Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Razzia a nagybanin - 4 tonna zöldséget semmisítenek meg

Négy tonna zöldség megsemmisítése, valamint több mint 2 millió 300 ezer forint bírság az eredménye annak a Budai Gyula vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár koordinálásával csütörtökre virradóan végrehajtott újabb összehangolt hatósági razziának, amelyet a Budapesti Nagybani Piacon tartottak - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.
A szerda este 11 órától csütörtök hajnalig tartó ellenőrzésen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatósága a NAV Közép-magyarországi Regionális Adóigazgatóságával, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és a Készenléti Rendőrséggel együtt végzett átfogó vizsgálatot a Budapesti Nagybani Piacon. Az ellenőrzés a burgonyára, a hagymára, a répára és a tojásra terjedt ki.

A pénzügyőrök 153 teherautót vizsgáltak át. A NAV adórevizorai 42 helyszíni ellenőrzést kezdeményeztek. Ők elsődlegesen az áruk eredetét vizsgálták, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentésének jogszerűségét ellenőrizték. Az eljárások között egy próbavásárlás is szerepelt a nagybani piac egyik vendéglátóhelyén.

A Nébih munkatársai a helyszínen tapasztalt jogsértések miatt összesen több mint 4 tonna burgonya és szelídgesztenye megsemmisítését rendelték el. Ezzel egyidejűleg összesen több mint 9 tonna burgonya, vöröshagyma, koktélparadicsom, datolya és csemegeszőlő zárolását is elrendelték. A Nebih munkatársai által kiszabott bírság várható összege több mint 2 millió 300 ezer forint - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 15. pancser 2012. október 26. 21:47
  „A magyarok a disznóhúst megfestették és marhahúsnak adták el. Vegyél magyar terméket!
  Megbízható terméket veszek, nem magyart, magyar német egyre megy, svihákokkal nincsen üzlet.”
 • 14. friedel 2012. október 26. 15:16
  „Magyarország tanult az EU-tól, a Benelux államokban vajhegyeket semmisítettek meg, túltermelés miatt!!!!!
  Megáll az ész, hát nem lehetett volna fölajánlani valamelyik jótékony szervezetnek? Afrikában gyermekek százai
  halnak meg (óránként!!!) az éhségtöl. ´Szégyenletes, nem találok rá szavakat.”
 • 13. Hunicum 2012. október 26. 13:47
  „10. Mankapunka!
  Micsoda logika!
  Ha valaki Halomaljáról araszol be Győrbe és dugóba ér, nincsenek éhezők!
  "-Van akváriumod?
  - Nincs!
  - Akkor b...i vagy!"”
 • 12. kergebob 2012. október 26. 07:33
  „Ezt az emberkét kellene +megsemmisíteni", nem igaz hogy nem lehetne felajánlani a rászorulóknak. Meg a másik, bár tudom hogy ez jellemző az országra, miért kétszer megbüntetni valakit? Most vagy elveszem tőle az árut, vagy büntetést fizet, és eladhatja.”
 • 11. ATXadmin 2012. október 26. 07:01
  „így kell pazarolni mások éheznek ezek meg tonnákat dobnak szemétre garatulálok!
  eszükbe se jutott volna segélyszervezeteknek szétosztani majd ők meg a rászorulóknak odaadták volna ........... ja hogy ez orbánia elnézést kérek ...”
 • 10. Mankapunka 2012. október 26. 02:03
  „Sok rászoruló,meg éhező lenne,akkor reggel fél 8-kor nem kellene a dugóban állnom valamelyik város bevezető szakaszán.”
 • 9. Accra 2012. október 26. 01:08
  „Legutolsó élelmiszer megsemmisítésnél az volt az indok, hogy magyarként adták a külföldi árút.
  És??? Azt nem lehet megenni? Elmebetegek országa lettünk. Senki és semmi nem számít, csak hogy Budai megmutathassa, hogy ki az úr a szemétdombon:(”
 • 8. machers 2012. október 25. 22:40
  „Ez az a budai, aki elszámoltatási kormánybiztosként semmilyen eredményt nem tudott felmutatni?
  "Az ellenőrzés a burgonyára, a hagymára, a répára és a tojásra terjedt ki."
  Ez az ő szintje.”
 • 7. nyusz 2012. október 25. 22:13
  „2.Lobbo71... irja meg legyen szives melyik élemiszer NEM rákkeltö,és mérgezö....mert még a mindennapi kenyerünk is tele van tartosito mérgezö anyagokkal. De erröl ennyit Jó Éjszakát mindenkinek..reménykedjünk,hogy a holnap jobb lesz”
 • 6. pancser 2012. október 25. 22:08
  „Nehéz állást foglalni az ügyben mert nem ismerjük a helyzetet. Mindig aggódok ha a piacon veszek valamit. Ugyanis, ha valaki kis tételben visz eladni előző nap permetezett paprikát rizikó nélkül megteheti. Mire a vizsgálat megtörténik az paprikát megették. A folyamatosan nagy tételben vásárlók megbízhatóbbak, hiszen állandó hatósági ellenőrzés alatt állnak, a belső ellenőrzés is szűr a hatósági mellett.”
 • 5. Hunicum 2012. október 25. 21:53
  „2. Lobbo71!
  Ha éhezne a családom, akkor vállalnám azt a "hatalmas" kockázatot!”
 • 4. miracle 2012. október 25. 21:40
  „Lobbo71
  Ha így lenne, már senki sem élne az országban, mert az év 364 napján éppen nem ellenőriznek ott semmit, aztán mégis itt vagyunk.
  Itt inkább "adminisztratív", meg "papiros" problémák voltak ezerrel.
  Én is hülyeségnek tartom a megsemmisítést és ezek után nagy szerencsének tartom, hogy nem azt feszegetik a hatósági bácsik, hogy a kofa mellett üldögélő gyerek is tényleg az övé és tudja-e ezt papírokkal is bizonyítani...”
 • 3. LükeAladár 2012. október 25. 21:20
  „Bevizsgálni nem lehetne azt a zöldséget?”
 • 2. Lobbo71 2012. október 25. 21:06
  „Te adnál a gyerekednek ismeretlen eredetű, ellenőrizetlen zöldséget, ami esetleg mérgező vagy rákkeltő anyagokat tartalmaz?”
 • 1. nyusz 2012. október 25. 19:32
  „Inkább megsemmisitik azta rengeteg élelmiszert..mintsem oda adják a rászorulo-éhető családoknak,gyerekeknek.. szivtelenek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negatív a Moody`s szerint a magyarországi bankadó fenntartása

Ha marad a bankokra kivetett különadó mértéke, a magyar bankok 2013-ban is veszteségesek maradnak és ez rontja hitelezési kapacitásukat. Tovább olvasom