Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rátóti Zoltán a kaposvári Csiky Gergely Színház új igazgatója

Rátóti Zoltán lesz a kaposvári Csiky Gergely Színház új igazgatója - erről döntött a somogyi megyeszékhely közgyűlése kedd esti rendkívüli ülésén.

A képviselőtestület döntése egyezik a szakmai bizottság javaslatával. A közhasznú nonprofit kft.-ként működő színház ügyvezető igazgatójának megbízatása szeptember 1-től 2014. december 31-ig szól.

A Nemzeti Színház tagja - 2006-tól a Zala megyei Magyarföld polgármestere - az áprilisban váratlanul elhunyt Schwajda György direktort követi a kaposvári színház élén. A pályázati kiírás szerint az új igazgatónak vállalnia kell, hogy az elődje által a 2010/2011-es évadra előkészített előadásokat a tervezett formában, a felkért rendezőkkel és vendégművészekkel, illetve az ez év március 31-ig leszerződtetett társulati tagokkal valósítja meg.

Rátóti Zoltán a közgyűlés keddi ülésén a pályázatához fűzött szóbeli kiegészítésként azt mondta: kitüntetés, hogy egy ilyen nagyszerű színház élére beadhatta a pályázatát. Hangsúlyozta: kötelező érvényűnek tartja, hogy tovább vigye Schwajda György szellemi örökségét.

Szerethető, nyitott színházat szeretne, igazgatóként a legnagyobb feladatának tartja, hogy olyan körülményeket teremtsen, amelyekben ő maga is megtanult színésszé válni - mutatott rá még aspiránsként Rátóti Zoltán, utalva arra, hogy színésszé válása helyszínének a kaposvári színházat tartja, amelynek 1989-től két évig volt tagja.

Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere a döntést követően újságíróknak azt mondta: az új igazgatótól azt várja, hogy "jó és mindenki által szerethető színházat csinál".

Rátóti Zoltánra a 28 tagú kaposvári közgyűlés 23 jelenlévő tagja közül 21-en szavaztak igennel, ketten tartózkodtak.

A kaposvári teátrum igazgatói posztjára összesen öten pályáztak: Rátóti Zoltán mellett Keszég László rendező, Lukáts Andor színművész, Téri Sándor, a tatabányai színház szakmai igazgatóhelyettese és Borbás János színész-jogász.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolakezdés egy hét múlva

Szeptember 1-jén becsengetnek 1,3 millió diáknak. A magyarok 21 százaléka még nem vásárolta meg a szükséges holmikat. Tovább olvasom