Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Regényiné Schröbel Hella

S soproni Fenyő Téri Általános Iskola tanítója amondó, nem feltétlenül az elért eredmények fontosak.

Kategória: általános iskolai tanító

Név: Regényiné Schröbel Hella
Fenyő Téri Általános Iskola, Sopron

Regényiné Schröbel Hella, a soproni Fenyő Téri Általános Iskola tanítója amondó, nem feltétlenül az elért eredmények fontosak, sokkal inkább az addig megtett munka, a tanulásba fektetett energia.

– Tanító néninek lenni életforma. Felelősségteljes, nehéz, de szívet melengető hivatás. Egy pillanatra sem felejtem el, hogy az iskolában töltött első évek egy életre meghatározhatják a gyermek jövőjét. S nemcsak a gyermekekét, hiszen rajtuk keresztül az egész család mindennapjaira kihat az iskola.

A pedagógus feladata az, hogy nyugodt, szeretetteljes légkört biztosítson az osztályban, ahol minden kisdiák saját képességeinek megfelelően fejlődhet. Kötelessége felemelni a gyengét, szárnyalni hagyni az erőset. Különösen fontos a tanítónő szerint, hogy a tanulók elfogadják és segítsék egymást, tolerálják a másságot. Szerencsésnek tartja magát, hogy immáron húsz éve taníthat a Fenyő Téri Általános Iskolában, ahol olyan összeforrt pedagóguscsapat dolgozik, amelynek tagjai a szakmai munkában és a magánéletben is jól megértik egymást, mindig számíthatnak a másik segítségére. Kis tanítványait is egymás elfogadására neveli, mindig önmagát adja, a kisdiákok tanítója, játszótársa és bizalmasa egyben.

Regényiné Schröbel Hella, ha már példát kell hozni, akkor egy jószívű anyaoroszlánhoz hasonlítaná magát, aki megértő, ha kell, fegyelmez, ha kell, megdicsér. Teszi mindezt következetesen. S ne feledjük el, hogy közel tizenkét éve a soproni Testvériség táncegyüttes tagjaként lelkesen tanítgatja a gyermekeket a hagyományőrző német nemzetiségi táncokra; szervezi, vezeti az iskola néptánccsoportját. Az ifjú táncosok tanórán kívül szívesen mennek a próbákra. Rendszeresen fellépnek az iskolai, valamint a városi rendezvényeken, tettek már eleget külföldi meghívásoknak is.

Regényiné Schröbel Hella tanítása során a „Jól csak a szívével lát az ember, ami lényeges, az a szemnek láthatatlan" kisherceg-idézetet tartja a szeme előtt. Elsősorban nem az elért tanulmányi eredmény a legfontosabb, sokkal inkább, hogy milyen úton halad a gyermek. Mennyi időt, energiát fektetett a tanulásba. S ami egy tanár számára a legfontosabb: meglátni a diákjai szemében azt a csillogást, ami a tanulás örömét jelenti.

Vélemények:

Weisz Virág, 3. b: – A tanító néni jól el tudja magyarázni a tananyagot, nagyon tetszik, ahogy tanít bennünket.

Doncsecs Kevin, 3. b: – Ha mondjuk nem tanulunk jól, akkor sem „harapja le a fejünket", hanem mindig megpróbál segíteni.

Deák Bálint egykori tanítvány: – Sosem felejtjük el azt a négy évet, amelyet együtt töltöttünk még általános iskolásként.

Ajánló: Vámos Kristóf, a Fenyő Téri Általános Iskola 3. osztályos tanulója: – Talán Hella néni a legjobb tanító az egész városban. Nagyon szeretjük, ahogy elmagyarázza nekünk a leckét, és aki például egyest kap, az sem haragszik rá, neki külön példákat ad és foglalkozik vele. Persze ha rosszalkodunk, akkor megfegyelmez bennünket, de szerencsére ilyen ritkán fordul elő.Igazgató: Barilichné Tóth Rita, a soproni Fenyő Téri Általános Iskola igazgatója: – Regényiné Schröbel Hella tanítónő munkáját, hivatásszeretetét az általa tanított gyermekek ragaszkodása, a szülőkkel való jó kapcsolata is hűen mutatja. Ehhez hozzájárul még az is, hogy mindig mosolygós, kedves, humoros és temperamentumos személyiség. Nemcsak észreveszi a háttérben lévő szociális problémákat, de a lehetőségeknek megfelelően igyekszik azokon ténylegesen segíteni is. Ha szükséges, bútort, ruhát, vagy éppen vízszerelőt szerez a rászoruló családnak.

A jelölést támogatók:
Balogh Szilárd: Regényiné Schöberl Hella lenne az én jelöltem, mivel már rengetegszer hallottam lenyűgöző tanári munkájáról, és állítólag rengeteget törődik a dikákok pszichéjével, nem csak "tanítom-azt-jól-van" tanár ő, hanem olyan példakép, akit érdemes követni.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mórichidán is lesz végre csatorna

Sokévi huzavona után elvégzik a csatornázást Mórichidán.

A Rábaszentmiklóssal és… Tovább olvasom