Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Reá vetett kő

Az vesse reá az első követ... – mondá Jézus, és szemlátomást igaza volt. Megkövezni egy nőt, akiről kiderült?

Az vesse reá az első követ... – mondá Jézus, és szemlátomást igaza volt. Megkövezni egy nőt, akiről kiderült? Meg, mondá a tömeg. De akkor mi lesz azokkal, akikről (még) nem derült ki? Lassan a testtel, megkövezést kiáltó tömeg! Tessék előbb végiggondolni, persze külön-külön, hogy hányszor sikerült ellenállni! Hányszor? Hm? Na ugye!

Most itt van ez a szegény Kovács Laci egykori külügyér, aki elég ügyesen áttornázta magát az unió adóügyi biztosi székébe. Hol az egyik, hol a másik bulvárlap csemegézik rajta, és persze az egykori kedvesén, Endrényi Éván. Nem szép dolog, mondja a hon gyermeke, és teheti, hiszen Kovács sokáig honatya volt, tehát atya-fiú kapcsolatban voltak. Kovács persze védekezik (és magyarázkodik): „Meggyőződésem, hogy két ember magánjellegű kapcsolata csak rájuk és családjukra tartozik." Egyetértek. De egyet nem értek: mi köze Kovács családjának az ő magánjellegű kapcsolatához? (Elképzelni is nehéz, mi lenne ebben az országban, ha minden család tudna a férj vagy a feleség magánjellegű kapcsolatáról.) Persze ha igaz, hogy Kovácsné kijelentette, hogy „...nem érdekel, hány nője van a férjemnek, én Kovács Lászlóné vagyok, és az is maradok", akkor más a gyerek fekvése, de azért a helyében nem lennék annyira büszke rá.

Valamivel nagyobb feneket kerekítettek anno Deutsch Tamás magánjellegű kapcsolatának (igaz, arra nem emlékszem, ő is beavatta-e a családját), pedig ő egy fiatal, életerős, szerelmi kalandra inkább alkalmas és képes fickó. Még 1999-ben azt mondta Kovácsról régi kegyeltje, a kis Schmuck, hogy „...öreg, és nyugdíjba kéne mennie". Laci most 66, ’99-ben 60 éves volt. Éva akkor csupán 34 esztendős. Miért is akarta nyugdíjba küldeni Kovácsot az Andor?
És még egy észrevétel: nem tudom, annak idején Kovácsné mért nem sértődött meg Gyurcsányra, amikor a férjek öregecske feleségeikről szóló fejtegetésekor botlott a nyelve.
Szóval az vesse reá az első követ...

Valamit mégis megjegyeznék: nem értem a folyton kukucskáló bulvársajtót, mért csak akkor csemegézik Kovácson, Kovácsnén és Éván, amikor a csinos szerető buta bosszúból kipakol az imádott politikusról? Hol voltak az elmúlt években a szaglászó riporterek? Hol voltak a lesifotós paparazzik? Ez így nem fair, és nem is igazán hír. Tudták, hogy Kovács nagy nőfaló hírében áll, és mégsem mentek utána. Tudták, hogy úton-útfélen csalja Kovácsnét, és mégsem leplezték le. Ahhoz, hogy a tokaji Orbán-ügy kirobbanjon, épp így egy csalódott, becsapott, kipofozott asszony kellett. Egy nő, aki azt mondta: „Elég volt a disznó játékaitokból, kipakolok!" (Nagy tanulság: ha már a feleségét igen, legalább a szeretőjét ne csalja meg az ember!) Ha nincs ilyen nő, nincs hír, nincs információ.

És még valami: Kovács (valószínűleg) egy a lebuktatottak közül. Róla kiderült. De vajon hány és hány titkot őrizgethetnek a ma még szeretett kisasszonykák? És még csak ez sem érdekes! Az inkább érdekelne, mi mindent tudnak a különféle olajszőkítésekről és álbrókerügyekről a politikusnék és a politikusszeretők. Ó, ha egyszer előállnának!...
Végül már csak egy kis emlékeztető. Hajdanán Lendvai Ildikó mondott egy tanulságos mondatot, mely nagyjából így hangzott: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Torz változatát biggyesztem írásom végére: nem elég családszerető, hű férjnek lenni, annak is kell látszani.
És még egyszer: az vesse reá az első követ...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Peric távozott

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Győri ETO FC és a horvát nemzetiségű Darko Peric. Úgy… Tovább olvasom