Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Rendben zajlottak a matematika írásbelik

Matematikából középszinten 1.281 helyszínen 86.386 diák, emelt szinten 78 helyszínen 3.720 vizsgázó tett érettségit.
13:20 - Rendben  lezajlottak a matematika írásbeli érettségi vizsgák kedden a  középiskolákban - tájékoztatta az Oktatási Hivatal közlése alapján a  szakállamtitkárság kedden az MTI-t.  

Matematikából középszinten 1.281 helyszínen 86.386 diák,  emelt szinten 78 helyszínen 3.720 vizsgázó tett érettségit. Az  oktatási államtitkárság korábbi közlése szerint matematikából  középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román,  spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia,  német és szerb nyelven is volt vizsgázó.  

A matematika tárgy középszintű írásbeli vizsgája 180 percig  tartott. A vizsgázóknak először az I. feladatlapot (45 perc), majd a  II. feladatlapot (135 perc) kellett megoldaniuk.  

Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az  alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott  ellenőrizni. A II. feladatlap két részre oszlik: egyik része három  feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A  másik rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből  a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a  kettő értékelhető.  

Az emelt szintű írásbeli 240 perces volt, szintén két részből  állt, és a vizsgázó - ahogy középszinten is - a rendelkezésére álló  időt tetszése szerint oszthatta meg az I. és a II. rész, illetve az  egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatta.  

Az I. részfeladatsor négy feladatból áll. A feladatok több  részkérdést is tartalmazhatnak. A II. részfeladatsor öt, egyenként  16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell  kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.  

A diákok közép- és emelt szinten függvénytáblázatot (egyidejűleg  akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére  nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt  használhattak.


9:00 - Rendben  megkezdődtek a matematika írásbeli érettségi vizsgák kedd reggel  országszerte, problémáról nem érkezett jelzés sem az Oktatási  Hivatalhoz (OH), sem az államtitkársághoz vagy a kormányhivatalokhoz  - közölte az OH az MTI-vel.

Matematikából középszinten 1281 helyszínen 86.386 diák,  emelt szinten 78 helyszínen 3720 vizsgázó tesz érettségit. Az  oktatási államtitkárság közlése szerint matematikából középszinten  angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb  és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, német és szerb  nyelven is lesz vizsgázó.   

A matematika tárgy középszintű írásbeli vizsgája 180 percig  tart. A vizsgázó először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II.  feladatlapot (135 perc) oldja meg. A feladatlapokon belül a  rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes  feladatok között, és azok megoldásának a sorrendjét is  meghatározhatja.   

Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, ez az alapfogalmak,  definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni. A  II. feladatlap két részre oszlik. Az egyik része három feladatot  tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A másik rész  három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, ezek közül a  vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a  kettő értékelhető.   

Az emelt szintű írásbeli 240 percig tart. Két részből áll, a  vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg a  két rész, illetve az egyes feladatok között, és azok megoldásának  sorrendjét is meghatározhatja. Az I. részfeladatsor négy feladatból  áll; a feladatok több részkérdést is tartalmazhatnak. A II.  részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak  az öt feladatból négyet kell megoldania, és csak ez a négy  értékelhető.  

A diákok közép- és emelt szinten használhatnak  függvénytáblázatot (egyidejűleg akár többfélét is), szöveges adatok  tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt,  vonalzót, szögmérőt, ezekről nekik kell gondoskodniuk. Ezeket az  eszközöket a diákok a vizsga során egymás között nem cserélhetik -  közölte az oktatási államtitkárság.

Előzmények:
A matematika írásbelikkel folytatódnak ma az érettségik, ebből a tárgyból középszinten 1281 helyszínen 86.386 diák, emelt szinten 78 helyszínen 3720 vizsgázó tesz érettségit.

Az oktatási államtitkárság közlése szerint matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, német és szerb nyelven is lesz vizsgázó.

A matematika tárgy középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A vizsgázó először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldja meg. A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja. Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét hivatott ellenőrizni.

A II. feladatlap két részre oszlik: egyik része három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A másik rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

Az emelt szintű írásbeli 240 percig tart. Két részből áll, és a vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja.

Az I. részfeladatsor négy feladatból áll. A feladatok több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.

A diákok közép- és emelt szinten függvénytáblázatot (egyidejűleg akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt használhatnak, ezekről a vizsgázónak kell gondoskodnia. Ezeket az eszközöket a vizsgázók a vizsga során egymás között nem cserélhetik - hívta fel a figyelmet az oktatási államtitkárság.

Olvasóink írták

  • 2. Mankapunka 2012. május 08. 16:16
    „Nem sok mindenre való,azért.”
  • 1. karakter 2012. május 08. 10:39
    „"Matematikából középszinten 1281 helyszínen 86.386 diák, emelt szinten 78 helyszínen 3720 vizsgázó tesz érettségit"

    Kevesen csinálják az emelt szintet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: az elnöki hivatalig ér az oligarchák és fantomcégek világa

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az elnöki hivatalig ér "az oligarchák és a fantomcégek… Tovább olvasom