Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Rekordszámú látogatót vonzott az idei EFOTT

A Miskolctapolcán rendezett fesztiválra több mint 91 ezren váltottak jegyet. A Miskolci Egyetem rektora szerint a sajtóban megjelentekkel szemben az intézmény korrekt és vendégszerető házigazdája volt a rendezvénynek.
A Color party koncertjével és az eddigi legmagasabb látogatószámmal búcsúzott vasárnap Miskolctapolcától az EFOTT, amelyre idén összesen 91 ezer 193-an váltottak jegyet, megdöntve ezzel a tavalyi, 88 ezres rekordot - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A legnagyobb tömeget a nagyszínpad fellépői, köztük a Tankcsapda, a Kiscsillag, a Quimby, az EDDA, a The Carbonfools, a Punnany Massif és a Brains mozgatták meg.

A sajtóban az elmúlt napokban megjelent, hogy a Miskolci Egyetem (ME) és a szervezők között a bérleti díjról kialakult vita miatt majdnem meghiúsult az idei rendezvény. Mint írták, annak ellenére, hogy az egyetem rektora korábban nyilatkozott is arról, hogy ingyen biztosítják a helyszínt, júniusban már 3 millió forint plusz áfa bérleti díjat kértek érte és az esetleges károk fedezeteként 10 millió forint kauciót is igényeltek. Kriza Ákos polgármester közbenjárására végül 1,5 millió forint bérleti díjban állapodtak meg, az esetleges károkra pedig a Miskolc városának tulajdonában lévő holding adott garanciát. Az egyetem ugyancsak elállt az esemény rendezését lehetővé tevő 7,8 millió forintos házigazdai marketingszerződéstől is, amelyet végül a Debreceni Egyetem vett át.

A Miskolci Egyetem rektora, Torma András hétfői közleményében rámutatott arra, hogy a tavaly szeptemberben kiadott szándéknyilatkozat a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatának szólt, nem pedig az EFOTT Kft.-nek. Mint hangsúlyozta, a vonatkozó hatályos jogszabályok tiltják, hogy költségvetési szerv a vagyonkezelő szervezeti egységén kívüli, harmadik személynek ingyenesen adjon használatba területet. Erre tekintettel a lehető legalacsonyabb bérleti díjért, kevesebb mint 2 forint/négyzetméter/nap áron adták bérbe a 156 ezer négyzetmétert meghaladó területet az EFOTT Kft.-nek. A bérleti díj összege a tárgyalások során nem változott, csak a terület lépcsőzetes birtokbavétele miatt csökkent az eredeti 3 millió forintos bérleti díj 1,5 millióra.

Hozzátette, hogy az állami vagyon kezelőjeként köteles biztosítani a területen okozott károk megtérülését, ezért került bele a bérleti szerződésbe a kaució.

A marketingszerződésről Torma András azt írta, hogy az idők folyamán készült több megállapodás-tervezet szerint az ME-nek 7,8 millió és 2,8 millió forint plusz áfa közötti összeget kellett volna fizetnie az EFOTT Kft. részére. Az egyetem a legalacsonyabb összeg mellett foglalt állást, tekintettel részben arra, hogy a 7,8 millió forint meghaladta volna az éves beiskolázási költségüket. Ezt azonban az EFOTT Kft. július közepén kelt levelében elutasította.

"Álláspontunk szerint a Miskolci Egyetem marketingszerződés hiányában is korrekt és vendégszerető házigazdája volt a rendezvénynek" - fogalmazott a rektor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baltával támadt a 36 éves férfira - fotó

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A 21 éves gyanúsítottat őrizetbe vették. Tovább olvasom