Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Rekordvízszint Körmendnél

Az eddig mért legmagasabb szinten, 519 centiméteren tetőzött a Rába péntek délelőtt Körmend térségében; a folyó vízállása 14 centiméterrel haladta meg az 1965-ben mért értéket - tájékoztatta Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese az MTI-t.
 
Körmend környékén nagyobb tetőzés már nem várható, az árhullám levonulóban van. A folyó mentén kiépített töltés megfelelő védettséget nyújt a városnak, de egy kisebb településrészen - amit csak egy alacsonyabb, másodrendű töltés védett - 500 méter hosszúságban homokzsákokból nyúlgátat kellett kiépíteni.

Nagyobb településrészek már nem kerülhetnek víz alá, de Körmend alatt több olyan település is van, ahol az ártérbe nyúló egy-két szélső házat még elérheti a víz. Ezekben a falvakban nincsenek töltések, ezért a házakat homokzsákokkal veszik körül. Az önkormányzat kérésére szaktanácsadókat is küldenek a helyszínre.

Jelenleg az vízügyi igazgatóság 85 szakembere, a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai, valamint a települések önkéntes segítői, helyi lakosok dolgoznak a Rába mentén - közölte az igazgatóhelyettes.

Hozzátette: a térségben az éjszaka folyamán több mellékutat is lezártak, így továbbra sem lehet közlekedni az országhatár és Pinkamindszent, a Vasalja-Kemestaródfa, a Molnaszecsőd-Döröske, a Csörötnek-Röntök, a Csörötnek-Vasszentmihály és a Csákánydoroszló-Halogy közötti úton.
Kétszáz méter hosszúságú nyúlgátat építettek ki a 86-os út egy alacsonyabb szakaszán, a Csörnöc-híd felől Nádasd irányába. Ezen a szakaszon így nem került sor útlezárásra, így elkerülhető volt az egész megyét érintő közlekedési káosz - közölte Gaál Róbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ha fájdalmak árán is, de lépni kellett˝

Magyarország - Az idei év nehéz lesz, jövőre azonban az ideihez hasonló visszaesést nem élnek meg a… Tovább olvasom