Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Rejtélyes módon Máltán bukkant fel Sarkozy Moszkva megkésett

az elnöki gratulációval

Korzika–Moszkva MTI
A francia elnökválasztáson aratott győzelmének másnapján Nicolas Sarkozy a legnagyobb titokban Máltára repült családjával, miközben a francia sajtó úgy tudta: Korzikára vonul vissza néhány napra.
Érkezéséről sem a máltai kormány, sem a francia nagykövetség nem tudott, de a repülőtéri hatóságok azonnal felismerték az előző nap megválasztott új francia államfőt és értesítették a világsajtót.
Eközben háromszázhatvanöt gépkocsit gyújtottak fel Franciaországban keddre virradóra, az elnökválasztás utáni második éjszakán. A rendőrség kedd délután megvont mérlege szerint 160 személyt állítottak elő, többségük szélsőbaloldali körökhöz tartozik, és a rendfenntartó erők egy tagja megsérült.
Érdekes, de megválasztása után csak 48 órával gratulált Sarkozy választási győzelméhez az orosz államfő, reményét fejezve ki, hogy „erősödni” fognak a kétoldalú kapcsolatok.
Az orosz államfő üzenetet küldött Jacques Chirac leköszönő francia elnöknek is, akit barátjának nevezett, és akinek méltatta az orosz–francia kapcsolatok fejlesztése érdekében kifejtett „személyes erőfeszítéseit”.
Orosz elemzők nem tartják kedvező előjelnek az orosz–francia kapcsolatok szempontjából, hogy a Kreml két teljes napig halogatta a reagálást a francia konzervatív elnökjelölt választási győzelmére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen ülne Mercibe, de fejleszteni kell

A legtöbb embernek csapás, ha megszűnik a munkahelye, Németh István annak köszönheti szerencséjét, azaz hát annak a szerencsének maga volt a kovácsa. Nehézgépkezelőből vált aranykoszorús gazdává, lett az év biogazdája. Tovább olvasom