tehát kb. 1:10, hez az esélyem, hogy jön a büntetés. Úgy vagyok vele, hogy ha egyszer beleszaladok a büntetésbe, akkor beruházok egy radardetektorra és csókolom. 2x2 sáv, két oldalt szalagkorlát, leszarom, hogy a városon belül van, pénzszedő hely, ahogyan az összes többi győri felüljáró is az.”
 • 80. csajszi23 2010. március 02. 09:43
  „78as
  hát igen ez kemény lecke volt Agentnek,de igaza van. Igazán átvehetnénk Pestről az a formát, hogy főbb útvonalakon 70 a sebesség.
  Mert úgy gondolom-cáfoljatok meg ha nincs igazam-ahol lámpás kereszteződések vannak,ott elméletileg nem kell gyalogosra számítani hogy lelép,tehát nyugodtan lehet a szent istván út,és a felüljárók stb 70es korlátozás.A többire azt m ondom jogos az 50.
  Bár a gyalogos is lehet bárhol,múltkor mikor mentem Pestre az AUTÓPÁLYÁN a leállósávba sétált a gyalogos,bár ő lehet Táplányról szökött meg.De akkor is!”
 • 79. csajszi23 2010. március 02. 09:34
  „65ös!
  az utolsó mondatod szívd vissza!soha nem ültem úgy volán mögé,hogy akár egy konyakmeggyet ettem is,és nem sajnáltam 1500 forintot se hogy vegyek egy headsetet. SZal ez egyenlő a rágalommal!!!!!!Vagy csak magadból indultál ki????
  66os!
  bárcsak mindenki így gondolkodna,csak épp amikor látom, hogy anyuka gyerekével zebra mellett megy át,hát kissé felháborodok,és tuti neki a legnagyobb a szája,ha ledudálná valaki.
  72es!
  lépjen le a gyalogos,mert sajnos igaz másképp nem jut át,de könyörgöm ne akkor tegye amikor az autó 3 méterre van a zebrától,mert ha elüti megsértődik”
 • 78. Lobbo71 2010. március 02. 09:29
  „"Szerintem megvolt a 70kmh, ahogyan mindig, lévén ezen a felüljárón semmi nem indokolja az 50et"

  Dehogynem, a sebességkorlátozás indokolja. 30ezerért kaptál most egy leckét, vagy tanulsz belőle, vagy nem. Ha nem, akkor majd jön az újabb csekk :-)”
 • 77. Rózsi 2010. március 02. 08:06
  „Csak mi így ne járjunk:) Ha nem lenne jó a link YouT ube Nyanya vs. légzsák :)
  http://www.youtube.com/watch?v=1QQZuWJn8kE&feature=PlayList&p=13F7DE80FABFCE44&playnext=1&playnext_from=PL&index=14”
 • 76. Rózsi 2010. március 02. 07:45
  „Mankapunka
  Nem neked szólt . Csak a véleményemet írtam le.”
 • 75. Agent 2010. március 02. 07:27
  „Egy .... figyelik a zebrát, vigyázat, ma reggel a kálvária úti felüljárót "lövik" a pásztor utcai autópiac mellől egy fehér Seatból, hogy a jó isten tenné őket se......be. Szerintem megvolt a 70kmh, ahogyan mindig, lévén ezen a felüljárón semmi nem indokolja az 50et, európa boldogabbik részén nem spórolnak a táblákkal és simán engedik a 70et a hasonló helyeken, dehát itt kell a pénzszedő hely.”
 • 74. noni73 2010. március 01. 23:45
  „Az autóst,mitől kéne megvédeni??Hogy elüti a biciklis?Vagy elüti a gyalogos??Mivel mindegyiknél erősebb az autó,ezért nem védi őket semmi!!”
 • 73. Mankapunka 2010. március 01. 23:39
  „http://acidcow.com/cars/1761-this-happens-only-in-movies-11-pics.html

  Háh,ős e adta meg az utolsó döfést”
 • 72. noni73 2010. március 01. 23:37
  „csajszi23
  Igen,ha nem lép le a zebráról??Soha az életben nem fognak megállni az autósok.Én babakocsival állhatok ott 5percig is.Szarnak rám.A buszra is ugyan úgy vonatkoznak a szabályok,és egyszer nem láttem,hogy valamelyik is megnyomta volna azt a nyamvadt fékpedált!!
  Hirtelen azért lép le ajárdáról,mert már megunt ott állni.Főleg a fiatal,nagyfiúnak képzelt,BMV-s,mercisek csak mennek,és telefonálnak.Ők sem ismerik a fékpedált.Inkább még gázt adnak.Persze azért egy-két kivétel van.”
 • 71. Mankapunka 2010. március 01. 23:17
  „Shaki

  Igen sajnos,így nőttem már fel ebben a szarban,ami itt van az ország szemléletében.

  Rózsi

  Gondolom ez nekem szól.Akkor megsúgom,amit írtam,hogy a Marcal2-s Tescó előtti nagy kereszteződésben este fél 11-kor történt,és aki már járt arra,az tudja,hogy rohadtul belátható az egész.

  És se állok a pestinek magyarázni,hogy hogyan vezet.Mindenhol más a szokás.AMin nálunk itt kiakadnak,ott fent majdnem elfogadott dolog.”
 • 70. sergio 2010. március 01. 22:50
  „Kedves rendőrök!
  Menjenek ki az M47-re ott olyanokat látnak, hogy csak na... Pl:az ukrán maffiózó a Lexus terepjárójával a vasúti kereszteződésben előz(kb140km/h-val)forgalomtól elzárt területeken is elöznek (román,szlovák és szlovén vmint német is) a kamionokról nem is beszélve. Még jó hogy van az az úgynevezett ROLA ... Engem meg hagyjanak békén amikor tűző napsütésben, senkiföldjén megyek (napi kocsi 100/nap) lekapcsolt tompított fényszóróval:3000 HUF. Menjenek a csába!”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmérgezték egy kórházban az ápolónőket?

Kávéba rakott méreggel akartak megmérgezni két ápolónőt a kiskunfélegyházi kórházban - legalábbis… Tovább olvasom