Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Rekord gyenge a forint

A forint 287,50 forintra gyengült az euróval szemben kedden reggel a budapesti bankközi piacon, ez újabb történelmi rekordnak számít, ilyen magas forint/euró árfolyamot még sohasem jegyeztek.

A forint 287,50/80 forintra gyengült az euróval szemben kedden reggel a budapesti bankközi piacon, ez újabb történelmi rekordnak számít, ilyen magas forint/euró árfolyamot még sohasem jegyeztek.
A forint már hétfőn este is rekord gyenge árfolyamot ért el az euróval szemben a nemzetközi devizapiacokon, az eurót hét óra előtt 286,75 forinton jegyezték.

A forint ezt megelőzően a 2008 október 23. és 26. közötti hosszú magyarországi kereskedési szünet alatt állította be 286,40 forintos árfolyammal rekordját a nemzetközi devizapiacokon.

Kedden reggel tovább gyengült a forint, és a pesszimista nemzetközi piaci hangulatban a kereskedők napközben további gyengülésre számítanak. A várakozások szerint a 289-290 forintot is elérheti az euró árfolyama.

Olvasóink írták

 • 17. load 2009. január 22. 19:00
  „15. Poltergeist
  Ha én keresném a pénzedet, az neked túl sokba kerülne.
  De - olvasom, munka nélkül vagy - vállalkozásod nincs, így nem is tudnál alkalmazni.
  A második mondatodban felvetett ajánlatodon ezért talán túl is léphetnénk.
  Látom nem értetted meg az ajánlásomat, ezért segítek.
  Próbálj elszakadni a politika játszmáitól, és ne képzeld azt, hogy szerencsétlen sorsodért valamelyik párt, kormány, miniszterelnök, politikus a felelős!
  Akik semmit nem tesznek magukért, mert úgy gondolják, hogy rajtuk kívülálló okból, egy nekik nem tetsző rezsim áldozatai, azok azt kapják, amit kaphatnak.
  A problémákat, amiktől csak úgy szabadulhatnak, ha elhitetik magukkal, ha változik a kormány, lesz jó állás, magas fizetés, boldog feleség, okos gyermekek és szép autó.
  Nem lesz.
  Aki most így gondolkodik az lúzer, és az is marad.
  A rossz táncost a tökei zavarják - tartja egy orosz közmondás.”
 • 16. albatrosz 2009. január 22. 14:10
  „Ha adósságot,adósságra halmozó kormányunk lemondana, egy óra mulva 1eu csak 200 ft lenne!”
 • 15. Poltergeist 2009. január 22. 11:05
  „load -->hogyan tovább érdekel...---->szerinted kit nem???
  Az ember vagy kifogást és bűnbakot keres, vagy pénzt.--->pénzt kereshetsz nekem is mert ha így megy tovább ha hat kezem lenne se tudnák elhelyezkedni.
  kifogást--->kicsit olvazsd végig az írásodat mást nem olvasok mint kifogást.
  bűnbakot--->bűnbak mindíg van meg bűnös is csak az a baj,hogy a bűnös is csak bűnbak marad a legtöbb esetben.
  szóval kicsit értékeld át amit írtál mert ezt egy az egybe vissza lehetne küldeni amit nekem címeztél .”
 • 14. load 2009. január 22. 00:43
  „12. PrettyWoman
  Jó olvasni, hogy egyetértesz velem.
  Köszönöm.”
 • 13. load 2009. január 22. 00:42
  „11. Poltergeist
  "Hitetlenek!!!
  Gyúrcsány köcsög megmondta!!!Lassan írom,hogy értsd!!!
  Nem kell félni,nem fog fájni!!!---Mi???"
  Lehet visszanézni, átkozódni, forradalmat csinálni, de engem inkább a hogyan-tovább érdekel.
  Az ember vagy kifogást és bűnbakot keres, vagy pénzt.”
 • 12. PrettyWoman 2009. január 21. 15:29
  „load! Nagyon tetszett a hozzászólásod. Tényszerűen, józanul leírtad a dolgokat. Mentes a fröcsögéstől és az indulatoktól. Ráadásul közérthető. Legalábbis ha én megértem, akkor mindenki.
  Egyébként a fene tudja, melyik a jobb/rosszabb. Én voltam vállalkozó. Én is minimálbér után adóztam (pedig már régen volt), de így is marha sokat kellett fizetni mindenfélére. Alig maradt belőle gyakorlatilag. Ráadásul én csak a kiadásokkal tudtam operálni, a bevételemről számlát kellett adni, tehát ott semmit nem lehetett sumákolni. Én azt nem tehettem meg, amit egy fodrász vagy kozmetikus. Ők ugyanis soha nem adnak számlát (nemcsak nekem nem, de még életemben nem láttam egyszer sem, hogy adtak volna valakinek). Na most így nyilván nem az egész bevétele lesz publikus. Na mindegy, nem bántom őket, ha ez lenne a foglalkozásom, én is biztos azt csinálnám. Szóval nagyon sok fizetni való volt. A költségeknél meg mindenbe beleszólnak. Ráadásul a könyvelőm (épp akkor váltottam) elrontotta a bevallásom. Nyakamba szakadt egy ellenőrzés. Én meg gyakorlatlan piskóta lévén - szörnyen ostobán viselkedtem. Amíg élek, nem felejtem el, mekkora balekot fogtam a személyemben. Elég nagy tanulópénzt fizettem érte. Igaz, nem is maga a büntetés volt a legrosszabb, azt valahogy részletre kinyögtem. Hanem az eljárás, a stílus, hogy kivettek a munkából, rángattak naponta, zaklattak. Én meg sajnos nem voltam tisztában a jogaimmal. Ma már okosabb lennék. De nem szeretnék vállalkozni, az az igazság. Viszont, ha kinyitom az újságot, szinte már csak olyan "állásokat" ajánlanak, amit csak vállalkozóként lehet végezni és általában jutalékos rendszerű. Tehát a bevétel olyan bizonytalan, mint a kutya vacsorája, csak a költség a biztos. Ezzel viszont nem vagyok előbbre. A költségvetési intézmények manapság nagyon zárt láncúak lettek. Legalábbis én így tapasztalom. Oda bekerülni szinte lehetetlen. Nem is nagyon olvasni üresedésről. Ha mégis, a megadott számon senki nem veszi fel a telefont. Ha mégis, úgy beszélnek az emberrel, mint a kutyával.”
 • 11. Poltergeist 2009. január 21. 14:53
  „Hitetlenek!!!
  Gyúrcsány köcsög megmondta!!!Lassan írom,hogy értsd!!!
  Nem kell félni,nem fog fájni!!!---Mi???
  Stabilak vagyunk mint detonátoron a rövidzárlat!!!
  Dübörög a gazdaság!!!-->Ja lefele a lejtőn aztán meg sem állunk a lejtő alján található kőkorszaki maradványokig.
  Amúgy meg teljessen mindegy milyen intézkedéseket hoznak.Aki világossan és elfogultságok nélkül tekint vissza az elmúlt évekre annak tökéletessen kibontakozik,hogy ez az egész politikai vezetés munkásságának gyakorlati szerepe egyenlő a nagy nullával,sőt szerintem a minusz jelet elé is lehetne tenni.És érdekes módon úgy gyarapszanak a millióik,hogy az még csak az adóbevallásba sem szerepel.Ez az ország ha csoda történne is minimum 20 év kellene mire lassan elkezdeni észheztérni.Csak az a baj,hogy mi nem térünk észhez és hadjuk,hogy azt csináljanak a néppel amit akarnak.De fel a fejjel emberek a remény hal meg utoljára!!!/aztán mi:D/”
 • 10. load 2009. január 21. 13:35
  „9. jockey
  A turista hosszú U-val írva sem kisebb merénylet a magyar nyelvvel szemben, de - mert - láttam én már nyertes színigazgatói pályázatot kritikátlan helyesírással írva (és akkor a bírálók azt mondták, hogy a tartalom a fontos), járjunk el mi is így!
  Ha csak a helyesírását firtatod, akkor a tartalmi részével egyetértesz.
  Nemde?”
 • 9. jockey 2009. január 21. 11:30
  „4. iparos

  Teljes mértékben igazad van! A műveletlent valóban könnyű becsapni, túl könnyű! Lásd: "külöMbözetet"!”
 • 8. mindigatutit 2009. január 21. 09:49
  „ungi
  lehet,hogy minimálbérre van bejelentvem,de a duplája után fizeti a járulékokat.annak is nézz utána,ha már ennyire szidod a vállalkozókat,hogy ezen kívül még milyen adókat kell fizetni.meg fogsz lepődni”
 • 7. ungi 2009. január 21. 05:35
  „A reformokat elkezdeni nem 2002-ben, hanem a rendszervaltaskor kellett volna mar. De hat az elözö idöszakokban sem nagyon törtent semmi. Az, hogy most ilyen valutaarak vannak, meg nem a kormany hibaja, reklamalni Amerikaban lehet.Nalunk a baj csak annyi, hogy nincs tartalek. Ha a reformokat mar korabban elkezdtek volna, ha az emberek megertettek volna a lenyeget (pl. 300 ft-os vizitdij,) , ha mindenki nem a sajat penztarcajat nezne, becsületesen adozna, lenne az allamnak normalis bevetele, akkor nem itt tartanank. Sokszor leirtam mar, mennyire sajnalom a szegeny vallalkozokat, akiknek havi hatvanezerböl kell megelniük. Ez utan az összeg utan adoznak, fizetik a TB-t. Nem egy, es nem kettö ilyen van. Minden alkalmazott minimalberböl el, (a többit feketen zsebbe), ök is ez utan az összeg utan adoznak, fizetik a TB-t. Ezen kellene valtoztatni. Ne a kormanyt szidjuk, hiszen mi emberek vagyunk a felelösek azert, hogy itt tartunk. Szemleletvaltasra lenne szükseg, de ahhoz, hogy ezt megertsek az emberek, meg nagyon sok idönek kell eltelnie. Addig meg nem is fog jönni a Kanaan!”
 • 6. load 2009. január 21. 02:19
  „5. Angel40
  Ugye magad sem gondolod komolyan, hogy iparos a 300 forintos vizitdíjjal akarná betömögetni a költségvetés réseit?
  Ő csupán arra utalt, hogy a forint azért gyengül, mert devizában vagyunk eladósodva. Nem csak a lakosság, de az állam is.
  Az állam azért, mert túl sokat költ az egyébként sem hatékony oktatásra, egészségügyre, közszférára, fizet a bérekhez viszonyítva magas nyugdíjat, lakások kamattámogatását, gázár támogatást, szociális segélyeket, családi pótlékot rá nem szorulóknak is. Erre a pénzt a termelő szférától vonja el, őket nyúzza meg, ezért nem tudnak fejleszteni, beruházni, versenyképesek lenni.
  Reformok kellenének, mert a nagy elosztó rendszerek zabálják a pénzt, drágán működnek, az emberek meg még csak nem is elégedettek velük.
  Ezeknek a reform lépéseknek lett volna első bátortalan kezdeményezése az iparos által szóbahozott vizitdíj. Csak azért, hogy a racionális mértékre csökkentse az orvos látogatások számát és az egészségügy igénybevételének mértékét. Eredményeként az egészségügyi kassza a rendszerváltás után először lett (egy évre) szufficites.
  Valakik azonban felcukkolták az istenadta népet, hogy ne vállalják még ezt a jelképes (egy doboz rosszabb cigaretta ára) öngondoskodást sem, és három és félmillióan lóbáltak be a kormánynak március 9-én.
  A töketlen, gyáva kormány és pártja beijedt, és azóta csak hadovál a reformokról, a kiadás csökkentésről, és nem csinál semmit.
  Pedig kellene, de sürgősen.
  Mert a költségvetés tovább nyeli az adóforintokat, a termelő szféra kirabolva érzi magát, a nép meg földönfutónak és megnyomorítottnak.
  Az igazán nagy baj az, hogy ,,a műveletlen, hozzá nem értő embereket" nem csak a milliós deviza alapú hitelekre tudták rábeszélni.
  Ráadásul még ezek után sem értik, hogy miért gyengül a forint.”
 • 5. Angel40 2009. január 20. 23:27
  „Kedves iparos!
  Folytatva kissé másképp gondolatodat, a műveletlen, hozzánem értő embereket könnyű volt rábeszélni a több tiz milliós deviza alapú hitelekre. A különbözettel mindenkinek ott a szerződés kötéskor kellett, hogy szembesüljön, melyre hosszú távon nincs garancia, hogy az árfolyam, csak kedvezően alakul mindig.
  A 250 milliárdos kiadás, mely tudomásom szerint a közszféra 13. havi juttatásainak fedezetéhez szükséges a 300 Ft-os vizitdij eltörlésével, hogy tudtad volna megoldani? Amennyiben 10 millió lakos évi 20 alkalommal minden egyes állampolgárt a kisgyerekeket is beleszámolva járt volna orvosnál, még akkor is csak 60 milliárd Ft-ot tudott volna nem a kormány, hanem az orvosok zsebre rakni.
  Ehhez meg 2004 óta csupán a Gyurcsány kormányának van köze, hisz a kormányzás az ő kezükben van.
  Arra tettek eskűt, hogy a legjobb tudásuk szerint fognak kormányozni, hát tessék megmutatni mit tudnak a nép megnyomorításán, földönfutóvá tételén kívül! Húzzon bele Feri és bandája!”
 • 4. iparos 2009. január 20. 22:03
  „SAmu!

  Talán nem kellett volna annak idején a 300-Ft-ot leszavazni. Most nem lenne 250 milliárd a költségvetés hiánya.
  A müveletlent könnyü volt becsapni, de most nagy részben ök szivják a kölcsönök miatt! Kérjétek Viktortol a külömbözetet!”
 • 3. SAmu 2009. január 20. 20:13
  „De a kormány a helyén van, dolgozik értünk és a gazdaság dübörög. !
  Még így is olcsóbban lehet alapélelmiszereket vásárolni Ausztriában...”
 • 2. tomorprof 2009. január 20. 12:27
  „Őrület!! Ma vették le a törlesztést a számlámról, és 40%-al több, mint szokott lenni!! Nem is volt rajta annyi!!!”
 • 1. zsiros 2009. január 20. 11:13
  „Nagyon helyes!!!Legalább az is kap egy kis elégtételt,akinek eladták a munkahelyét és hasonlót csak a határ túlsó felén talált...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok szén fogyott, de nincs hiány

Győr-Moson-Sopron megye - Nem elsősorban a gázhiány, sokkal inkább a folyamatosan emelkedő… Tovább olvasom