Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Rendőri akció az utakon

Folytatás az 1. oldalról.

Holló Sándor ezredes, rendőrkapitány elmondta, hogy az akció egyik célja a közlekedésbiztonság javítása mellett a bqnelkövetők felderítése, ezért szúrópróbaszerqen átvizsgálják a jármqvek utas- és csomagtereit. A teherautók ellenőrzésénél a közlekedési hatóság bevonásával tengelyterhelést mérnek.
Tavaly nőtt a balesetek száma, 2002-ben 993, tavaly 1753 anyagi kárral járó eset történt. Halálos kimenetelq öt éve 34, 2005-ben 18, tavaly 25 volt a győri kapitányság területén. A kapitány megjegyezte, míg öt évvel ezelőtt 12–15 ezer autót regisztráltak Győrben, mostanra ez a szám 60 ezer körül van.
– A városon belül történt balesetek számának növekedése részben a közlekedési nagyberuházásokból eredő forgalomtechnikai változásokból ered. A Fehérvári úti, illetve a Budai úti körgeometriás csomópontok, illetve az aluljáró átadása a közlekedők számára eddig ismeretlen változásokat hoztak – magyarázta Holló Sándor. 2004-ben 5, a következő évben 4, 2006 első félévében a körforgalom átadásáig egy, míg az üzembe helyezéstől év végéig 27 sérülés nélküli baleset történt a Fehérvári úti csomópontban. Ugyanez a Budai úti (Árkád) csomópontban: átadás előtt 1 könnyq sérültes, 2 sérülés nélküli, átadástól év végéig 22 sérülés nélküli, főként koccanásos baleset történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenöt éve fújnak

Jubileumi koncertre készül a soproni Juventus Koncert Fúvószenekar. Az úttörőzenekarból… Tovább olvasom