Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Reményt ad a szeretet

Csonka Viktor már iskolába jár. Nagy öröm ez szüleinek, hiszen a tízéves kónyi kisfiú rendellenesen fejlődött szívvel, szürke hályoggal és sérült hallással született.
Remény, hit és állhatatosság nélkül nem jutottak volna idáig. Ez visszhangzik az édesanya, Csonka Zoltánné szavaiból. A fiatalasszony Viktor világra jötte után tudta meg, hogy az újszülött egy, a terhesség alatt nem észlelt rubeólafertőzés következményeit hordja szervezetében (Naponta kell újraépíteni a reményt – Kisalföld, 2002. július 2.). A szülők orvostól orvosig jártak a kisfiúval. Kitartásuknak meglett az eredménye: a gyermek szíve rendbe jött, szemüveget kapott és digitális hallókészüléket. Bölcsőde után Viktor a győri Apor-óvodában talált megértő közösséget (Kis lépés, nagy öröm – Kisalföld, 2003. január 20.).
– Az óvodában sok más mellett a türelmet és az alkalmazkodást is megtanulta. Hálával gondolok az óvó nénikre, akik nem mindennapi szeretettel voltak irántunk, de hálás vagyok a gyerekeknek is, akik elfogadták Viktort – mesélte az édesanya. – Most a Radó-iskolába jár, ahová egy kétségek közt végigizgult nyár után, kezünkben az

autistakutató csoport szakvéleményével kezdhettük a tanévet. Nagyon megnyugodtunk, mert Viktor egyre jobban megszokta az új rendet. Megterveztük a leggyorsabb útvonalat Kónyból Győrbe, a József Attila utcába és az ideális időbeosztást, ahogy a napunkat megszervezzük. Mi vagy ki ad rendíthetetlen erőt még tíz év után is? Ezt azoktól kapom, akik mögöttem állnak. A férjemtől, a szüleimtől, az anyósomtól. A tőlük kapott biztatást, derűt és szeretetet adom tovább gyermekünknek. Saját keresztem hordozásában tapasztaltam meg: Isten nem azért van, hogy ne történjen rossz velünk. Nem ő adja sem a jót, sem a rosszat, de mikor az ember – mint mi Viktorral – nehéz helyzetbe kerül, „véletlenekkel” adja tudtunkra, hogy mellettünk áll, segít nekünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

csak az abda büntetett

Tovább olvasom