Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Rekordösszegek fejlesztésre

Nyúl keleti területén, a határban, az egykori gazdasági majorban a befejezéshez közeledik a németországi Hefter cég új üzemcsarnokának építése és betelepítése. A Hefter Hungária Kft. Nyúl egyik legnagyobb vállalkozása, de idővel feltehetően mindenképpen a legnagyobb lesz.
Minden korábbinál nagyobb összeget, több mint négyszázmillió forintot költött tavaly Nyúl fejlesztésekre. Ebből a legnagyobb summa az iskolai, óvodai napközi konyha és étkező volt, ami egymagában mintegy 270 millió forintot vitt el, az iskola számítógépes fejlesztése pedig 100 mil-

lióba került. Az előbbire éveken át gyűjtögette a település a forintjait. Még utakra is sikerült költeni mintegy 30 milliót. Segítette a nyúli törekvéseket a költségvetés, kapott pénzt az uniós pályázatok útján is. Soós Lajos polgármester azt mondja, aligha lesz mostanában hasonló fejlesztésekben gazdag évük, mint 2005 volt.
A vállalkozók településeként is emlegetett Nyúlra tavaly nyáron Németországból érkezett új betelepülő. A Hefter Hungária Kft. gyártócsarnoka rövidesen elkészül és megkezdik a gépek betelepítését is. A finommechanikai termékeket előállító cég kizárólag exportra dolgozik. Munkaigényes egyedi termékeket állít elő. Munkatársainak felvétele és betanítása a múlt év végén megkezdődött. A társaság az induláskor 50–60 embert foglalkoztat majd és a későbbiekben a most készülőhöz hasonló további három gyártócsarnokot szán Nyúlra a német vállalkozás. A helyi önkormányzatnak több mint 300 vállalkozó fizet adót. A most alakuló ipari övezethez, ahova települt a Hefter cég is, a településen kívül vezetnek és építenek új utat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az iráni atomdossziéról egyeztetnek ma Londonban

Az iráni atomdossziéról egyeztetnek ma Londonban az EU-trojka (Nagy-Britannia, Franciaország,… Tovább olvasom