Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Rendben zajlik a választás

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy eddig semmilyen intézkedésre nem volt szükség. Kampánycsendsértést eddig csak egy Budapest V. kerületi szavazókör előtt parkoló autó miatt jelentettek.
Garamvölgyi László szerint a szavazásnak a rendőri biztosítása a szokásos, semmilyen plusz rendőri erőt nem vettek igénybe és átcsoportosításra sem került sor.

Az elmúlt hetek eseményei miatt azonban az általánosnál nagyobb készültségben van a rendőri állomány Budapesten. Több intézményt, közteret fokozottan biztosít a rendőrség. Ilyen a Kossuth tér, a Szabadság tér, az MTV-székház, a rádió és a Köztársaság tér. Garamvölgyi László elmondta: rendkívüli eseményre nem számítanak a nap folyamán.

***

Kampánycsendsértést állapított meg vasárnap délelőtt az V. kerületi Választási Bizottság. Egy panaszos azt kifogásolta, hogy az egyik szavazókör elé szombaton a Fővám téren egy olyan autó parkolt, amelynek oldalán kép és felirat szólít fel az egyik helyi szervezet jelöltjének támogatására. Rónaszéki László, a kerületi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a testület egyetértett a panasszal.

A kerületi választási bizottság határozata ellen 3 napon belül lehet panaszt benyújtani, amit a Fővárosi Választási Bizottság bírál majd el. A választási iroda vezetője közölte azt is, hogy a Kossuth téren zajló kulturális rendezvénnyel kapcsolatban semmilyen panasz nem érkezett a választási bizottsághoz a délelőtti órákig.

(Forrás: MTI)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zamat-kávé és Szent Johanna

Milyen testi és szellemi táplálékkal éltek, hogyan töltötték hétköznapjaikat és gondolkodtak ötven… Tovább olvasom