Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Reformokat kér az EP

Románia és Bulgária jelentős haladást ért el, de haladéktalanul lépéseket kell tenniük a hiányosságok kijavítására, hogy 2007. január 1-jén csatlakozhassanak az unióhoz – állapítja meg az az állásfoglalás, amelyet szerdán, az

európai uniós állam- és kormányfők találkozója előtt egy nappal fogadott el nagy többséggel az Európai Parlament.

Belgrádból irányították

Belgrádból irányították azt a fegyveres rablássorozatot, amelynek során szerb, horvát és montenegrói zsoldosok 44 luxusékszerüzletet raboltak ki francia tengerparti városokban – adta hírül szerdán a Le Figaro című párizsi lap.

A titkos fogolyszállításról

Az ország területén keresztül történt titkos fogolyszállítással vádolta kedden este az Egyesült Államokat az ír kormány. Dermot Ahern külügyminiszter nyilatkozatában egyidejűleg visszautasította azt a vádat, hogy Írország közreműködött volna az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA titkos fogolyszállításaiban.
Bosznia-Hercegovina tegnap elismerte, hogy terrorizmussal gyanúsított személyeket adott át a CIA embereinek.

Gázfelhő tört ki a kráterből

Több mint ezer helyi lakost késztetett menekülésre szerdán az indonéziai Merapi tűzhányó lejtőiről egy óriási forró gázfelhő kitörése a kráterből – a hatóságok a jelenség miatt a legmagasabb fokozatúra emelték a vulkánkitörés veszélyét.

Rendkívüli műveletek

Rendkívüli biztonsági művelet kezdődött szerdán Bagdadban azzal a céllal, hogy az iraki fővárosban és környékén megfékezzék az erőszakhullámot. Az Együtt Előre Műveletbe 75 ezer iraki és amerikai katonát vontak be. Bagdadban növelték az ellenőrző pontok számát és az eddiginél szigorúbb a közúti ellenőrzés is. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkerülhető az osztrák adóhátralék

Az új osztrák adójogszabályok szerint az Ausztriában dolgozó, de ott lakóhellyel nem rendelkező… Tovább olvasom