Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Régi tradíció: Négyszázan vettek részt a hagyományos fraknói gyalogtúrán Civilek összefogása a soproni tájért

sopron munkatársunktól A madarak és fák napja alkalmából május 13-án több mint négyszáz soproni vállalkozott arra, hogy a régi hagyományoknak eleget téve, gyalogszerrel eljusson Fraknó várához.
A 24 kilométeres túra Görbehalomnál kezdődött, majd a túrázók a Hidegvíz-völgy érintése után 11-kor már az Asztalfőnél jártak. Itt írta alá négy civil szervezet azt az együttmqködési szerződést, melynek céljai a soproni táj fenntartható fejlődésére, használatára és megtartására irányulnak. Ezért a felek megállapodtak abban, hogy az együttmqködés elsősorban a kölcsönös információcserét jelenti. Különösképpen fontos a kultúr- és vidéki tájkép gondozása, a turisták és helyi lakosok tudatosságának emelése, minden tájfenntartó tevékenység egyeztetése, valamint közös tervek, programok készítése és a marketingtevékenység összehangolása az EU-források elnyerése érdekében. A megállapodást a Soproni Városszépítő Egyesület, a Perkovátz Ház Baráti Köre, a Castanea Egyesület és a Sopron-hegység Natúrpark Egyesület írta alá.
Ezután Szikra (Sieggraben) érintésével a burgenlandi Rozália-hegység tetején lévő Rozália-kápolnához érkeztek a túrázók, ahol Fraknó polgármestere, Friderike Reismüller köszöntötte a soproniakat.
Perkovátz Tamás fogadta Friderike Reismüller és asszisztense köszöntését a Rozália-kápolnánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagykárjelzések a gyümölcsösökből

Növényvédelem - „Az elmúlt héten sok kistermelő keresett meg bennünket igazgatóságunkon. A… Tovább olvasom