Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rendezvényajánló

Nézze meg a Kamara legújabb rendezvényeinek ajánlatát, válogasson kedvére a programok között!

Aranyháromszög Konferencia Győrben

A bécsi, a pozsonyi és a Győr-Moson-Sopron megyei kamarát, Bécs, Pozsony és Győr gazdaságát, a régióban rejlő gazdasági potenciált mutatja be az Aranyháromszög Konferencia, amelyet kamaránk május 15-én és 16-án tart. A kétnapos rendezvény első napján délután öttől kerekasztal-beszélgetés lesz. Másnap a résztvevők meghallgathatják dr. Rechnitzer Jánosnak, az MTA intézetigazgatójának „Győr a nyugat-dunántúli régió növekedési pólusa” című előadását, informálódhatnak az uniós pénzügyi keretekről. Előadást tart Bécs gazdaságáról dr. Gabriele Führer, a pozsonyi projektekről Anna Tothova. Bemutatkoznak a megyében letelepedett multinacionális cégek is. Fél kettőkor a városmarketinggel és az autóiparral kapcsolatos fórum kezdődik. A konferenciát céglátogatás zárja. Bővebb információ: 96/520-222.

Finomságok kínálata Parmában

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar részvételt szervez a május 4. és 7. között Olaszországban, Parmában megrendezésre kerülő Cibus 2006 nemzetközi élelmiszer-ipari vásárhoz kapcsolódó szektoriális találkozóra. A rendezvény résztvevői az AL-Invest európai uniós projekt keretében támogatásra jogosultak. Az idén 13.-szor megszervezett Cibus 2006 Olaszország legjelentősebb vására az élelmiszeripar területén. Kétévente öt napon keresztül mutatják be a világ minden tájáról érkező kiállítók élelmiszer-ipari termékeiket, ételkülönlegességeit. A rendezvényről további információ elérhető a www.fiereparma.it című honlapon. Részvételi lehetőség: MKIK Nemzetközi Igazgatósága, Bender Szonja, EU-referens, 1/474-5143, bender@mkik.hu.

Tavaszi programok a Vámklubbal

A Vámklub tagjai csapatépítő szakmai utat szerveztek nemrégiben Somlóra, ahol meglátogattak egy jövedéki üzemet, megismerkedtek a reduktív és a hagyományos bortermelés alapjaival, a palackos pezsgő készítésével. A kiváló Somlói „Nászéjszakák borából” is ízelítőt kaptak. A mintegy húsz csapattag az utazást, a hegymászást borkóstolón pihente ki.
A származási szakterületen bekövetkezett folyamatos jogszabályváltozások, a vámszakma jövőjét illető nyitott kérdések miatt a Vámklub márciusban tájékoztató előadást szervezett. Zsidi István, a Vámklub elnöke a Magyar Vámügyi Szövetséggel való kapcsolattartás és a megye szakmai képviselete miatt részt vett a már hagyományosan minden évben megrendezett országos vámkonferencián Egerben. Az elhangzott friss információkról a követkő ülésen beszámol.
A somlói kirándulás sikerére tekintettel a Vámklub a Móri vagy a Pannonhalmi borvidék jövedéki üzemeit is meg kívánja látogatni április végén, május elején. A Győri Fővámhivatallal és a Magyar Vámügyi Szövetséggel kialakított együttműködés további erősítése érdekében április végén újabb tájékozató előadást rendez. A témajavaslatokat Pongrácz Balázs, a Vámklub titkára várja, a rendezvényekre is nála lehet jelentkezni a 96/520-213-as és a 20/566-0424-es telefonon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom