Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Rejtélyes eltűnések: többeket dobhattak a Dunába a Hajógyári-szigeten

A Hajógyári-szigeten jóval több ittas, vagy renitensnek tartott fiatalt vetettek a Dunába a szórakozóhelyek biztonsági emberei, mint ahányról eddig tudni vélték.
Az elmúlt években a Hajógyári-szigeten történt rejtélyes eltűnések ügyében eljáró nyomozócsoport szerint jóval több ittas, vagy renitensnek tartott fiatalt vetettek a Dunába a szórakozóhelyek biztonsági emberei, mint ahányról eddig tudni vélték - írta a Népszabadság szerdán.

A lap szerint a fiatalokat a vízbe hajítás előtt bántalmazták, leszedték a nadrágjukat, ám legtöbbjük nem volt annyira ittas és/vagy nem kapott akkora verést, hogy ne tudott volna kimenekülni a folyóból. A rendőrség még mindig várja azoknak a jelentkezését, akiket az elmúlt években a Dunába dobtak vagy bántalmaztak a Hajógyári-szigeten, ám az áldozatok többsége továbbra is tart a sziget teljhatalmú urának tartott V. László biztonsági embereitől - írta a Népszabadság egy rendőrségi illetékesre hivatkozva.

A maffiavádak miatt előzetes letartóztatásban lévő V. László ügyvédje azt mondta: védence nem tudott arról, hogy a renitens vendégeket a Dunába dobták volna, naponta jelentették neki a rendkívüli eseményeket, de csak annyiban, hogy itt vagy ott "balhé volt, de megoldották". Nagy Gábor kérdésesnek nevezte, hogy voltak-e vízbe dobások, értesülése szerint egy új szakértői jelentés megkérdőjelezi azt a korábbi rendőrségi állítást, hogy a tavaly decemberben a Dokk diszkóból eltűnt, majd a Dunából holtan előkerült fiatalembert a biztonságiak a Dunába dobták.

A rendőrség sértettek és tanúk jelentkezését várja

Elképzelhetőnek tartja rendőrség, hogy valóban voltak olyan emberek, akiket bántalmaztak, esetleg a Dunába is dobhattak a Hajógyári-szigeti szórakozóhelyek biztonsági őrei, ezért sértettek és tanúk jelentkezését várják.

A Népszabadság szerdai számában azt írta: az elmúlt években a Hajógyári-szigeten történt rejtélyes eltűnések ügyében eljáró nyomozócsoport szerint jóval több ittas, vagy renitensnek tartott fiatalt vetettek a Dunába a szórakozóhelyek biztonsági emberei, mint ahányról eddig tudni vélték. A lap szerint a fiatalokat vízbe hajításuk előtt bántalmazták, leszedték a nadrágjukat, ám legtöbbjük nem volt annyira ittas és/vagy nem kapott akkora verést, hogy ne tudott volna kimenekülni a folyóból.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a napilap írására reagálva az MTI-nek azt mondta: elképzelhető, hogy vannak olyan emberek, akiket valóban bántalmazhattak, esetleg a folyóba is dobhatták, de eddig sem tanúként, sem sértettként nem jelentkeztek a rendőrségen.

A dandártábornok hangsúlyozta: azért tartja a rendőrség rendkívül fontosnak az ilyen tanúk vagy sértettek jelentkezését, mert vallomásukkal, információjukkal segíthetnék a Hajógyári-szigeten történt halálesetekkel kapcsolatos nyomozást.

Garamvölgyi László azt mondta: a rendőrség indokolt esetben a tanúk, vagy a sértettek zárt adatkezelését, esetleg személyi védelmét is biztosítja, különösen fontos esetben pedig akár a tanúvédelmi programba is bekerülhetnek.

Az ORFK szóvivője emlékeztetett: külön nyomozócsoport vizsgálja a Hajógyári-szigeten és környékén történt három halálesetet és egy eltűnési ügyet; két esetben emberölés miatt folytatnak eljárást, és két gyanúsított van előzetes letartóztatásban.

A dandártábornok ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2006 februárjában a Hajógyári-szigetről nyomtalanul eltűnt Strehó Gergelyt továbbra is eltűntként kezelik, körözése érvényben van, de eltűnésének ügyében is megindult az emberölés gyanúja miatti eljárás. A hat évvel ezelőtti üggyel kapcsolatban is várják a tanúk jelentkezését.

Olvasóink írták

 • 16. Tumbanu 2012. szeptember 27. 08:53
  „aki odamegy vállalja a kockázatot. nem kell ragozni. mindenki tisztában van azzal, hogy egy poros, koszos, sátor mellé ürítő embertömeg közepébe kerül, ahol gyakori a balhé. nem sajnálkozni kell”
 • 15. dsj 2012. szeptember 26. 19:24
  „Mekkora dandárja lehet Garamvölgyinek? Tiszta őrület!”
 • 14. ekkenekepen 2012. szeptember 26. 18:45
  „az egész tetves kuplerájt már rég be kellett volna záratni, aztán menjen oda hangulatot szítani ez a <moderálva>. ha volna igazság kötelet kapna, és mindenki boldog.”
 • 13. AranyKözépút 2012. szeptember 26. 18:35
  „Én tuti nem jelentkeznék...egyik holló a másiknak.....”
 • 12. ATX 2012. szeptember 26. 17:47
  „"Valamit visz a víz..."”
 • 11. Mankapunka 2012. szeptember 26. 16:08
  „Mindig is azok kerültek a vízbe,akik mindig is "sokat" tudtak valakiről,és félő volt,hogy eljár a szájuk.

  Vagy lehet,hogy fenyegetőztek,hogy majd beköpik őket,és láss csodát,ők előbb köptek a Dunába.

  Persze,mindig csak úgy poénból dobálózósdit játszottak a biztonságiak. Ki tud messzebre dobni?”
 • 10. plaane 2012. szeptember 26. 13:45
  „5.accelerator! Te is köttetsz majd követ magadra,ha netán téged kerítenek sorra? Jó nagyot?”
 • 9. verembele 2012. szeptember 26. 13:41
  „Tisztelettel:
  Én régivágású (annyira régi, hogy már be is hegedtem) Élőlény vagyok, kicsit magasabb fokon mint a legközelebbi rokonaink a majmok. Ezért nem is igazán értem a "sziget" varázsát. Fiatalabb ismerőseim, akik rendszeresen látogatók eme kultúrhelyen, elhitetik velem, hogy a "világkommunikáció része" ez a rendezvény...Hm..Kinek????
  Hírek: kábszer, kur.r.va, pia, maffia, rendbontás, stb. Visszatérésük után már akár 85dB. hangerővel is tudtam kommunikálni velük, mert e tartomány alatt egy hétig süketek voltak.....kell ez nektek..kell...
  Egyébként meg azért dobáltak embereket a vízbe, mert tisztálkodni máshol nem igen lehetett.........
  Aki belefulladt, miért nem vitt magával szappant..Tudhatnánk már, ilyen helyeket a Maffia üzemeltet.(kormány is)
  Üdv.”
 • 8. öröksoproni 2012. szeptember 26. 13:23
  „Szerintem meg az nem szórakozás, hogy részeg drogosok közt tölti valaki az estét, csupán ezekkel a szerekkel bírható hangeffektusok hatása alatt. Ezzel persze nem a tufa kidobóembert mentem fel.”
 • 7. Catherina 2012. szeptember 26. 12:06
  „én meg elhiszem!! vajon miért????”
 • 6. plaane 2012. szeptember 26. 10:58
  „Azért jó lenne tudni,mi zajlik a Kisalf soproni szerkesztőségében,minek okán a soproni kommentek mindahányan az Ikvában végzik?!”
 • 5. accelerator 2012. szeptember 26. 10:24
  „Ezt nem így kellett volna! Ez nem helyes eljárás! Előtte követ kellett volna kötni mindegyikre..”
 • 4. Tumbanu 2012. szeptember 26. 09:45
  „győrben is volt már ilyen, anno a mayo nevű helynél. mi ebben az extraság?”
 • 3. Hyppolit 2012. szeptember 26. 09:35
  „Talán túl sokszor olvasták el a Pál utcai fiúk c. könyvet, és megtetszett Áts Feriék Nemecseket megfürdető ötlete.
  Tehát úgy látszik, hogy nem újkeletű "dorgálási" módszer ez, sajnos a regényben is halál lett a vége, mégha áttételesen is...primitív megoldás”
 • 2. csabi710 2012. szeptember 26. 08:52
  „Ha tényleg ezt csinálták, akkor őket kellene összekötött kézzel beledobni a Dunába!”
 • 1. tati 2012. szeptember 26. 08:16
  „nem kell itt halálbüntetés,ugye????
  engedd el a gyerekedet buliba,aztán horgászjeggyel kifoghatod....
  eszméletlen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azerbajdzsán budapesti képviselete még mindig kap fenyegető leveleket

Az örmény terrorszervezetek nemcsak a budapesti követséget, de Azerbajdzsán más országokban lévő… Tovább olvasom