Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Régiók, megyék az M9-ért

Dunántúl - Együttműködési megállapodást kötött a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a nyugat-dunántúli idősügyi szervezetekkel. Dunántúli régiók és megyék tanácsai pedig közös szervezetet alapítottak az M9-es autóútért.


A regionális fejlesztési tanács és az idősügyi szervezetek együttműködésének egyik legfontosabb célja, hogy az idősebb korosztály aktív tagjai számára lehetővé váljon a regionális politika, az európai integráció, az új évezred kihívásaira történő összehangolt válaszadás lehetőségeinek megismerése. Így biztosítva azt, hogy az érdeklődő és aktív idősügyi szervezetek részt vehessenek a régió jövőképének formálásában. A megállapodás célja továbbá olyan regionális, összehangolt fejlesztési finanszírozású pályázatok kialakítása, amelyek figyelembe veszik az idősebb korosztály egészségügyi, szociális igényét és szükségletét az e téren megmutatkozó civil öntevékeny kezdeményezések pályázatok útján történő támogatásával.

A területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény alapján a nyugat-dunántúli, a dél-dunántúli, a Vas, Somogy és Zala megyei területfejlesztési tanácsok létrehozzák az „M9 Nyugat" Térségi Fejlesztési Tanácsot. A tanács célja az M9-es gyorsforgalmi út előkészítésének és megvalósításának meggyorsítása, illetve a régión belüli és a régiók közötti közlekedési kapcsolat javítása. (Az M9-es terveiről többször írt a Kisalföld, pl. Ismét módosítanák az M9-es nyomvonalát, 2008. május 26.) Ennek érdekében feltárja és összehangolja a tervezett M9-es gyorsforgalmi út vonzáskörzetében lévő települések társadalmi, gazdasági célkitűzéseit, elősegíti az M9-es nemzetközi gyorsforgalmi úthálózathoz való kapcsolódási lehetőségeit.


Az útvonal

Az M9-es autópálya a Budapest központú, sugaras gyorsforgalmi úthálózat oldására építendő gyűrű irányú úthálózati elem. Útvonalát csak mintegy iránymutatásként jelölték ki, végleges nyomvonala még egyeztetés tárgyát képezi. Az egyik verzió országhatár–Sopron–M86–
M8–Nagykanizsa–M7–Kaposvár–M6–Szekszárd–M5–Szeged útvonalon haladna. (Forrás: hu.wikipedia.org)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pluszpénzek igényelhetők a környezetre

Magyarország - Idén először nem termelő mezőgazdasági beruházásokra is lehet támogatást igényelni… Tovább olvasom