Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Rendezvényközpont lesz az egykori Ferihegy-1-ből

Rendezvényközpontként nyílt meg újra a budapesti repülőtér májusban bezárt 1-es terminálja, ahol céges és magánrendezvények is tarthatók - közölte a Budapest Airport Zrt. csütörtökön.
A tájékoztatás szerint a repülőteret üzemeltető társaság meg kívánja őrizni a Malév leállása miatt kényszerűségből bezárt terminál kiváló állapotát, ezért megvizsgálták, milyen módon hasznosítható más célra az épület.

Október 1-jén Terminal 1 Airport Event Center néven rendezvényközpontként nyílt meg újra a létesítmény, amely csaknem kétezer négyzetméteren, három földszinti csarnokkal, galériával, kifutópályára néző tetőterasszal és több mint 400 parkolóhellyel várja a vendégeket.

A Budapest Airport szerint a kivételes adottságú, műemléki védelem alatt álló épület elsősorban nagyobb létszámú, exkluzív rendezvényeknek adhat helyet, például gálavacsoráknak, konferenciáknak, autó bemutatóknak vagy filmforgatásoknak.

Az 1-es terminált a Malév februári leállása, valamint a tavalyi 330 százalékára emelt telekadó okozta pénzügyi helyzet miatt zárta be a BA májusban. Akkor úgy fogalmaztak: a társaságnak nem maradt más választása, mint egy drasztikus költségcsökkentési program bevezetése. Ennek részeként történt a repülőtéren a dolgozók csoportos létszámleépítése, az idei évre tervezett, mintegy 10 milliárd forintnyi beruházás leállítása és az 1-es terminál bezárása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: az MSZP nélkül nem lehet leváltani az Orbán-kormányt

Ez egyben felelősséget is jelent az MSZP elnöke szerint, hogy a kormányváltás érdekében a szocialisták nyitottak legyenek az együttműködésre más demokratikus szervezetekkel. Tovább olvasom