Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Rendőri intézkedés az esküt tett gárdisták ellen Szentendrén

Mintegy félezer ember tett esküt szombat délelőtt, magánterületen.
Több száz rendőr hatolt be Szentendre külterületén arra a magánterületre, ahol a Magyar Gárda egyenruháját viselő mintegy félezer ember tett esküt szombat délelőtt.

A Skanzen közelében egy kerítéssel körbezárt magánterületen mintegy félezer, fehér inget, fekete nadrágot és mellényt, a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselő ember sorakozott fel alakzatban, árpádsávos és jobbikos zászlót lobogtatva, és esküt tett az előre meghirdetett időponttal öt órával hamarabb.

A területet a rendőrök már a rendezvény előtt körbevették, városba vezető utakat ellenőrizték, az avatás helyszínre vezető Sztaravodai utcát pedig lezárták a forgalom elől. A rendőrök több tucatnyi mikrobusszal, járőrautóval és csapatszállító teherautóval vonultak fel. A gárdisták közel húsz autóbusszal érkeztek, és a területet körbefogva parkoltak le.

Amikor a gárdisták esküt tettek, a rendőrök behatoltak a területre, és egyenkénti igazoltatásba kezdtek. A gárdisták kiabálással fogadták az intézkedést, "mocskos zsidók!", "hazaárulók!" - kiabálták, de ellenállás nem tanúsítottak. A gárdisták jó része árpádsávos kendőkkel és gázálarcokkal takarta el az arcát.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Néhány, magát "új magyar gárdistának" nevező egyenruhás arról tájékoztatta az MTI tudósítóját, hogy létrehozták a gárda rendőri egységét, a "Gárda Csendőrséget".

A bíróság által jogerősen feloszlatott, majd a tagok állítása szerint újjáalakult Magyar Gárda azért tartotta rendezvényét Szentendrén, egy magánterületen, mert a fővárosi Hősök terére tervezett rendezvényüket a Budapesti Rendőr-főkapitányság betiltotta, a döntést a bíróság is helyben hagyta.

Olvasóink írták

119 hozzászólás
 • 119. vonLichthofen 2009. augusztus 25. 02:37
  „118 ti-a-bi/
  hallottatok ilyen politikailag érett, ilyen lelkesítő és tegyük hozzá, rettentően eszes /intelligens/ beszédet Kossuth Lajos óta - elnézést az anakronizmusért.
  Vona elemzi a mai magyar valóságot - objektiv módon.
  Rámutat a vezetők és vezetettek közötti szakadékra mind politikai mind gazdasági mind ideologiai téren.
  A megszólítás klasszikus példája egy jó szónoklat megalapozásának - Bajtársaim , Testvéreim, Magyarok!

  Bármi lesz a Jobbik vagy a Gárda sorsa az az egy biztos, hogy ilyen kaliberű politikus /és igazán a népből jövő/ nem volt Andrássy Gyula óta.”
 • 118. ti-a-bi 2009. augusztus 24. 17:04
  „Kedves Éva! / és a hasonló gondolkodók/

  Ismered a Gárda szabályzatát? -nagyon jó!

  Tudom szar állapotok vannak ma, de ezért ne a Gárdistákat tedd felelőssé!
  Írd ide, ha bántottak, közlöm velük és bocsánatot kérnek!

  Azokat akik ide juttattak, a bűnözőket tedd felelőssé! a kocsi,-libsi rablóbandát.
  Csak kapcsold be a tv-ét és mást nem látsz, hallasz.
  Ki lopott, ki végkielégített, kit és mennyivel, mi szűnik meg, és veszik el a munkahely.
  Melyik mszp,-szdsz- tagot vették őrizetbe,

  115. hozzászólás Eva- 2009.08.24. 08:17

  Magánterületen alakítsatok egy rezervátumot, és éljetek a gárda szabályai szerint egy évig!

  A többieket hagyjátok békén!

  A gárda mindenre felhasználható!
  Kár tagadni!”
 • 117. ti-a-bi 2009. augusztus 24. 16:43
  „115.-ös. orvoshoz kell fordulni.
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Így kell egy Magyar embernek gondolkodni!

  Aki a magyar nemzetet elárulja, a legszigorúbb büntetést fogja kapni - Vona Gábor beszéde a Gárda avatáson

  Adjon az Isten! Bajtársaim, testvéreim! Magyarok!

  Mindenekelőtt, mint az egykori Magyar Gárda Egyesület elnöke szeretnék most itt, főként a rendőrség és a sajtó számára egyértelműsíteni valamit. Az egyesületet a bíróság másodfokon feloszlatta, amelyet tudomásul vettünk és ezt egy közleményben meg is erősítettünk. A Magyar Gárda Egyesület és a bíróság által vele összemosott Magyar Gárda Mozgalom ezzel megszűnt. Nagyon sajnáljuk, igazságtalan ítéletnek tartjuk, a legfelsőbb bírósághoz megyünk tovább az igazunkért, de ettől még az ítélet jogerős. Mi törvénytisztelő magyar emberek vagyunk, még annak ellenére is, hogy ma azok, akik törvényeket hoznak, a legkevésbé tisztelik azokat. Ez pedig azt jelenti, hogy sem én, sem más nem kívánja a Magyar Gárda Egyesületet újraszervezni, nem tartottunk ez ügyben egyetlen összejövetelt sem, nem született alapító nyilatkozat, alakuló jegyzőkönyv, semmi. Lassan és hangosan mondom újra: semmi. Ha valaki mégis azzal a szándékkal jött ide, hogy feloszlatott szervezet újjászervezésében vegyen részt, akkor csatlakozom a hely tulajdonosához, az takarodjon innen. Ellenben a Jóisten hozott mindenkit, aki az Új Magyar Gárda Mozgalom tagjaként és leendő tagjaként érkezett ide, azért hogy a július 11-én megszületett szervezettel együtt ünnepelje meg augusztus 20-át, nemzeti ünnepünket.

  A Magyar Gárda Egyesület tehát megszűnt, viszont mi nem, mi magyar emberek maradtuk. Nem szűntünk meg. És élni kívánunk demokratikus jogainkkal, élni kívánunk gyülekezési, véleménynyilvánítási és egyesülési szabadságunkkal. Követeljük, hogy ebben bennünket senki se korlátozzon. Aki pedig mégis megpróbálja, és ezt már a Jobbik elnökeként mondom, az készüljön fel arra, hogy fordul itt még a szél, nem is kicsit, nagyon. Vihar lesz majd belőle. És akkor azoknak, akik most bennünket üldöznek, akik a magyar demokráciát üresítik ki, akik hazaárulókat szolgálnak, azoknak a bíróság előtt kell majd felelniük. Nem vagyok ígérgetős típus, abban nálam vannak ezerszer jobbak, de most mégis ígérek, és vegye magára, akinek az inge, sőt, veheti akár fenyegetésnek is. A Jobbik mindenkire, aki ezekben az években és hónapokban a magyar nemzet ügyét elárulta a legszigorúbb büntetést fogja majd követelni. Jól gondolja meg tehát mindenki, hogy egy süllyedő hajó és annak hibbant és romlott kormányosai kedvéért tönkre akarja-e tenni saját jövendő életét!

  Persze itt most minden rasszizmus. Lassan be fogják tiltani a nyilas csillagjegyet. Aztán beszüntetik a biliárdot, mert a fehér golyó üti a feketét. Utána jön a zongora, mert azon meg a fekete billentyű rövidebb, mint a fehér. A cigánypecsenye helyett majd kisebbségsültet kell kérnünk az étlapról. Elképesztő. Itt bármikor, bárhol, bárki indok nélkül megkaphatja a rasszista bélyeget. Pedig a legnagyobb rasszizmus Magyarországon és a Kárpát-medencében a magyarellenes rasszizmus. Ha valamilyen rasszizmus tombol, akkor éppen ez.

  Gondoljunk a szlovák nyelvtörvényre, szerencsétlen Sólyom László kitiltására előbb Romániából repülővel, majd most Szlovákiából már gyalogosan is, a délvidéki magyarverésekre, a temerini fiúk elképesztő és hátborzongató bebörtönzésére, a csonkaországi és a határontúli folyamatos megaláztatásokra és üldözöttségre, és saját magunk kálváriájára az igazságért. Gondoljunk a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányra. A meztelencsiga hozzájuk képest gerincoszlop. És gondoljunk a Fideszre, amely lassan nyolc éve minden nap lemondatja valamelyik MSZP-s minisztert vagy miniszterelnököt, de az utókor számára az emléke csak úgy marad majd meg, mint a párt, amelyik az Országgyűlésből tétlenül végignézte, ahogy a másik teljesen tönkreteszi az országot. Ha ennyi helyről, pláne saját vezetőitől ennyi pofont és ütést kap ez a nemzet, akkor ne azon csodálkozzunk, hogy hogyan lehetünk ennyire mélyen, hanem azon, hogy mi tart még bennünket ennyire magasan. Ha ilyen körülmények között még ennyi hazafi van és ennyi erő, mi lesz, ha nem ellenszelet, hanem hátszelet kap a magyar. A Gárda ezeknek az időknek a hírnöke.

  Igen, az Új Magyar Gárda Mozgalom ma a bajtársiasság és a magyarság jelképe. Üdvözlöm ezt az új szervezetet, amelyet nem egy jogi aktus, hanem a nemzet akarata hozott világra. Öröm, hogy ott lehettem július 4-én, amikor lélekben, és július 11-én, amikor gyakorlatilag is a világra jött. Nyugodt vagyok azóta, mert tudom, hogy milyen emberek hozták létre. Olyan emberek, akik már számtalanszor bizonyítottak az országnak, egymásnak és maguknak is. Amikor padlóra küldtek bennünket, akkor felszedtük a padlót, és várat építettünk belőle. Amikor meg magasba emelt bennünket egy-egy siker, gyorsan megnéztük, hogy a távolban hol tudunk még építkezni tovább. Aki nem tudja, hová megy, bármelyik úton elindulhat, mindenképp eltéved. Mi viszont tudjuk, hogy hová megyünk és azt is, hogy miért. És végig is megyünk az utunkon, mert erre tettük fel az életünket.

  Bármit tettek velünk, vagy bármit rótt ránk a sors, jót vagy rosszat, mi abból mindig csak erősebbek és erősebbek lettünk. Így van ez most is. Bármit tesznek velünk, bármit ró ránk a sors, mi attól csak erősebbek és erősebbek leszünk. Azért, mert bár nincs pénzünk, nincs médiabirodalmunk, nincs nemzetközi háttértámogatásunk és páholytagok sem vagyunk, de van egy fehér ingünk, egy fekete mellényünk és hozzá igaz szívünk. Ahogy a mesebeli szegénylegénynek. És ennyi nekünk elég is. Nem földi kincsekért tesszük, amit teszünk, és nem is földi dicsőségért, hanem az őseinknek és az unokáinknak tartozunk azzal, hogy most itt vagyunk. Az őseinknek, akik lehetőséget adtak, hogy mi magyarok lehetünk ma, és az utódainknak, akiknek lehetőséget nekünk kell adni, hogy magyarok lehessenek holnap. Ha ezt megtesszük, mindent megtettünk. Magyarrá váltunk. Mert ma magyarrá válni kell. Lehet ide születni, lehet magyar nyelven beszélni, de ma kevés a vér és kevés a szó, a fotelből és a számítógép előtt ülve pedig okosakat gondolni még kevesebb, MAGYARRÁ - csupa nagybetűvel - csak a tettei tehetik az embert.

  És azt üzenjük azoknak, akik bennünket akarnak megfélemlíteni, eltakarítani, eltaposni, üzenjük nekik, hogy ismerjük már a fajtájukat. Elég csak elolvasni az elmúlt 100 év történetét, amely során mindig feltűnnek, hogy pusztítsanak. Tudjuk ám, hogy hogyan csúsznak, másznak a laposférgek. Ismerjük ám a dögevők rettenetes szagát. Száz közül is felismerjük ám a lelketlen, üres és aljas tekinteteteket. És legfőképpen terveiteket ismerjük igazán. Tudjuk, hogy milyen jövőt szántok ennek a nemzetnek, és átlátunk rövidtávú mesterkedéseiteken is. Tudjuk, hogy elkövetkezendő hónapokban semmi sem lesz szent nektek azért, hogy tőlünk megszabaduljatok. Tudjuk, hogy a Gárdára és a Jobbikra nehéz napok jönnek. Tudjuk, hogy ármányt, hazugságot, médiakampányt, titkosszolgálatokat, júdáspénzt, nyílt és burkolt erőszakot, jogi és egzisztenciális fenyegetést, mindent bevettek majd. Tudjuk. Hiszen óriási a tét. Egy ország, zsíros földek, tiszta, aranyat érő vizek, egy istenadta, gyönyörű és bőséges vidék. Hát persze, hogy lázba jön a hamiskártyás a piros ásztól. Mindent bevet, hogy megszerezze. De jobb, ha tudjátok, hogy az idő nekünk dolgozik, tudjátok, hogy akkor majd rátok jönnek nehéz idők. Tudjátok, hogy a magyar nép már torkig van tőletek. Tudjátok, hogy a társadalom és mi is azt akarjuk, hogy a bűnösök, azaz ti feleljetek mindenért. És mi nem ármánnyal és nem hazugsággal vetünk véget az ámokfutásotoknak, hanem az igazság erejével. Ma még elvtársak, de nemsokára cellatársak lesztek. Isten bennünket úgy segéljen.

  Gárdista testvéreim! Egy ilyen ünnepi rendezvényen egy szónoknak illene ötleteket és jó tanácsokat adni, hogy hogyan tegyétek a dolgotok, mit gondoljatok, mondjatok és csináljatok. Én nem teszek ilyet, mert nektek már nincs szükségetek útravalóra, hiszen jó ideje az úton vagytok, a jó úton, és tudjátok mi a dolgotok. Nekem nincs más dolgom, mint mindenben segíteni benneteket, ott lenni veletek a megpróbáltatásokban, és ott lenni veletek a közös sikernél is. Hiszen közétek tartozom. Egy olyan közösségbe, amelyről minden ember csak álmodik. Ha bárkinek bánata van, azt ezrednyivé törik, de ha öröme, azt megezerszerezik a bajtársai. Köszönöm, hogy közétek tartozhatok.
  <moderálva>”
 • 116. ti-a-bi 2009. augusztus 24. 16:43
  „moderálva 2x”
 • 115. Eva- 2009. augusztus 24. 08:17
  „Magánterületen alakítsatok egy rezervátumot, és éljetek a gárda szabályai szerint egy évig!

  A többieket hagyjátok békén!

  A gárda mindenre felhasználható!
  Kár tagadni!”
 • 114. ti-a-bi 2009. augusztus 23. 21:45
  „A kisalföld simán átvette az mti által előre megírt hazugságot!/igaz sosem érdekli az igazság/

  Egyetlen zsidózás nem hangzott el a Gárdisták egyáltalán nem kiabáltak.
  Ez előre megvolt beszélve, csak erről az mti-t, nem értesítette senki!
  Katona nótákat, és nemzeti fohászainkat énekelte Gárdista és szimpatizáns. BÜSZKÉN MERT MAGYAROK!
  Gárdisták nem takarták el arcukat, hiszen azt Magyar Édesanyjuktól kapták és büszkék rá.
  kisalföld:
  "Amikor a gárdisták esküt tettek, a rendőrök behatoltak a területre, és egyenkénti igazoltatásba kezdtek. A gárdisták kiabálással fogadták az intézkedést, "mocskos zsidók!", "hazaárulók!" - kiabálták, de ellenállás nem tanúsítottak. A gárdisták jó része árpádsávos kendőkkel és gázálarcokkal takarta el az arcát."
  2.-es
  Nagyon sajnálom, Vona Gábor nem tett ilyen kijelentést! Ez is egy hazug állítás.
  Vona: A mai napon intézkedő rendőri vezetőket pedig jövő év április-májusában, az országgyűlési választások után személyesen fogják felkeresni.”
 • 113. reszegenisjozan 2009. augusztus 23. 21:21
  „moderálva”
 • 112. reszegenisjozan 2009. augusztus 23. 21:17
  „visszaolvasva, van jó pár helyesírási hiba a két hozzászólásomban, de lusta vagyok kijavítani :)”
 • 111. reszegenisjozan 2009. augusztus 23. 20:24
  „98. hozzászólás Nahááát 2009.08.23. 17:00
  A 100 ezer Forint az adható maximális bűntetés.
  Legyen meg a 100 ezer Forint, ha valóban jogszerűen járt el a rendőrség (ezt már jogász is kifejtette, hogy CSAK bűncselekmény esetén lehetett volna a magánterületre behatolni a rendőrség részéről. A rendőrség viszont szabálysértés miatt tette a feljelentéseket. Tehát NEM volt jogszerű a behatolás)
  Szóval, ha itt maximumot kíván kedves Nahááát, akkor Hunvald, Zuschlag (milyen szép nevek!!!!!!), Cozma- és Szögi ügy esetén is a maximumot várja el?????????

  Neked nem fáj, hogy MAGYARORSZÁGON (egyelőre így hívják) felfegyverzett cigány hordák autókat állítanak, meg, igazoltatnak, meg egyáltalán felfegyverkezve csoportosan mászkálnak az utcán, a rendőrség meg CSAK ejnye-bejnyézik, a fűvőn ülő gárdisták meg azonnal beviszi a rendőrségre, de előtte alaposan lefújja őket???????????

  Nem fáj saját hazádban a kettős mérce???? Nem fáj, hogy a rendőrség, a hatalom szarik a cigányokra, de a Jobbik riválisaként egyoldalúan a magyarság ellen hoz döntéseket, irányít?????”
 • 110. reszegenisjozan 2009. augusztus 23. 20:12
  „RickCartman 2009.08.23. 18:47
  El kellene végre dönteni, hogy félelmet keltő a gárda vagy pedig nevetséges színjátszó csoport????
  Továbbá kik félnek tőle?????
  BÁRKIT bántottak-e a gárdisták?????
  Én is félek amikor cigány falkák vannak a győri Meki előtt ill. a sétáló utcán vagy a Plazaban vagy bárhol, ahol legalább hárman vannak, mert akkor már kiabálnak, veszekednek. Egyszerűen antiszociálisak és többségük félelmet keltő. Ha te nem így gondolod kedves olvasó, akkor menj végig a Kossuth úton, de most indulj el, amikor sötét van! Vagy kérdezd meg a Bán Aladár utcában lakókat, hogy mennyivel csökkenti a lakásaik árát az lakó pár cigány család! Vagy ugyanez megkérdezhető az Erfurti utca elején laküktól. Tovább is van, mondjam még?????????
  Vajon miért félnek ott ingatlant venni az érdeklődők???? Mind-mind rasszisták????? Vagy csak tudják milyen lehet cigányok közelében lakni.
  Természetesen MÉLY TISZTELET a tisztességes cigányoknak!!!!!!!!!!!!!!”
 • 109. vonLichthofen 2009. augusztus 23. 19:25
  „107RickCartman,/Kocsis Ricsi te vagy az?
  jóllehet szemüvegem vastagsága nem lebecsülendő, látásomon azért segít. Én nem láttam menekülést a rendőrök elől, én azt láttam, hogy a rendőri közbeavatkozást kicselezendő, gyorsan odaszaladtak az alakuló térre, hogy esküt tegyenek.
  Én, -veled ellentétben- nem födöztem fel egyetlen idült tekintetet sem, sőt egyetlen rossz arcú embert sem.
  Inkább olyanok voltak, mint a barátaim, mint nem egy rokonom, mint akikkel rendszeresen vitatjuk a világ folyását egy egy korsó Pilseni mellett. Mint egy mindennapi,- de több felelősséget érző - Magyar Ember.

  És kérdésedre, hogy ....Uraim ezek védjenek meg engem....?
  Ne, még véletleneül se legyenek /ezek, ahogy írod/ a közelben, amikor neked vádelemre lenne szükséged.”
 • 108. reszegenisjozan 2009. augusztus 23. 19:22
  „SZEBB JŐVŐT!!!!!”
 • 107. RickCartman 2009. augusztus 23. 18:47
  „láttam videón, ahogy "gárdisták"futni próbálnak az őket igazoltató rendőrök, és rendőrnők(!)elől.Szánalmas totyogás volt csak, kérem,Uram, ezek ne védjenek meg engem senkitől inkább...Sörhasak, zsírmájak, kissé idült tekintetek az új magyar "csendőrség"mindenre elszánt alapítóinál, köszönöm, nem kérek belőle.”
 • 106. a.h.a. 2009. augusztus 23. 18:28
  „Primax
  Ha rajtad és a barátaidon múlik, nemsokára ismét be is következik.
  Nagy fekete autó áll meg a ház előtt...”
 • 105. imre1964 2009. augusztus 23. 17:52
  „Nahááát
  Lehet hogy hibáztam a helyesírásnál , de azért éljen a gárda.
  Majd megváltozik a véleményed ha este találkozol a szinesbőrű barátaiddal.”
 • 104. vonLichthofen 2009. augusztus 23. 17:50
  „85/Túrabakancs
  kösz megintcsak a jó és bátorító szót.
  Jó tudni, hogy a sok törpefejű mellett, azért vannak még nagyobb léptékekben gondolkodók.

  Tudtam, hogy a szerkesztőséghez közel álló pancsert helyére tevő szösszenetemet kigumizzák, még jó hogy kinyomtattam.
  Már olyan leszek, mint a Léderer és Heckenast.

  Az elnyomás, a mindennapi cseszegetés csak erősíti a Jobbik és a Magyar Gárda eltökéltségét.
  Megerősíti bennü/n/k a hitet, hogy valóban jó ügyért megy a küzdelem, egy igazán retrográd, visszahúzó és vissztaszító hatalom ellen.

  Ne vedd tolakodásnak, de igy ismeretlenül is a barátomnak tekintelek.

  Üdvözlettel”
 • 103. load 2009. augusztus 23. 17:38
  „Szebb magyar nyelvet!”
 • 102. Nahááát 2009. augusztus 23. 17:34
  „imre1964! Te meg azért nem tudsz írni?! Igaz?”
 • 101. imre1964 2009. augusztus 23. 17:18
  „Sajnos a rendörséget a zsidó cigány kormány irányítsa.
  Szebb jövőt”
 • 100. Primax 2009. augusztus 23. 17:09
  „NIstván #59 !
  " Magyarországon a demokrácia 0 " - írod.
  Ha ez így lenne, nem nagyon írogathatnál - nyilvánosan - ilyesmiket.
  Előbb-utóbb megállna a házad előtt egy nagy fekete autó...”
119 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrár-környezetgazdálkodás: szigorú feltételek

Magyarország - A gazdálkodók mintegy 2 millió 260 ezer hektár területen vállalkoznak az… Tovább olvasom