Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Rendkívüli tisztújító kongresszust tart az MSZP

Új pártelnököt és elnökséget választ ma az MSZP. Mesterházy Attila szerint a kongresszussal új fejezetet nyitnak az MSZP történetében.

10.26.

Mesterházy Attila szerint a kongresszussal új fejezetet nyitnak az MSZP történetében. Az elnökjelölt a szombati rendkívüli tisztújító kongresszusra érkezve újságíróknak úgy nyilatkozott: hatalmas a kihívás az MSZP előtt és nagy a párt felelőssége. Meg kell szervezni, hogy társadalmi ellensúly jöjjön létre "az orbáni tekintélyuralmi világképpel" szemben - tette hozzá. A kongresszus mottója az "újrakezdés".

Ezzel összefüggésben a küldöttek egy kis méretű, átlátszó műanyag építőkockát kapnak és egy emléklapot, amelynek tartalma szerint ez az "újrakezdés üvegkockája" szimbolizálja az új kezdetet. Az emléklap rögzíti: az MSZP összetartó, erős közösség, amelynek az értékei nem változtak, de a körülmények igen. Az átlátható építkezés időszaka jön, amelyben új működési modellre van szükség és új eszközökre a jövőbeli sikerek alapjának megteremtéséhez - áll az emléklapon.

A kongresszus zárt üléssel kezdődött, az újságírókat várhatóan tíz óra körül engedik be az Europa Congress Centerbe. A kongresszus épülete mellett a magát Új Szocialisták Mozgalmának nevező szervezet néhány tagja tüntetett a XXI. századi szocialista politika megújulásáért és az ökoszociális piacgazdaság mellett.

Előzmény:
Az elnökhelyettesi posztra Balogh András nagykövetet és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi minisztert javasolják.

A két alelnöki posztra hat jelölt van: Balogh András és Szabó Imre mellett Gúr Nándor, Kovács László volt uniós biztos, Juhász Ferenc és Szabadkai Tamás. A választmányi elnöki posztra Simon Gábor, a testület jelenlegi vezetője az egyetlen jelölt. A tíz elnökségi helyért 26-an mérkőznek meg. A budapesti kongresszus nagy része zárt ajtók mögött zajlik.

A nagyjából másfél órás nyílt részen Lendvai Ildikó távozó pártelnök és Simon Gábor, a választmány elnöke beszél, majd Katona Béla, a párt jelölőbizottságának (jeb) elnöke javaslatot tesz a párt új elnökének megválasztására, végül Mesterházy Attila mondja el programbeszédét. A tisztújítás ezt követően kezdődik, de már zárt ajtók mögött.

Olvasóink írták

 • 6. Nooormális? 2010. július 11. 16:26
  „HR_XAR !

  A hozzászólásaid tartalma hasonló mint a "hejesírásod".”
 • 5. HR_XAR 2010. július 10. 21:54
  „Szidhatod a másikat, aki nincs veled egyvéleményen és aki látja, hogy mire megy ki az egész fajtád játéka, ha ettől boldog vagy. Tudod a bibliában is van egy rész - vagy a kdnp csak dísznak van benneteket? - hogy "boldogok a lelki szegények ... "

  A tekintély milliók halálához vezetett. Mao Ce Tung, Kim Dzson, Sztálin, Hitler, Castro, Husszein, Chavez ... lehetne még sorolni. A kommunista korszak, amit annyira szidsz most jön el, bár ezt úgyse fogod sose észre venni. Vigyorogva fogom végignézni azt, ahogy megérzitek a bőrötökön azt, ami miatt más hozzászólókat és engem megjelöltök a rátok illő jelzővel. Remélem addigra már a szomszéd megnyitja teljesen határát, hogy a normális emberek még meg tudják menteni családjuk jövőjét, aminek elpusztítását tudatlanságotokkal, beetethetőségetekkel és bárgyúságotokkal megkezdtetek.”
 • 4. Nooormális? 2010. július 10. 20:02
  „"Meg kell szervezni, hogy társadalmi ellensúly jöjjön létre "az orbáni tekintélyuralmi világképpel" szemben "
  A tekintély még mindig rendet szült, míg a liberalizmus csak káoszhoz és anarhiához vezetett.
  Nem baj, a komcsik majd megtanítanak bennünket a demokráciára...
  Ha az ilyen emberszabásúaknak lenne bőr a képén, még az utcára sem mernének kimenni.

  HR_XAR !
  A bárgyúságaidra kár szót vesztegetni.
  Nagyon fáj? Remélem megpukkadsz.”
 • 3. HR_XAR 2010. július 10. 15:39
  „Igen, ahogy az mdf, fidesz banda is. Üljenek velük együtt börtönben orbánék és csatlósai is, mivel ők is aktívan részt vettek abban, hogy az ország helyzete olyan legyen, amilyen”
 • 2. Valaki 2010. július 10. 13:53
  „Ez is olyan mint a vicc! :))))

  Fehérnemű csere a szovjet hadseregben:

  Iván cserél Vologyával, Szergej cserél Nyikolájjal... :))))”
 • 1. háté 2010. július 10. 11:40
  „Fel kellene oszlatni, és börtönbe zárni őket. Kirabolták-idegen kezekre játszották át az országot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a Fidesz XV. kerületi pártirodájába

Betörtek a Fidesz XV. kerületi pártirodájába és a vele egy épületben lévő önkormányzati szociális… Tovább olvasom